Închide meniul

Amenzi uriaşe pentru organizatorii de la Wimbledon, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 4 iulie 2022, 18:49

Amenzi uriaşe pentru organizatorii de la Wimbledon, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus

Wimbledon/ Profimedia

Organizatorii de la Wimbledon au fost amendaţi cu 1 milion de dolari, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus. Decizia oficialilor de a exclude sportivi precum Daniil Medvedev sau Arina Sabalenka la All England Club, a venit în contextul războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După amenda primită, organizatorii celui de-al treilea Grand Slam al anului au luat decizia de a face apel, având parte de spijinul guvernului britanic. Conducerea declară că decizia de a exclude jucătorii a fost una foarte diicilă, însă corectă.

Amenzi uriaşe pentru organizatorii de la Wimbledon, după interzicerea sportivilor din Rusia şi Belarus

Conducerea de la All England Club a fost puternic afectată după decizia luată, înainte ca turneul de Grand Slam să debuteze. Conform dailymail.co.uk, amenda încasată va trebui plătită parţial, pentru ca ulterior organizatorii turneului să poată face un apel. Astfel, aceştia sunt nevoiţi să plătească pest 827.000 de lire sterline.

Organizatorii Grand Slamului londonez au anunţat luni că au făcut apel, după amenda primită din partea WTA: „Suntem într-un proces legal, aşa că nu voi comenta în mod specific, dar ceea ce pot spune este că ne menţinem decizia. Am făcut apel”, a spus managerul de la Wimbledon, Sally Bolton.

Totodată, decizia de a nu include şi sportivi ruşi şi bieloruşi pe tabloul prestigiosului turneu a apărut în urma consultărilor dintre organizatori şi autorităţile britanice, care au considerat că în cotextul războiului, decizia este una potrivită.

Reclamă

„Începând din februarie, marea majoritate a comunității sportive internaționale s-a unit în solidaritate pentru a condamna acțiunile barbare ale lui Putin în Ucraina”, a declarat ministrul Culturii, Nadine Dorries, pentru Sportsmail.

Şi cei care se ocupă de gestionarea Grand Slam-ului britanic au oferit declaraţii după decizia controversată:

‘Ne-am gândit mult timp la decizia noastră. Nu a fost uşor şi am evaluat consecinţele. Dar a fost decizia corectă”, a afirmat conducerera.

Reclamă 4 / 0/3

Premii record la Wimbledon 2022

După decizia de a nu acorda puncte la ediţia din acest an, organizatorii au decis să acorde premii record. Astfel, pentru simpla prezenţă în primul tur pe iarba londoneză, sportivii vor fi recompensaţi cu 50.000 de lire sterline.

Premiile din acest an se ridică la un total de peste 40 de milioane de lire sterline. Chiar şi sportivilor din calificări le-au fost mărite considerabil premiile. Cei eliminaţi în primul tur de calificări au primit 11.000 de lire sterline. faţă de ediţia precedentă, câştigurile s-au mărit cu un procent considerabil, de 26%.

Câţi bani va încasa Simona Halep, dacă o va învinge pe Paula Badosa în optimile de la Wimbledon 2022

Simona Halep şi Paula Badosa se luptă pentru calificarea în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Pe lângă acest fapt, premiile pentru accederea în această fază a turneului londonez nu sunt deloc de neglijat.

Pentru partida dintre Simona Halep şi Paula Badosa a fost pus la bătaie un cec în valoare de 147.000 de dolari. Românca şi-a asigurat, prin calificarea în optimile de finală de la Wimbledon, un cec în valoare de 233.000 de dolari. Calificarea în sferturile de finală i-ar aduce româncei suma totală de 380.000 de dolari.

Recomandări
  • Organizatorii de la Wimbledon, amendaţi cu 1 milion de euro
  • La ediţia din acest an, sportivii din Rusia şi Belarus au fost interzişi

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:00 LIVE VIDEOA început cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei din Formula 1™, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și