Închide meniul

Românii au cucerit Colosseumul. Podium pentru frații Maior, Tempestini a fost aproape de Top 10

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 31 iulie 2023, 9:58 / Actualizat: 31 iulie 2023, 12:08

Românii au cucerit Colosseumul. Podium pentru frații Maior, Tempestini a fost aproape de Top 10

Frații Norbert Maior și Francesca Maior, au bifat, la Roma, al patrulea podium consecutiv

Românii au cucerit Colosseumul. Un număr record de echipaje românești au luat startul în etapa europeană de Raliuri, care a avut loc în acest weekend la Roma, acolo unde Simone Tempestini a fost cel mai bine clasat, în timp ce Norbert Maior a bifat al patrulea podium consecutiv la juniori și se luptă la titlul continental.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima probă specială a Rally di Roma Capitale 2023 s-a desfășurat într-un cadru spectaculos, chiar în jurul faimosului Colosseum, sportivii români având parte și de susținere din partea conaționalilor stabiliți în peninsulă.

De 7 ori campion național absolut al României, Simone Tempestini, s-a reacomodat după aproape un an de zile cu Skoda Fabia Rally2 pe asfalt, astfel că și-a regăsit ritmul în a doua zi de concurs, atunci când însă a făcut pană antepenultima probă, pierzând nu mai puțin de 4 minute. În același loc, alte 10 echipaje au avut probleme, unele dintre ele fiind nevoite să abandoneze. Tempestini și copilotul său, Sergiu Itu, au încheiat în cele din urmă raliul pe locul 15 din ERC, o rundă în care în ultimii 3 ani s-au clasat constant în primele 8 locuri.

Românii au cucerit Colosseumul. Frații Maior, al patrulea podium consecutiv

Colegii de la Napoca Rally Academy, frații Norbert Maior și Francesca Maior, au bifat, la Roma, al patrulea podium consecutiv, din tot atâtea posibile în acest an, în Campionatul European de Raliuri. Aceștia s-au clasat pe 3 în Capitala Italiei, pierzând pe ultimele două probe poziția secundă. În schimb, Maior a fost înaintea liderului actual din topul european al juniorilor, norvegianul Ola Nole jr, astfel că diferența dintre cei doi este tot mai mică. După patru etape, Nole are 94 de puncte, iar Maior a ajuns la 87.

Singurul pilot tetraplegic din lume care a câștigat un titlu național într-un campionat de raliuri, Ciprian Lupu, și-a făcut debutul cu succes în Campionatul European de Raliuri. La bordul unui Renault Clio Rally5, adaptat special pentru nevoile sale, și cu Andrei Pintilii în dreapta, Lupu s-a descurcat excelent și a ajuns la finișul raliului după 787 de kilometri parcurși în trei zile, dintre care 189 pe probe speciale.

Reclamă

Bogdan Cuzma și Dorin Pulpea (Skoda Fabia Rally2) au terminat pe locul 33 la general, în timp ce Mihai Manole și Marc Banca (Skoda Fabia Rally2), aflați de asemenea la debutul lor în Europa, au fost pe 44. Cel de-al șaselea echipaj românesc aflat la start, exclusiv feminin, format din Cristiana Oprea și Andreea Parteni (Opel Corsa Rally4) a abandonat chiar pe penultima probă, într-un moment în care se aflau pe locul 73.

Simone Tempestini și Norbert Maior au parte de un adevărat maraton după cursa de la Roma deoarece săptămâna viitoare, începând de miercuri, vor fi la Bacău, pentru a 13-a ediție a Raliului Moldovei. Tempestini merge să își apere trofeul cucerit anul trecut, dar și prima poziție în clasamentul general, în timp ce Maior vrea să bifeze un nou podium.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și