Închide meniul

Simona Radiş, confesiuni emoţionante după ce a câştigat aurul mondial: „O simțeam pe Ancuța în spate că nu mai poate nici ea!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 10 septembrie 2023, 22:16 / Actualizat: 11 septembrie 2023, 13:19

Simona Radiş, confesiuni emoţionante după ce a câştigat aurul mondial: „O simțeam pe Ancuța în spate că nu mai poate nici ea!

Simona Radiş, confesiuni emoţionante după ce a câştigat aurul mondial

Profimedia

Simona Radiş a făcut confesiuni emoţionante după ce a câştigat aurul mondial, alături de Ancuţa Bodnar,  în proba de dublu vâsle de la Campionatul Mondial de canotaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campioanele olimpice, deja campioane mondiale şi europene la dublu vâsle, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi-au continuat supremaţia în probă înregistrând, duminică, a 26-a victorie consecutivă în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad, anunţă news.ro.

Simona Radiş, confesiuni emoţionante după ce a câştigat aurul mondial

Simona Radiş a vorbit despre trăirile pe care le-a avut în timpul cursei fenomenale şi a recunoscut că s-a simţit epuizată spre finalul cursei.

„Povestea începe cu ultimele 15 lovituri, când am simțit că se taie firul, că nu mai pot. O simțeam pe Ancuța în spate că nu mai poate nici ea. Și atunci, dacă până în acel punct mă gândeam „Haide, mai tare, luptă acum, nu renunța nici măcar o lovitură pentru adversare!”, atunci mă gândeam „Doamne, mai dă-mi putere 15 lovituri!”, iar în ultima lovitură venise și o rafală foarte puternică de vânt contră, efectiv, mă gândeam să vină mai repede linia de sosire, fiindcă nu mai putem„, a spus Simona Radiş pentru gsp.ro.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, AUR la dublu vâsle

Neînvinse din 2019, româncele s-au calificat încă din semifinale şi la Jocurile Olimpice Paris 2024. „AUR 🥇 pentru România la Campionatele Mondiale de la Belgrad, proba de dublu vâsle feminin (W2x). Fetele noastre de aur, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au făcut spectacol în finala de azi, impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Statele Unite. Felicitări!„, se arată pe contul de Facebook al Federaţiei Române de Canotaj.

Reclamă

La cursa de duminică, Simona şi Ancuţa, care au condus cursa de la început până la final, au fost urmate de echipajele din Lituania şi SUA.

Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, format din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medalia de argint, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru au câştigat bronzul la dublu vâsle categorie uşoară, la fel ca şi barca de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

Încă un aur pentru România la CM de canotaj, la 8+1 feminin, şi calificare la JO de la Paris

Echipajul de 8+1 feminin (W8+), format din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuş şi Ştefania Petreanu, a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj.

Reclamă 4 / 0/3

Sportivele din barca de 8+1 feminin, care şi-au asigurat şi prezenţa la Jocurile Olimpice de la Paris, au fost urmate e echipajele din SUA şi Noua Zeelandă.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au fost invitate la emisiunea AS.ro LIVE şi au făcut dezvăluiri despre antrenamentele de pe lacul Snagov. Canotoarele care au adus României singura medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo au vorbit despre lupta pe care o dau în afara competiţiilor.

Campioanele olimpice, mondiale şi europene se pregătesc pe lacul Snagov, printre ambarcaţiunile cu motor. Antrenamentele pe care le ţin seara reprezintă un adevărat pericol pentru el, cât şi pentru ceilalţi sportivi. Uneori, se face slalom printre componenţii lotului naţional.

Am ieşit la antrenament la ora 7. Eu m-am trezit pe la 6 şi un sfert. Nu ieşim în fiecare zi la această oră, uneori ieşim la 8:30, chiar 9:00. E în funcţie de programul pe care urmează să îl facem la antrenament sau de micile evenimente.

Ne intersectăm pentru că trebuie să împărţim lacul şi trebuie să convieţuim împreună. Uneori ne şi supără, uneori poate îi supărăm noi pe ei pentru că nu se pot distra aşa cum şi-ar dori. Dar noi avem nevoie de aceste intervale orare… dimineaţa trei ore şi pe seară o oră şi jumătate în care să ne putem antrena.

În zilele de sărbătoarea sau în weekend încercăm să evităm să ieşim pe apă fiindcă atunci este cea mai mare nebunie. Şi pentru noi este periculos, pentru că pe valurile acestea făcute de bărcile mari cu motor noi ne putem accidenta foarte uşor. Încercăm să evităm, sau să fim atenţi. Şi clar apelăm şi la bunătatea celor care se distrează. Ei trebuie să înţeleagă că trebuie să păstreze o oarecare distanţă şi să lase puţin viteza când trec pe lângă noi”, a declarat Simona Radiş.

Cea mai mare problemă o avem după amiaza, la al doilea antrenament, când este şi mai cald şi atunci ies şi şalupele şi skijeturile pe lac„, a declarat Ancuţa Bodnar.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:52 Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!” 23:50 VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship 23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! Vezi toate știrile
Citește și