Închide meniul

România, eliminată din optimile Campionatului Mondial de polo! Cum se mai pot califica „tricolorii” la Jocurile Olimpice

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 11 februarie 2024, 17:52

România, eliminată din optimile Campionatului Mondial de polo! Cum se mai pot califica „tricolorii la Jocurile Olimpice

România, eliminată din optimile Campionatului Mondial de polo

Jucătorii României, în timpul unui meci/ Profimedia

România a fost eliminată din optimile Campionatului Mondial de polo. „Tricolorii” au pierdut dramatic partida cu Muntenegru, după ce în ultimul sfert erau la un singur gol diferenţă de muntenegreni. Naţionala lui Bogdan Rath mai are şanse doar teoretice de a se califica la Jocurile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Muntenegru a învins-o pe România cu scorul de 3-5, 4-1, 2-2, 3-1.

România, eliminată din optimile Campionatului Mondial de polo

România mai păstrează şanse matematice pentru a prinde Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru acest fapt, „tricolorii” au nevoie ca Italia să nu câştige duelul din optimi cu Statele Unite ale Americii. În caz contrar, România nu ar mai avea nicio şansă de calificare.

Duelul dintre Italia şi SUA se va disputa astăzi, de la ora 18:00. Italienii sunt mari favoriţi să se califice în sferturile Campionatului Mondial de polo.

De asemenea, România trebuie să se impună şi în duelul cu China, pentru locurile 9-12 de la Campionatul Mondial. Totodată, „tricolorii” au nevoie de victorie şi în următorul meci, dacă vor învinge China, meci în care se vor duela cu pierzătoarea dintre Italia şi SUA.

Reclamă

„Tricolorii” vor juca, marţi, pentru clasarea finală pe locurile 9-12, iar Muntenengru va întâlni Spania în sferturi.

Tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3, după rezultatele 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazakhstan şi 10-16 cu Italia, astfel că au jucat în baraj cu echipa de pe locul 2 în grupa C, adică Muntenegru. Cele două echipe s-au confruntat şi la CE de luna trecută, când Muntenegru s-a impus cu 18-11.

Duminică s-au mai disputat două meciuri de baraj, Croaţia – China 22-4 şi Franţa – Australia 11-8. Croaţia se va duela în sferturi cu Serbia, iar Franţa va întâlni Ungaria. Ultima partidă din baraj este între SUA – Italia, câştigătoarea urmând a întâlni Grecia în sferturile programate în 13 februarie. Serbia, Croaţia şi Muntenegru au obţinut şi calificarea la JO de la Paris.

Reclamă 4 / 0/3

Semifinalele CM de la Doha vor avea loc în 15 februarie, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” Vezi toate știrile
Citește și