Închide meniul

România, locul 14 pe medalii la Jocurile Europene

Dan Roșu Publicat: 2 iulie 2023, 14:19

Reclamă
România, locul 14 pe medalii la Jocurile Europene

România, locul 14 pe medalii la Jocurile Europene

Echipa de tenis de masă a României / Facebook Federaţia Română de Tenis de Masă

România a terminat pe locul 14 pe medalii Jocurile Europene de la Cracovia. Clasarea a venit după ce a pierdut finala mică a probei masculine de dublu din concursul de teqball.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a totalizat 6 medalii de aur, 6 de argint şi 5 de bronz.

România, locul 14 pe medalii la Jocurile Europene

Medalii de aur au câştigat ciclistul Vlad Dascălu la mountain bike, atleta Claudia Bobocea la 1.500 metri, Bernadette Szocs la tenis de masă (simplu feminin), Kinga Barabasi (simplu feminin), Apor Gyorgydeak (simplu masculin) la teqball, echipa feminină de tenis de masă a României (Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu), medalii de argint au cucerit atletele Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului şi Daniela Stanciu la săritura în înălţime, Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 500 metri, scrimera Ilinca Pantiş la sabie, perechea Kinga Barabasi şi Katalin Dako la teqball (dublu feminin) şi pubilista Lăcrămioara Perijoc la cat. 54 kg, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de karateka Ştefan Comănescu la cat. 67 kg (kumite), atleta Andrea Miklos la 400 m, scrimera Mălina Călugăreanu la floretă, perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt) şi Elizabeta Samara (simplu feminin) la tenis de masă.

România a participat la Jocurile Europene de la Cracovia – Malopolska (21 iunie-2 iulie) cu 150 de sportivi, 74 la feminin, 76 la masculin, la 18 discipline sportive: atletism, badminton, baschet, box, ciclism, judo, kaiac-canoe, karate, rugby, sărituri cu schiurile, sărituri în apă, scrimă, taekwondo, tenis de masă, teqball, tir cu arcul, tir sportiv, triatlon.

În ultima probă a delegaţiei României, perechea masculină de dublu Apor Gyorgydeak/Szabolcs Ilyes a fost învinsă în finala pentru bronz la teqball de cuplul polonez Adrian Duszak/Marek Pokwap cu 2-1 (12-1, 8-12 12-10).

Reclamă

Italia a ocupat primul loc în clasamentul general final pe medalii, cu 30-26-38, urmată de Spania, 20-15-19, Ucraina, 20-11-8, etc.

La prima ediţie a Jocurilor Europene, Baku 2015, România s-a clasat pe locul 17 în ierarhia pe medalii, cu un bilanţ de 3-5-4, iar în 2019, la Minsk, a încheiat pe 26, cu 2-3-5.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker Vezi toate știrile
Citește și