Închide meniul

Spadasina Emma Şonţ a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene U23

Publicat: 2 iunie 2024, 19:58

Reclamă
Spadasina Emma Şonţ a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene U23

Spadasina Emma Şonţ a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene U23

Emma Şonţ / Facebook Federaţia Română de Scrimă

Scrimera Emma Şonţ a cucerit duminică, în Antalya, medalia de bronz a probei feminine individuale de spadă, la Campionatele Europene de Scrimă pentru tineret, U23.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emma Şonţ a dispus în sferturi de spadasina italiană Lucrezia Paulis, cu scorul de 15-13, iar în semifinale s-a înfruntat cu o altă reprezentantă a Italiei, Gaia Caforio. Italianca s-a impus cu 15-8, iar Emma a câştigat medalia de bronz a probei feminine individuale de spadă.

Spadasina Emma Şonţ a câştigat medalia de bronz la Campionatele Europene U23

Emma Şonţ este legitimată la clubul bucureştean CSA Steaua, unde este antrenată de Mihai Popa, în timp ce la lotul naţional este pregătită de antrenorii Iulian Bratu şi Adrian Pop, relatează news.ro.

Este a doua medalie cucerită de delegaţia tricoloră la actuala ediţie a Campionatului European de Scrimă pentru tineret, din Antalya, după medalia de argint obţinută sâmbătă de Vlad Covaliu, în concursul masculin individual de sabie.

Emma Șonț are bronzul european la spadă feminin tineret!

Reclamă
Reclamă 4

Emma Șonț a pierdut în semifinale, la italianca Gaia Caforio, cu 8-15, și a adus delegației tricolore de la Europeanul U23 a doua medalie după cea de argint, cucerită ieri de Vlad Covaliu. Felicitări, Emma!

Felicitări și antrenorilor Iulian Bratu și Adrian Pop, care lucrează cu Emma Șonț la lot, și lui Mihai Popa – tehnicianul care îi îndrumă pașii Emmei la club, CSA Steaua București”, a reacţionat, pe Facebook, Federaţia Română de Scrimă.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Vlad Covaliu a câştigat sâmbătă medalia de argint a probei masculine de sabie, din cadrul Campionatului European U23, care se desfăşoară în Antalya.

Reclamă

Vlad Covaliu, sportiv legitimat la clubul CS Dinamo Bucureşti, s-a calificat în finală după ce l-a învins cu 15-7, în semifinale, pe italianul Lupo Veccia Scavalli.

Adversarul din finală al tricolorului a fost polonezul Szymon Hryciuk. Meciul a fost echilibrat, cei doi sabreri conducând pe rând, apoi Vlad a luat un avantaj de două puncte, 10-8. Hryciuk a egalat la 11, a fost 12-12 şi 13 egal, după care polonezul a mai reuşit două tuşe şi meciul s-a încheiat cu victoria lui Hryciuk, scor 15-13, relata sursa citată.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint a Europenelor, prima medalie a delegaţiei tricolore la competiţia care se desfăşoară în Antalya şi se va încheia duminică.

Vlad Covaliu este vicecampion european U23 la sabie!

Sabrerul tricolor a disputat finala probei masculine de sabie de la Campionatul European de tineret în compania polonezului Szymon Hryciuk. Cei doi combatanți au oferit un meci echilibrat în care însă finalul a fost electrizant! Vlad a condus cu 10-8, polonezul a egalat la 10, și s-a mers cap la cap până la 13-13. Hryciuk a dat ultima tușă și s-a impus cu 15-13, iar Vlad Covaliu a cucerit argintul european.

Felicitări, Vlad! Felicitări și antrenorului Alin Badea! Este prima medalie a delegației României la Europenele de tineret din Antalya”, a transmis, pe Facebook, Federaţia Română de Scrimă după un nou mare succes al lui Vlad Covaliu.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:36 28 iun.

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12 28 iun.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06 28 iun.

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

22:49 28 iun.

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34 28 iun.

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08 28 iun.

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și