Închide meniul

Preparatorul fizic al lui David Popovici, cuvinte uriaşe despre noul fenomen din nataţie: „Se pregăteşte doar să câştige”

Viviana Moraru Publicat: 23 iunie 2022, 10:52

Preparatorul fizic al lui David Popovici, cuvinte uriaşe despre noul fenomen din nataţie: „Se pregăteşte doar să câştige

Preparatorul fizic al lui David Popovici, mândru de performanţele românului

David Popovici, dublu campion mondial/ Profimedia

  • Dragoş Luscan este preparatorul fizic al lui David Popovici
  • Înotătorul român a devenit dublu campion mondial, la Budapesta

Dragoş Luscan este preparatorul fizic al lui David Popovici, şi a fost alături de sportiv la Campionatul Mondial din Budapesta. Acesta a mărturist că David continuă să fie modest, chiar şi după ce a scris istorie pentru România.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a devenit dublu campion mondial. Sportivul a cucerit medalia de aur la proba de 100 şi 200 de metri liber. Este doar al doilea sportiv din istorie care reuşeşte să facă „dubla” la aceeaşi ediţie de Campionat Mondial.

Preparatorul fizic al lui David Popovici, doar cuvinte de laudă pentru sportiv

Dragoş Luscan este mândru de performanţele obţinute de David Popovici, la Campionatul Mondial din Budapesta. Preparatorul fizic a declarat că înotătorul s-a simţit obosit în timpul probei de 100 de metri liber.

Reclamă

„În ultima cursă a fost destul de obosit şi s-a simţit asta. Moralul este una dintre cele mai importante calităţi ale lui David. A obţinut o performanţă incredibil de mare. E destul de matur, mai emoţionaţi am fost noi, cei din jurul lui”, a declarat Dragoş Luscan.

Totodată, preparatorul fizic a dezvăluit ce i-a răspuns David Popovici, după ce a fost întrebat cum se simte în postura de dublu campion mondial.

Reclamă

„L-am întrebat cum e sa ai două medalii, şi el mi-a răspuns că este aceeaşi persoană. O luăm din competiţie în competiţie, şi cu siguranţă va fi bine. Se pregăteşte doar să câştige. A câştigat tot ce se putea la acest Campionat Mondial”, a mai mai spus Dragoş Luscan.

Dragoş Luscan îl pregăteşte pe David Popovici din 2017. Preparatorul fizic a fost şi în echipa Simonei Halep, alături de care a participat la Turneul Campioanelor, din 2016. Totodată, Luscan a fost alături de Horia Tecău şi Florin Mergea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, când tenisemnii români cucereau medalia de argint la dublu. De asemenea, kinetoterapeutul a pregătit şi naţionala de handabal feminin în 2015, când „tricolorele” au câşstigat medalia de bronz la Mondial.

Camelia Potec, după succesul lui David Popovici: „Nu primeşte o pungă de bani”

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, a declarat că David Popovici este un sportiv care s-a antrenat exclusiv în România, iar performanţele reuşite sunt peste aşteptări. Totodată, Potec a avut şi mici critici de făcut.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt două victorii. Cea din această seară a venit ca o dovadă a valorii lui David Popovici și bineîneles, el are acum două titluri de campion mondial. El e deja singurul înotător român care reușește asta și iată că are deja cele mai multe titluri de campion mondial de seniori, la nici 18 ani.

Ne place ce se scrie în presa internatională, faptul că avem numai laude în presă, dar la noi in țară vorbim de lucruri care nu aduc numai valoare țării.

Dar rămâne ceea ce este, că el e un sportiv de performanță, că se vorbește bine despre România, că el aduce cinste României.

Dacă vorbim despre stat, e o discuție foarte lungă. El s-a antrenat numai și numai în România, nu în alte țări, așa cum am auzit. În ceea ce privește sprijinul statului, o să vorbească David duminică, atunci când se întoarce în țară.

El nu primește o pungă de bani în septembrie și îi cheltuie, ci primește exact ceea ce cere pentru a-și îndeplini obiectivul. David a depășit performanțele scontate, dar va avea parte de același sprijin și de acum încolo, dacă va dori mai mult”, a declarat Camelia Potec

Mesajul superb al Nadiei Comăneci pentru David Popovici

Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj de felicitare lui David Popovici şi i-a promis că îl va susţine la Jocurile Olimpice de la Paris. David Popovici a devenit, la Budapesta, dublu campion mondial în probele de 100 şi 200 de metri liber.

”Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul nu a fost altul decât micuţul David Popovici. Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie.

Reclamă

După ani de muncă, disciplină şi rezistenţă, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi. Cu siguranţă ne vedem la Paris”, a spus Nadia Comăneci pentru orangesport.ro.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal
Gimnastică • 20 mart., 17:54
Când a realizat Nadia Comăneci că a uimit o lume întreagă, după JO de la Montreal: „Erau 10.000 de oameni la aeroport”
Surpriza uriaşă pentru Simona Halep din partea Nadiei Comăneci şi a lui Florin Piersic
Extra • 8 mart., 9:05
Surpriza uriaşă pentru Simona Halep din partea Nadiei Comăneci şi a lui Florin Piersic, după decizia fantastică de la TAS!
Nadia Comăneci, mesaj superb pentru Simona Halep, după victoria de la TAS
WTA • 5 mart., 20:40
Nadia Comăneci, mesaj superb pentru Simona Halep, după victoria de la TAS: „Era şi timpul!”