Închide meniul

Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia: „Nu vom da niciodată mâna cu ei”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 28 iulie 2023, 12:28

Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia: „Nu vom da niciodată mâna cu ei

Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia

Olga Kharlan (Ucraina) a refuzat să dea mâna cu Anna Smirnova (Rusia) / Profimedia

Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia, a vorbit despre momentele controversate de la Campionatele Mondiale de Scrimă de la Milano.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olga Kharlan a câştigat meciul din primul tur al tabloului principal din proba de sabie feminin cu Anna Smirnova, scor 15-7. La finalul meciului, scrimera din Ucraina a refuzat să dea mâna cu adversara sa. Delegaţia rusă de la Milano a cerut explicaţii, în timp ce Smirnova a rămas pe pistă mai bine de 50 de minute. În cele din urmă, sportiva din Ucraina a fost descalificată.

Olga Kharlan, scrimera descalificată pentru că nu a dat mâna cu adversara din Rusia: „Nu vom da niciodată mâna cu ei”

După momentele controversate de la Milano, Olga Khalran a vorbit pentru prima oară despre descalificare şi a anunţat că sportivii ucraineni nu vor da niciodată mâna cu sportivii ruşi. În plus, Kharlan a cerut o schimbare în ceea ce priveşte federaţia internaţională, fiind dezamăgită de Emmanuel Katsiadakis, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă, care i-ar fi spus înaintea competiţiei că nu va păţi nimic dacă nu va da mâna cu adversarele din Rusia.

Mesajul meu este că noi, sportivii ucraineni, suntem pregtiţi să întâlnim ruşii pe terenurile de sport, dar nu vom da niciodată mâna cu ei.

Am crezut că am cuvântul lui (n.r. al lui Emmanuel Katsiadakis, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă), pentru a fi sigură, dar nu a fost cazul. Această federaţie nu se va schimba niciodată. În orice caz, nu ştiu dacă voi apuca asta.

Reclamă

Sper că lumea scrimei înţelege. Nu doar că ceva nu este în regulă, dar şi că ceva trebuie să fie schimbat. Pentru că azi e vorba de mine, mâine poate fi vorba de tine.

Tot ce ştiu este că am luat decizia corectă. Este ceva mai important decât medaliile – ţara mea, familia mea”, a spus Olga Khalran, potrivit france24.com.

Ce scrie în codul disciplinar al FIE

FIE a decis să-şi urmeze regulamentele tehnice la literă. Codul său disciplinar, în articolul t122, precizează: „Când s-a făcut ultima atingere, meciul nu se termină până când cei doi trăgători nu şi-au salutat adversarul, arbitrul şi publicul: ei trebuie, în acest scop, să stea nemişcaţi în timpul deciziei arbitrului, se se afle pe linia de avertizare şi apioi să treacă la salutul scrimerului, strângându-i mâna adversarului de îndată ce decizia este dată”, scrie în regulamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

Reclamă 4 / 0/3

În cariera sa, Olga a participat la toate Jocurile Olimpice de la debutul acesteia, la Olimpiada din Beijing, din 2008. În China, aceasta a fost medaliată cu aur.

De asemenea, sportiva a mai câștigat o medalie de bronz la Londra 2012 și două medalii, una de bronz și una de argint, la Rio 2016.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:13 Adrian Mititelu Jr, surprins la FCU Craiova – U Cluj! Prima apariţie publică, după ce a stat în comă zece ore 19:09 Ange Postecoglou, răspuns direct pentru fanii care îl cer pe Radu Drăgușin titular la Tottenham! 19:06 LIVE SCOREFCU Craiova – U Cluj se joacă ACUM. Meci „de foc” în Bănie! Blănuță, gol la 2 minute după reușita lui Anselmo 19:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Echipele 18:52 „6 inși câștigă mai bine!” Ce salariu avea Gabi Tamaș la Concordia Chiajna, înainte de retragere. A spus suma fără nicio reținere 18:49 Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, „dublă” de senzaţie! A ţinut-o pe FCU Craiova „în viaţă”, cu două goluri superbe 18:44 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Oaspeții fac spectacol în repriza secundă 18:14 „Vor ieşi flăcări!” Mohamed Salah, reacţie furibundă după scandalul cu Jurgen Klopp! Mesajul scurt transmis 18:07 Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, AUR pentru România la Campionatele Europene de canotaj 17:52 Nota primită de Valentin Mihăilă, după ce a marcat în Parma – Lecco 4-0! Specialiștii, dați pe spate de prestația românului Vezi toate știrile
Citește și