Închide meniul

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Bogdan Stănescu Publicat: 1 iunie 2024, 20:38

Reclamă
Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Vlad Covaliu / Facebook Federaţia Română de Scrimă

Vlad Covaliu a câştigat sâmbătă medalia de argint a probei masculine de sabie, din cadrul Campionatului European U23, care se desfăşoară în Antalya.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vlad Covaliu, sportiv legitimat la clubul CS Dinamo Bucureşti, s-a calificat în finală după ce l-a învins cu 15-7, în semifinale, pe italianul Lupo Veccia Scavalli.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint la Campionatul European U23 de scrimă din Antalya!

Adversarul din finală al tricolorului a fost polonezul Szymon Hryciuk. Meciul a fost echilibrat, cei doi sabreri conducând pe rând, apoi Vlad a luat un avantaj de două puncte, 10-8. Hryciuk a egalat la 11, a fost 12-12 şi 13 egal, după care polonezul a mai reuşit două tuşe şi meciul s-a încheiat cu victoria lui Hryciuk, scor 15-13, relatează news.ro.

Vlad Covaliu a cucerit medalia de argint a Europenelor, prima medalie a delegaţiei tricolore la competiţia care se desfăşoară în Antalya şi se va încheia duminică.

Vlad Covaliu este vicecampion european U23 la sabie!

Reclamă
Reclamă 4

Sabrerul tricolor a disputat finala probei masculine de sabie de la Campionatul European de tineret în compania polonezului Szymon Hryciuk. Cei doi combatanți au oferit un meci echilibrat în care însă finalul a fost electrizant! Vlad a condus cu 10-8, polonezul a egalat la 10, și s-a mers cap la cap până la 13-13. Hryciuk a dat ultima tușă și s-a impus cu 15-13, iar Vlad Covaliu a cucerit argintul european.

Felicitări, Vlad! Felicitări și antrenorului Alin Badea! Este prima medalie a delegației României la Europenele de tineret din Antalya”, a transmis, pe Facebook, Federaţia Română de Scrimă după un nou mare succes al lui Vlad Covaliu.

Reclamă

În luna aprilie, Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori!

În luna aprilie, Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Vlad Covaliu s-a impus în ziua a şaptea a competiţiei din Arabia Saudită. El a avut un parcurs perfect la Riyadh. A intrat pe tablou principal, unde a obţinut şapte victorii consecutive. În sferturi, Vlad a dispus cu 15-12 de americanul Cody Walter Ji. În semifinale l-a întrecut categoric pe spaniolul Santiago Madrigal, cu 15-6. În finală a dispus cu 15-14 de rusul Pavel Graudyn, într-un meci pe care l-a controlat pe întreaga lui durată.

Federaţia Română de Scrimă a reacţionat după succesul uriaş obţinut de Vlad Covaliu în Arabia Saudită.

„Vlad Covaliu este campion mondial al juniorilor la sabie! România a cucerit prima medalie la Riyadh! Vlad a dominat înfruntarea cu rusul Pavel Graudyn și a condus aproape în permanență, cu excepția primei tușe, până la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 și 13-12, însă Vlad a egalat de fiecare dată, a făcut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganță într-un final de vis pentru noi, 15-14!
Un mare bravo pentru Vlad și pentru antrenori! Alături de proaspătul campion mondial, pe podium au venit să-l îmbrățișeze atât antrenorul Alin Badea, cât și mama și sora sa – Irina și Amalia Covaliu, dar și ceilalți membrii au delegației, aflați în sala”, a fost şi mesajul postat de Federaţia Română de Scrimă.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:56

Se cunosc primele două sferturi de la EURO 2024. Spania – Germania este meciul „şoc”! Tabloul înainte de România – Olanda

23:50

Spania – Georgia 4-1. Ibericii au revenit spectaculos şi sunt în sferturi la EURO 2024. Îi aşteaptă duelul „de foc” cu Germania

23:38

Memphis Depay, înainte de România – Olanda: „Trebuie să facem mai mult! Cu Austria am jucat cel mai bine!”

23:27

Lamine Yamal, un nou record fabulos la EURO 2024. Performanţa unică realizată în partida cu Georgia

22:56

Controversă URIAŞĂ la golul marcat de Rodri! Arbitrul l-a validat, deşi Morata era în poziţie de ofsaid şi pe direcţia şutului

22:43

Cămătaru, cuvinte uriaşe despre România în presa din Olanda: „Poporul român este în spatele echipei! Jucăm în 12 jucători!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și