Închide meniul

România – Italia 10-16, la Campionatul Mondial de la Doha! Tricolorii au baraj pentru un loc în sferturile de finală

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 februarie 2024, 13:43

Reclamă
România – Italia 10-16, la Campionatul Mondial de la Doha! Tricolorii au baraj pentru un loc în sferturile de finală

România - Italia 10-16, la Campionatul Mondial de la Doha!

România va juca baraj pentru un loc în sferturi / Profimediaimages

România – Italia 10-16, la Campionatul Mondial de la Doha. Naţionala de polo a României a cedat în faţa reprezentativei Italiei, scor 16-10 (4-3, 4-4, 5-2, 3-1) în ultimul meci din grupa D a Campionatului Mondial. Pentru că s-au clasat pe locul trei, tricolorii vor juca la baraj pentru accederea în sferturile de finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru România golurile au fost marcate de: Vlad Georgescu 3, Matei Lutescu 2 , Tudor Fulea 2, Andrei Prioteasa 1, Silvian Colodrovschi 1, Andrei Neamţu 1.

România – Italia 10-16, la Campionatul Mondial de la Doha

În primele meciuri din grupă, România a pierdut cu Ungaria scor 8-15, şi a învins Kazahstan cu 25-3.

Meciul de azi a arătat o luptă intensă în care băieții noștri au dat totul. Suntem mândri de echipa noastră și vom fi și mai puternici!

România ocupă locul 3 în grupa D, unde a fost alături de Ungaria, Italia și Kazakhstan și se califică pentru meciul de baraj.

Reclamă

Meciul de baraj va fi împotriva echipei care se va clasa pe locul al 2-lea din grupa C (Serbia, Muntenegru, USA și Japonia).

Felicitări, băieți! Continuați povestea în același fel!„, a fost comunicatul postat pe pagina de Facebook de Federaţia Română de Polo.

Reclamă 4 / 0/3

A terminat pe primul loc grupa D Ungaria, care s-a calificat astfel direct în sferturi. Italia, locul doi, şi România, locul trei, vor juca meciuri de baraj, iar Kazahstan – ultimul loc – va juca pe tabloul pentru locurile 13-16, anunţă news.ro.

Meciul de baraj al României va fi împotriva echipei care se va clasa pe locul al 2-lea din grupa C (Serbia, Muntenegru, SUA şi Japonia).

România va juca meci de baraj la Campionatul Mondial

Meciurile de baraj se vor disputa la 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Astfel, România are o şansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” 0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
Vezi toate știrile
Citește și