Închide meniul

Performanță uriașă pentru România la Campionatele Europene de box pentru tineret! 5 medalii pentru delegația țării noastre

Alex Ioniță Publicat: 24 mai 2024, 20:34

Reclamă
Performanță uriașă pentru România la Campionatele Europene de box pentru tineret! 5 medalii pentru delegația țării noastre

Performanță uriașă pentru România la Campionatele Europene de box pentru tineret! 5 medalii pentru delegația țării noastre

Sursă: Federația Română de Box

Performanță uriașă pentru România la Campionatele Europene de box pentru tineret! Delegația țării noastre se întoarce acasă cu 5 medalii: una de aur, 2 de argint și 2 de bronz, de la turneul din Croația.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aurul a fost cucerit de Amalia Niță, care a reușit această performanță pentru al 4-lea an la rând.

Performanță uriașă pentru România la Campionatele Europene de box pentru tineret!

După victoria Amaliei Niță, antrenorul acesteia, Constantin Gălbenușe, a avut doar cuvinte de laudă la adresa sportivei:

„A câștigat acest european datorită talentului ei deosebit, dar și faptului că și-a construit o reputație care face ca adversarele ei să înceapă timorat, cu speranțe minime la victorie. Prestația Amaliei va fi cu totul și cu totul alta la Campionatele Mondiale din toamnă”, a spus antrenorul, citat de Federația Română de Box.

Pe lângă Amalia Niță, la Europenele de la Porec a mai rucat pe podium și Amalia Țugui, la 66 de kilograme (medalie de argint). Românca a fost învinsă în finală de Kayla Doyle Byrne, din Irlanda.

Reclamă
Reclamă 4

Al doilea argint al României a fost cucerit de Iosif Bandulă, la categoria de 63,5kg.

La categoria de 54kg, Fabian Stroe a obținut o medalie de bronz, în primul său an la tineret. Totodată, medalia de bronz a fost obținută și de Mario Ciprian Iofciu, la categoria de 57kg.

Pugilista Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris

„A fost minunat, acesta este cuvântul. Am avut parte de o competiţie perfectă, şi nu doar prin prisma faptului că am obţinut acest rezultat, din toate punctele de vedere. Cum m-am simţit, cum s-a desfăşurat acolo. Chiar am fost în starea aia de flow, mi-a plăcut foarte mult.

Reclamă

Acestea sunt Jocuri Europene, nu se compară cu Olimpiada mare, dar sunt un criteriu pe care ne putem baza pentru Olimpiada mare.

La noi, pe box, la fete, Europa este cea mai tare. Sunt sportive şi pe celelalte continente, dar Europa este cea mai tare la noi, la fete.

Chiar sper la o medalie şi să fie cât mai strălucitoare. Nu am zis că o să vin cu medalia de aur garantat, pentru că este un drum foarte lung până acolo. În primul rând trebuie să mă menţin sănătoasă, să mă pregătesc foarte bine. Este un obiectiv realizabil. Nu consider că dacă îmi setez acest obiectiv (n.r.: aurul la Jocurile Olimpice 2024) nu pot să îl îndeplinesc.

Cu siguranţă putea să iasă medalia de aur şi la Jocurile Europene, dar n-a fost să fie. Sunt foarte mulţumită, nu sunt supărată că nu am luat aurul, dar da, îl puteam lua. Nu era imposibil. Mi-am dorit să iau aurul de când am plecat, ăsta era scopul meu final”a declarat Lăcrămioara Perijoc la AS.ro LIVE.

Ce crezi că se va întâmpla în meciul România - Ucraina, de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:33

Austria – Franța, LIVE TEXT, 22:00! Francezii încep asaltul către trofeul EURO! Echipele probabile

15:25

Belgia – Slovacia LIVE SCORE (19:00). Meci de maxim interes pentru tricolori, la EURO 2024

15:18

Dennis Man, mesaj războinic înainte de România – Ucraina: „Am muncit ca nebunii să fim aici!”

15:12

Valentin Mihăilă lipseşte din primul 11 al României! Ce s-a întâmplat cu jucătorul lui Parma înaintea meciului cu Ucraina

14:46

Povestea superbă a fanului român, care a alergat de la București spre Munchen, pentru primul meci al naționalei de la EURO 2024

14:20

VIDEORomânia – Ucraina LIVE TEXT, ora 16:00! Debutăm la EURO 2024. Echipele de start. Fanii fac atmosferă de vis la Munchen

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac!
Citește și