Închide meniul

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului. Acesta va conduce modelul Porsche 997 RGT

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 23 iunie 2023, 9:29 / Actualizat: 23 iunie 2023, 12:32

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului. Acesta va conduce modelul Porsche 997 RGT

FRAS

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului. Un total de 63 de echipaje vor lua startul vineri, în Raliul Maramureșului

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului. Un total de 63 de echipaje vor lua startul vineri, în Raliul Maramureșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri 2023, iar Simone Tempestini pleacă din postura de favorit după ce anul trecut a încheiat pe poziția secundă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campion național absolut de 7 ori în ultimii 8 ani, Tempestini va concura și de această dată cu modelul Porsche 997 RGT, care i-a adus victoria etapa trecută în Raliul Argeșului. Cu Sergiu Itu copilot, acesta a fost pe 2 anul trecut, iar acum doi ani a obținut o victorie clară în Maramureș. Acum, cu un succes, va reveni pe prima poziție în clasamentul general provizoriu.

La ediția din acest an concurența va fi la fel de puternică. Pe lângă Sebastian Barbu, cu care s-a duelat în ultimul an, Tempestini îl va avea contracandidat și pe colegul său de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca. Veteranul s-a impus la edițiile din 2005 și 2007, iar la revenirea acestei etape în calendar a fost al doilea.

Simone Tempestini vrea revanșa la Raliul Maramureșului! Liderul surpriză e Norbert Maior

La start va fi prezent și liderul surpriză al campionatului, Norbert Maior, care împreună cu sora sa Francesca, vine după un nou podium în Campionatul European de Raliuri. După două etape, deși pilotează un model cu configurație Rally4, Maior are 58 de puncte, depășindu-i pe Simone Tempestini (49), Mihai Manole (46), Sebastian Barbu (45) și Andrei Gîrtofan (39).

În total, 10 echipaje vor concura pe modele de top cu configurație Rally2, inclusiv Gîrtofan jr, Sorin Badea și Călin Bucur. Ultimii doi vor fi fiecare la bordul unor modele Skoda Fabia Rally2 și va însemna revenirea lor în competițiile interne.

Reclamă

Raliul Maramureșului va debuta vineri seară cu startul festiv, urmând ca sâmbătă dimineață să înceapă prima dintre cele 10 probe speciale programate pe o lungime de 124 de kilometri. Sâmbătă seară, fanii vor avea ocazia să urmărească super speciala chiar în centrul municipiului Baia Mare.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și