EXCLUSIV AS.ro LIVE

Mihai Leu, poveste de film! ”Am fugit din țară ascuns într-o ladă!” De ce a luat decizia să plece din România: ”Aveam o situație materială bună!”

De Silviu Corneanu
Publicat: 11.06.2021, 14:08
Actualizat: 11.06.2021, 14:20

Mihai Leu a fost invitat la AS.ro LIVE. Fostul mare campion român a povestit o parte din viața sa tumultoasă din care s-ar putea face lejer un film.

Mihai Leu a fost invitat la AS.ro LIVE

Mihai Leu, poveste de film

AS.ro

Mihai Leu, poveste de film! Fostul campion mondial de box a dezvăluit ce l-a făcut să plece din România. Leu a povestit la AS.ro LIVE cum i s-a confiscat un casetofon din Cuba sau cum i-a fost luat primul televizor color.

Toate acestea l-au forțat să plece din țară. Leu recunoaște că în România nu o ducea deloc rău, având o situație materială foarte bună.

Eu sunt o fire mai rebelă. Se adunaseră mai multe lucruri. Venisem de la Mondial, din Cuba, și eu și Vaștag, cu medaliile și ne-au confiscat niște casetofoane. Stăteam la un hotel în Cuba și era un shop acolo. Am luat niște casetofoane. Era o doamnă la vamă. le aveam împachetate în trening să nu se spargă.

I-am zis că am un casetofon, să nu-l mai scoată. Mi-a zis: Cum să nu-l mai scot, măi, obraznicule. Ni le-a confiscat. A doua zi ni le-au adus înapoi, dar totuși… S-au adunat foarte multe, de asta am luat acea decizie de a pleca. Nu te mai simțeai om. Eu am fost norocos. Familia mea avea o situație foarte bună. La 18 ani am primit o mașină cadou.

Aveam apartament în București. Primisem un televizor color și după o zi au venit să-mi ia televizorul. Primisem televizorul pentru că ieșisem campion mondial. Material nu îmi lipsea nimic. M-au dat jos de pe toate afișele de box, ziarele dispăruseră”, a dezvăluit Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Mihai Leu, poveste de film

Obligat de Securitate să-și toarne colegii, Mihai Leu a refuzat, iar în asta i-a dăunat în carieră. Văzând cum stau lucrurile, fostul campion mondial la box a decis să plece din România. Acesta a povestit la AS.ro LIVE chinul prin care a trecut.

Pentru a pleca din țară, Leu a fost nevoit să stea 36 de ore într-o ladă, ascunsă într-un tir.

Am stat 36 de ore într-un tir. Ascuns într-o ladă, sub patul șoferului. Am trecut din Grecia, ascuns în acel tir, care a trecut cu vaporul, în Italia și apoi în Franța. M-am ascuns înainte în lada aia, pentru că se făceau controale la vamă. Eu nu aveam niciun act. Sincer am crezut că nu o să mă mai pot întoarce niciodată. În Germania am ajuns în ziua de Crăciun.

Visul meu era să rămân în Franța. Am fost prima dată în Paris, nu aveam niciun ban, nimic, nimic. În Franța am nimerit la români care se ocupau cu lucruri necurate. Cel la care am stat mi-a zis după câteva zile să mă duc în Germania, pentru că eu nu sunt ca ei. În Germania am lucrat la o măcelărie. În Grecia am stat la o familie în casă, îmi era fircă să ies din casă, că mă urmăresc”, a spus Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Mihai Leu, aventuri în Germania

Nici în Germania nu i-a fost deloc ușor. Mihai Leu nu avea niciun ban și a fost nevoit să lucreze într-o măcelărie. Cu toate astea a refuzat să rămână la clubul de box al celor de la Kaiserslautern.

În Germania am stat prima dată la o mătușă, m-au întrebat cu ce să mă ajute, le-am zis să mă ducă la o sală de box. Când m-au văzut ăia, nu le venea să creadă. L-au chemat pe președinte. Eu eram campion mondial.

Am stat de vorbă. Mi-au zis să rămân la ei, m-au întrebat ce vreau, dar eu nu am știut ce să le cer și le-am cerut o casă și un Mercedes.

Chiar pe 31 decembrie am fost la biroul președintelui. Mi-au zis că nu-mi pot da, că ei sunt mai săraci. Au vrut să-mi dea niște bani să merg și eu de revelion undeva, dar nu am vrut să-i iau, deși eu nu aveam niciun ban”, a mai spus Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Pe același subiect
Crina Pintea a fost invitată la AS.ro LIVE
Handbal • 13:30
Cristina Neagu e Messi din handbal: ”Jucăm fotbal, iar ea este cea mai bună!” Crina Pintea, dezvăluiri din vestiarul celor de la CSM București
Crina Pintea, invitată la AS.ro LIVE
Handbal • 11:04
Crina Pintea, povestea unei campioane: „Cinci ani m-am rugat de ai mei să mă lase la handbal!” Cum şi-a convins părinţii: „Le-am spus că plec de acasă!”
Handbal • 13 iunie, 23:54
AS.ro LIVE | Crina Pintea a fost invitata lui Cătălin Oprişan. Pivotul României a venit cu dezvăluiri inedite
Antena 1
Vor fi copiii Prințului Harry și ai lui Meghan Markle Prinț și Prințesă? Ce se întâmplă cu Archie și Lilibet
Top citite
LIVE BLOG EURO 2020 | Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul European! Grupe, program şi oraşele în care se va juca. Patru partide se dispută la Bucureşti. Marile favorite la câştigarea trofeului
1
LIVE BLOG EURO 2020 | Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul European! Grupe, program şi oraşele în care se va juca. Patru partide se dispută la Bucureşti. Marile favorite la câştigarea trofeului
Ultimele știri
15:31 Danezii, forţaţi să joace după momentele dramatice cu Christian Eriksen. Marele Peter Schmeichel atacă UEFA 14:57 Euro 2020 | Eduard Novak a rămas cu gura căscată la Austria – Macedonia de Nord: „Parcă eram în altă ţară!” Ce l-a impresionat pe Ministrul Tineretului şi Sportului 14:35 Martin Braithwaite nu şi-a revenit după ce Christian Eriksen a fost la un pas de tragedie: „A fost oribil! Sunt afectat!” 14:20 Becali face orice pentru Tănase: ”Îi măresc salariul!” Finanțatorul FCSB, mesaj categoric pentru arabi: ”Nu stau la prea multe discuții!” 13:55 Euro 2020 | Polonia – Slovacia, 19:00. Robert Lewandowski&co, faţă în faţă cu Milan Skriniar şi Marek Hamsik. Ovidiu Haţegan, la centru în confruntarea de la Saint Petersburg 13:41 „Eriksen este într-o stare stabilă şi bună!” Detalii de ultimă oră după clipele tulburătoare de la Euro 2020 13:30 EXCLUSIV AS.ro LIVECristina Neagu e Messi din handbal: ”Jucăm fotbal, iar ea este cea mai bună!” Crina Pintea, dezvăluiri din vestiarul celor de la CSM București 13:23 Euro 2020 | Câţi spectactori au fost la Austria – Macedonia de Nord 3-1! FRF a fost contrazisă după ce a anunţat că toate locurile vor fi ocupate 13:15 Un altfel de Euro 2020! Salvatorul lui Christian Eriksen 13:06 OFICIAL | S-a „spart” gaşca de români de la Ludogoreţ! Dragoş Grigore s-a despărţit de campioana Bulgariei
Close