Închide meniul

Președintele FRR, reacție fermă după scandările xenofobe de la meciul României: „N-au ce căuta aici, la noi!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 4 februarie 2023, 19:27

Președintele FRR, reacție fermă după scandările xenofobe de la meciul României: N-au ce căuta aici, la noi!”

Președintele FRR, reacție fermă după scandările xenofobe de la meciul României

Alin Petrache / hepta

Alin Petrache, președintele FRR, a avut o reacție fermă după scandările xenofobe de la meciul României!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timpul meciului de rugby România – Polonia, din Rugby Europe Championship, mai mulți ultrași au scandat lozinci xenofobe.

Președintele FRR, reacție fermă după scandările xenofobe de la meciul României

Alin Petrache susține că n-a auzit scandările suporterilor români, însă consideră că xenofobia nu are ce căuta în rugby.

„N-am auzit, dar, dacă s-a întâmplat, mă deranjează. N-au ce căuta la noi, aici, la rugby, noi suntem promotori ai unor valori de mult uitate și sper eu ca aceste scandări să nu strice fenomenul și valorile promovate de rugby”, a declarat Alin Petrache.

Scandal de xenofobie și la fotbal

Inclusiv fotbalul este umbrit, în aceste zile, de un scandal de xenofobie. Duminică, arbitrul Andrei Chivulete a oprit partida Sepsi – FC U Craiova, în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete. În urma acestui scandal, Adrian Mititelu a decis ca FC U Craiova să-și dispute meciurile de pe teren propriu fără spectatori.

Reclamă

„În momentul de față, în urma acestui incident, se vor întocmi rapoartele observatorului, ale arbitrului, vor ajunge la Comisia de Disciplină, iar acolo se va lua o decizie. Regulamentar, arbitrul are acoperire. Un astfel de demers nu rezolvă însă problema rasismului, a xenofobiei. Ca organizator al competiției, suntem interesați ca jocurile să se dispute pe teren.

Se ajunge la această consecință care e dezastruoasă din multe puncte de vedere. Imaginea fotbalului românesc, a echipelor, a Federației, a Ligii și așa mai departe. Cu siguranță că ar fi fost probleme pe zona de evacuare. În măsura în care arbitrul a întrerupt meciul 10 minute, în tot acest timp, împreună cu jandarmii poți să discuți despre evacuare și să faci asta.

Categoric că nu rezolvai însă problema. Mai departe, trebuie să salvăm meciul de fotbal. Când avem un stadion cu 30.000 de locuri, măsura devine greu de făcut. Trebuie luată o măsură pentru ambele părți. S-a creat un precedent. De acum înainte va trebui să existe o astfel de decizie la toate cazurile de acest fel, altfel arbitrul va fi criticat.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar dacă regulamentul e așa cum e, dacă în acele 10 minute poți să îndepărtezi lucrurile nedorite, atunci meciul poate continua. Faptul că nu suntem violenți fizic, nu înseamnă că nu suntem violenți verbal. Există acoperire pentru arbitru din punct de vedere al regulamentului. Clubul în cauză s-ar putea să se trezească cu o sancțiune de pe urma suporterilor”, a declarat Justin Ștefan, secretar general al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru digisport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” Vezi toate știrile
Citește și