Închide meniul

Mark Cavendish a scris istorie în Turul Franţei! Britanicul l-a depăşit pe Eddy Merckx şi a stabilit un nou record

Alex Masgras Publicat: 3 iulie 2024, 20:20

Reclamă
Mark Cavendish a scris istorie în Turul Franţei! Britanicul l-a depăşit pe Eddy Merckx şi a stabilit un nou record

Mark Cavendish a scris istorie în Turul Franţei! Britanicul l-a depăşit pe Eddy Merckx şi a stabilit un nou record

Mark Cavendish / Profimedia

Mark Cavendish a scris istorie în Turul Franţei. Britanicul de 39 de ani a câştigat a treia etapă din 2024, după ce a parcurs cei 177,4 km cu timpul de 4:08:46.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma acestui succes, el a stabilit şi un nou record, obţinând a 35-a victorie în Marea Buclă. El l-a depăşit astfel pe Eddy Merckx.

Mark Cavendish a scris istorie în Turul Franţei! Britanicul l-a depăşit pe Eddy Merckx şi a stabilit un nou record

Ciclistul britanic Mark Cavendish (Astana) a câştigat miercuri, la sprint, etapa a 3-a a Turului Franţei, catre s-a desfăşurat pe distanţa de 177,4 km, între localităţile Saint-Jean-de-Maurienne şi Saint-Vulbas, potrivit agerpres.ro.

Cavendish s-a impus în 4:08:46, fiind urmat de belgianul Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck) şi de norvegianul Alexandet Kristoff (Uno-X Mobility), ambii cu acelaşi timp cu al învingătorului.

Cavendish (39 ani) a stabilit astfel un nou record în Marea Buclă, al 35-lea succes de etapă, depăşindu-l pe celebrul ciclist belgian Eddy Merckx.

Reclamă
Reclamă 4

În clasamentul general, lider este slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), urmat de Evenepoel (+45) şi de danezul Jonas Vingegaard (Team Visma – Lease a Bike, +50).

Joi, etapa a 6-a va avea loc pe distanţa de 163,5 km, între Macon şi Dijon

Romain Bardet a câştigat prima etapă a Turului Franţei 2024

Ciclistul francez Romain Bardet a câştigat prima etapă din Turul Franţei 2024, desfăşurată pe distanţa de 206 km între oraşele italiene Florenţa şi Rimini, şi a intrat în posesia tricoului galben după o prestaţie extraordinară, pe caniculă, scrie AFP.

Reclamă

Este a patra victorie de etapă în Tur pentru Bardet, în vârstă de 33 de ani, care a terminat pe locul doi în clasamentul general în 2016 şi pe trei anul următor, dar nu mai purtase niciodată tricoul galben, anunţă agerpres.ro.

El participă în acest an pentru ultima oară Marea Buclă, după ce a anunţat în urmă cu câteva zile că se va retrage din activitate în iunie 2025.

Pe locul 3 în etapa inaugurală a fost belgianul Wout van Aert (Visma-Lease A Bike), iar pe poziţia a 4-a a încheiat slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates).

Cea de-a 111-a ediţie a Turului ciclist al Franţei (29 iunie – 21 iulie) va trece prin patru ţări – Italia, San Marino, Monaco şi Franţa – pe parcursul a 21 de etape, pe o distanţă totală de 3.498 de kilometri, până la Nisa.

Acesta va fi cel de-al 26-lea start care se va da din străinătate în Marea Buclă, plutonul urmând să străbată în Franţa şapte regiuni şi 30 de departamente. Va avea finish-ul pentru prima dată la Nisa, nu la Paris, din cauza Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august). Anul trecut, competiţia a fost câştigată de danezul Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma).

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
8:36

Kylian Mbappe, primele explicaţii după ce a ieşit cu dureri de pe teren în meciul cu Portugalia: „I-am spus că nu mai pot!”

8:27

Reacţia lui Pepe, după ce a izbucnit în plâns şi a fost consolat de Cristiano Ronaldo după eliminarea Portugaliei de la EURO 2024

0:29

Thomas Muller şi-a anunţat retragerea din naţională, după ce Germania a fost eliminată de la EURO 2024! Mesajul ferm transmis

0:18

Kylian Mbappe a ieşit de pe teren înainte de a se încheia meciul cu Portugalia! Starul francez, înlocuit cu Barcola

23:55 5 iul.

Adrian Mititelu, discurs incendiar de 30 de minute! Îndemn războinic pentru Becali şi Rotaru: „Fraţilor, cereţi ce vreţi!”

23:50 5 iul.

Franţa a învins Portugalia la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele EURO 2024! Ronaldo a părăsit competiţia!

1 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 2 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 3 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 4 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 5 FotoReacţia imediată a iubitei lui Valentin Mihăilă, după ce internaţionalul român şi-a decis viitorul. Ami îi e alături la EURO 2024 6 VIDEOGabriel Bortoleto a câştigat cursa de Formula 2 din Austria, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru brazilian
Citește și