Închide meniul

Lovitură pentru Vladimir Putin! 35 de ţări cer suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale. Eduard Novak a semnat deja!

Reclamă

Antena Sport Publicat: 6 iulie 2022, 10:45

Lovitură pentru Vladimir Putin! 35 de ţări cer suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale. Eduard Novak a semnat deja!

35 de ţări cer suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale

Vladimir Putin, în timpul paradei de Ziua Victoriei / Hepta

Vladimir Putin primeşte o nouă lovitură! 35 de ţări, între care şi România, au cerut, într-o declaraţie comună, suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, cele 35 de naţiuni sunt de părere că persoanele cunoscute ca apropiate Rusiei şi Belarusului, inclusiv oficiali guvernamentali, ar trebui să fie înlăturate din posturi cu influenţă în federaţiile sportive internaţionale, cum ar fi comitete de organizare.

Lovitură pentru Vladimir Putin: 35 de ţări cer suspendarea Rusiei şi a Belarusului din federaţiile internaţionale

De asemenea, se recomandă ca organizaţiile sportive naţionale şi internaţionale să ia în calcul suspendarea transmiterii competiţiilor sportive în Rusia şi în Belarus.

În cazurile în care forurile aleg să permită participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus, ar trebui să fie interzisă folosirea drapelelor, emblemelor şi imnurilor celor două ţări şi să nu existe declaraţii sau simboluri ale ţărilor respective. De asemenea, sportivii nu trebuie să concureze pentru cele două ţări.

“Facem apel la federaţiile internaţionale să ţină cont de aceste principii şi îi aplaudăm pe cei care au acţionat deja. Restricţiile ar trebui să fie valabile până când cooperarea sub ordinea internaţională bazată pe reguli va fi din nou posibilă.

Reclamă

În plus, reiterăm încurajările pentru comunitatea sportivă internaţională să continue să îşi arate solidaritatea cu poporul ucrainean, inclusiv prin susţinerea continuării şi reconstrucţiei sportului ucrainean unde este posibil”, se menţionează în comunicatul postat de departamentul de stat american pe site-ul său oficial, citat de news.ro.

Printre semnatarii documentului se numără şi Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Amenzi uriaşe pentru organizatorii de la Wimbledon, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus

Organizatorii de la Wimbledon au fost amendaţi cu 1 milion de dolari, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus. Decizia oficialilor de a exclude sportivi precum Daniil Medvedev sau Arina Sabalenka la All England Club, a venit în contextul războiului din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

După amenda primită, organizatorii celui de-al treilea Grand Slam al anului au luat decizia de a face apel, având parte de spijinul guvernului britanic. Conducerea declară că decizia de a exclude jucătorii a fost una foarte diicilă, însă corectă.

Conducerea de la All England Club a fost puternic afectată după decizia luată, înainte ca turneul de Grand Slam să debuteze. Conform dailymail.co.uk, amenda încasată va trebui plătită parţial, pentru ca ulterior organizatorii turneului să poată face un apel. Astfel, aceştia sunt nevoiţi să plătească pest 827.000 de lire sterline.

Organizatorii Grand Slamului londonez au anunţat luni că au făcut apel, după amenda primită din partea WTA: „Suntem într-un proces legal, aşa că nu voi comenta în mod specific, dar ceea ce pot spune este că ne menţinem decizia. Am făcut apel”, a spus managerul de la Wimbledon, Sally Bolton.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro Vezi toate știrile
Citește și