Închide meniul

O nouă tragedie în sportul românesc! A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu

Reclamă

Publicat: 11 noiembrie 2023, 22:18

O nouă tragedie în sportul românesc! A murit campionul olimpic Dimitrie Popescu

O nouă tragedie în sportul românesc!

Sursa foto: FR Canotaj

O nouă tragedie în sportul românesc! Federaţia Română de Canotaj a anunţat, sâmbătă, decesul marelui campion olimpic Dimitrie Popescu, la vârsta de 62 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Decesul a survenit sâmbătă după-amiază, în locuinţa personală de la Buşteni. În ultimele patru zile, Dimitrie Popescu a fost prezent la Campionatul Naţional de Fond de la Snagov, relatează news.ro.

O nouă tragedie în sportul românesc!

Cel mai valoros trofeu din cariera sa a fost titlul olimpic cucerit în 1992, la Barcelona, în proba de patru rame cu cârmaci (4+). La aceeaşi ediţie a JO, a obţinue şi medalia de bronz în proba de doi rame cu cârmaci (2+). Medalii olimpice de argint a câştigat tot în proba de dublu rame la JO de la Los Angeles din 1984, dar şi în proba de patru rame la JO de la Seul, în 1988.

În 1989, a fost campion mondial cu echipajul de patru rame şi a obţinut medaliile de argint la dublu rame la Campionatele Mondiale din 1985 şi din 1996.

După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la CSA Steaua, iar din 1997 a fost antrenor la lotul olimpic de canotaj al României.

Reclamă

Dimitrie Popescu a primit titlurile de Maestru al Sportului şi Maestru Emerit al Sportului.

Tragedie pe terenul de fotbal! Un jucător s-a prăbuşit în timpul meciului şi a murit

Tot astăzi, a mai avut loc un deces, de data aceasta în fotbal. Partida dintre Egnatia şi Partizan din campionatul Albaniei s-a întrerupt în minutul 24, după ce atacantul Raphael Dwamena, în vârstă de 28 de ani, s-a prăbuşit pe gazon.

Imediat, medicii au intervenit pentru a îi acorda îngirjiri medicale. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, însă nu a supravieţuit, el încetând din viaţă la doar 28 de ani, aşa cum a anunţat Federaţia Albaneză de Fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

În minutul 24 al partidei dintre Egnatia şi Partizani, Raphael Dwamena s-a prăbuşit pe teren. Imediat, atacantului ghanez i-au fost acordate îngrijiri medicale, după care a fost transportat imediat la cel mai apropiat spital. Din nefericire, Dwamena nu a supravieţuit, decesul său fiind confirmat de Federaţia Albaneză de Fotbal.

Imediat după ce Dwamena a fost transportat la spital, fotbaliştii celor două echipe au decis de comun acord sî nu mai continue meciul. Ulterior, după ce decesul lui Dwamena a fost confirmat, federaţia a anunţat că toate meciurile programate în acest weekend au fost amânate pentru o dată care se va stabili ulterior.

Dwamena a suferit un infarct în 2021, pe teren

Dwamena a ajuns în Europa în 2014, atunci când a ajuns în Austria, la Salzburg. În cariera sa, el a mai evoluat la FC Zurich, Levante, Real Zaragoza, Vejle, Blau-Weiss Linz şi Old Boys. La Egnatia se afla din ianuarie 2023.

În Albania, ghanezul marcase 24 de goluri în 34 de meciuri. În acest sezon, jucătorul cu opt selecţii în naţionala Ghanei avea un parcurs foarte bun, cu 12 goluri marcate în 12 meciuri.

Problemele lui Raphael Dwamena cu inima erau cunoscute. În 2021, atunci când evolua la Blau-Weiss Linz, a suferit un infarct în timpul unui meci din Cupa Austriei. Cu toate acestea, el a continuat să joace fotbal.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și