Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Mihai Leu, poveste de film! ”Am fugit din țară ascuns într-o ladă!” De ce a luat decizia să plece din România: ”Aveam o situație materială bună!”

Silviu Corneanu Publicat: 11 iunie 2021, 14:08

Mihai Leu, poveste de film! ”Am fugit din țară ascuns într-o ladă!” De ce a luat decizia să plece din România: ”Aveam o situație materială bună!”

AS.ro

Mihai Leu, poveste de film

  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live
  • Mihai Leu a fost invitat la AS.ro LIVE

Mihai Leu, poveste de film! Fostul campion mondial de box a dezvăluit ce l-a făcut să plece din România. Leu a povestit la AS.ro LIVE cum i s-a confiscat un casetofon din Cuba sau cum i-a fost luat primul televizor color.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Toate acestea l-au forțat să plece din țară. Leu recunoaște că în România nu o ducea deloc rău, având o situație materială foarte bună.

Eu sunt o fire mai rebelă. Se adunaseră mai multe lucruri. Venisem de la Mondial, din Cuba, și eu și Vaștag, cu medaliile și ne-au confiscat niște casetofoane. Stăteam la un hotel în Cuba și era un shop acolo. Am luat niște casetofoane. Era o doamnă la vamă. le aveam împachetate în trening să nu se spargă.

Reclamă

I-am zis că am un casetofon, să nu-l mai scoată. Mi-a zis: Cum să nu-l mai scot, măi, obraznicule. Ni le-a confiscat. A doua zi ni le-au adus înapoi, dar totuși… S-au adunat foarte multe, de asta am luat acea decizie de a pleca. Nu te mai simțeai om. Eu am fost norocos. Familia mea avea o situație foarte bună. La 18 ani am primit o mașină cadou.

Aveam apartament în București. Primisem un televizor color și după o zi au venit să-mi ia televizorul. Primisem televizorul pentru că ieșisem campion mondial. Material nu îmi lipsea nimic. M-au dat jos de pe toate afișele de box, ziarele dispăruseră”, a dezvăluit Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Reclamă

Mihai Leu, poveste de film

Obligat de Securitate să-și toarne colegii, Mihai Leu a refuzat, iar în asta i-a dăunat în carieră. Văzând cum stau lucrurile, fostul campion mondial la box a decis să plece din România. Acesta a povestit la AS.ro LIVE chinul prin care a trecut.

Pentru a pleca din țară, Leu a fost nevoit să stea 36 de ore într-o ladă, ascunsă într-un tir.

Reclamă 4 / 0/3

Am stat 36 de ore într-un tir. Ascuns într-o ladă, sub patul șoferului. Am trecut din Grecia, ascuns în acel tir, care a trecut cu vaporul, în Italia și apoi în Franța. M-am ascuns înainte în lada aia, pentru că se făceau controale la vamă. Eu nu aveam niciun act. Sincer am crezut că nu o să mă mai pot întoarce niciodată. În Germania am ajuns în ziua de Crăciun.

Visul meu era să rămân în Franța. Am fost prima dată în Paris, nu aveam niciun ban, nimic, nimic. În Franța am nimerit la români care se ocupau cu lucruri necurate. Cel la care am stat mi-a zis după câteva zile să mă duc în Germania, pentru că eu nu sunt ca ei. În Germania am lucrat la o măcelărie. În Grecia am stat la o familie în casă, îmi era fircă să ies din casă, că mă urmăresc”, a spus Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Mihai Leu, aventuri în Germania

Nici în Germania nu i-a fost deloc ușor. Mihai Leu nu avea niciun ban și a fost nevoit să lucreze într-o măcelărie. Cu toate astea a refuzat să rămână la clubul de box al celor de la Kaiserslautern.

În Germania am stat prima dată la o mătușă, m-au întrebat cu ce să mă ajute, le-am zis să mă ducă la o sală de box. Când m-au văzut ăia, nu le venea să creadă. L-au chemat pe președinte. Eu eram campion mondial.

Am stat de vorbă. Mi-au zis să rămân la ei, m-au întrebat ce vreau, dar eu nu am știut ce să le cer și le-am cerut o casă și un Mercedes.

Chiar pe 31 decembrie am fost la biroul președintelui. Mi-au zis că nu-mi pot da, că ei sunt mai săraci. Au vrut să-mi dea niște bani să merg și eu de revelion undeva, dar nu am vrut să-i iau, deși eu nu aveam niciun ban”, a mai spus Mihai Leu la AS.ro LIVE.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel
Extra • 27 mart., 11:05
AS.ro LIVE | Gelu Cosma a fost invitatul lui Dan Pavel. Dezvăluirile fostului fizioterapeut al Simonei Halep
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv este invitata lui Dan Pavel
Alte sporturi • 21 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Cristina Pîrv a fost invitata lui Dan Pavel. Poveştile celei mai bune voleibaliste din istoria României
AS.ro LIVE | Antal Putinică va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Povești despre Formula 1 ale comentatorului
AntenaPLAY • 20 mart., 10:20
AS.ro LIVE | Antal Putinică a fost invitatul lui Dan Pavel! Ultimele detalii înaintea Marelui Premiu al Australiei
Darius Râpă va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30
Alte sporturi • 13 mart., 11:00
AS.ro LIVE | Darius Râpă a fost invitatul lui Dan Pavel. Povești de senzație din lumea escaladei sportive
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic de la 10:30. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo
Liga 1 • 7 mart., 10:30
AS.ro LIVE | Reportaj exclusiv cu Zeljko Kopic. Dezvăluiri superbe ale antrenorului lui Dinamo