Închide meniul

Raliul Dakar riscă să fie suspendat! Francezii au făcut anunţul: „Se poate să fi fost victima unui atac terorirst!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 ianuarie 2022, 11:54

Raliul Dakar riscă să fie suspendat! Francezii au făcut anunţul: „Se poate să fi fost victima unui atac terorirst!

Raliul Dakar 2022 riscă să fie suspendat

Profimediaimages

Parchetul naţional antiterorism din Franţa a deschis deja o anchetă preliminară, iar cercetările făcute la faţa locului sunt îngrijorătoare. Se suspectează o tentativă de asasinat în urma exploziei care a avut loc pe 30 decembrie, la Jeddah. Atunci, şoferul maşinii a suferit răni grave. Alţi cinci francezi erau în autoturism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Raliul Dakar riscă să fie suspendat!

Ministrul Afacerilor Externe din Franţa a declarat că şoferul francez a fost „rănit grav”. Philippe Bourton ar fi fost repatriat şi internat la Spitalul Militar Percy, din Clarmart.

A fost îngrijit imediat de echipe medicale. Se află pe mâna experților şi are familia alături de el. Picioarele i-au fost zdrobite în urma exploziei și a fost pus în comă artificială pentru a-i fi alinată suferința„, se arată în comunicatul echipei Sodicars, potrivit reuters.com.

Jurnaliştii de la AFP au preluat afirmaţiile lui Jean-Yves Le Drian şi anunţă că „Franţa aduce în discuţie suspendarea Raliului Dakar după explozia unui autovehicul”.

Reclamă

Din 1979 și până în prezent, nu mai puțin de 76 de persoane și-au pierdut viața la Raliul Dakar.

Raliul Dakar 2022 a adus la start primul echipaj 100% românesc, format din Cheloo și Mihai Ban. În competiția uriașă, găzduită de Arabia Saudită, între 1 și 14 ianuarie, nu avea cum să lipsească nici Emanuel Gyenes. Iacob Ilie Buhai Hotea și copilotul său, Turdean Tudor, sunt şi ei prezenţi în Dakar 2022.

Citește și:

Emanuel Gyenes, locul 43 în etapa a cincea la Dakar 2022

Sportivul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 43 în etapa a cincea la Raliul Dakar, la clasa moto, rundă disputată pe o distanţă de 395 de kilometri. Cursa a fost oprită în jurul orei locale 12.00 (11.00 – ora României), din motive necunoscute. În clasamentul general, Gyenes este pe locul 44.

Reclamă 4 / 0/3

La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), Gyenes a ocupat locul 5, iar la general este tot pe locul 5.

Etapa de joi a fost câştigată de australianul Toby Price (KTM), urmat de italianul Danilo Petrucci (KTM) şi de Ross Branch din Botswana, de la Yamaha.

Lider în clasamentul general este britanicul Sam Sunderland (KTM).

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” Vezi toate știrile
Citește și