Închide meniul
Video

Sportul de mare performanţă trebuie să ţină pasul cu tehnologia. La naţionala de rugby se folosesc cele mai eficiente aplicaţii

Publicat: 3 octombrie 2024, 20:51

Reclamă

Sportul de mare performanţă trebuie să ţină pasul cu tehnologia. Iar la naţionala de rugby, toţi jucătorii sunt monitorizaţi cu ajutorul celor mai eficiente aplicaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniel Carpo e antrenorul secund responsabil cu pregătirea fizică la naţionala de rugby şi la Rapid. Cu telefonul şi cu tableta în mână, omul e conectat la cele mai noi tehnologii de monitorizare a jucătorilor.

„Cel mai bun a fost Mircea cu 27.8 km/h , distanta parcursă 2000, 3000 metri”, a spus Daniel Carpo.

GSP-ul este introdus la echipe şi în sport, gps-ul fizic pe care îl poartă sportivii acum pe spate şi îşi monitorizează parametrii de alergare: viteză, intensitate, accelerări. Avantajul gsp-ului din ziua de azi e că nu facem exces de energie„, a spus Daniel Carpo.

Cele mai noi aplicaţii nu lipsesc din telefonul lui mobil. „Tehnologia a avansat. Avem direct datele în tabletă, adăugăm parametrii care ne sunt necesaro. Chiar şi live dacă dorim. Mai folosim o aplicaţie în care ne arată forţa lor explozivă, de pe telefon, de pe tabletă e o aplicaţie direct din telefon, îi măsori. Aplicaţia se numeşte my step. Avantajul este că poţi să foloseşti direct de pa tabletă, fără să mai cari alt dispozitiv după tine. Mereu cazt informaţia, încerc să mă updatez„, a mai spus Daniel Carpo.

Reclamă
Reclamă

Şi uriaşii de la rugby sunt atenţi la alimentaţie. „Am o aplicaţie de nutriţie, însă la nutriţie ţin lucrurile simple. Dacă respecţi un plan de masă, de cantitate, scazi foarte mult cantitatea şi n-ai cum să dai greş când vine vorba de nutriţie„, a mai spus Daniel Carpo.

La nationala de rugby, nimic nu se lasă la voia intâmplării. „Avem nevoie de cel puţin 3 cântăriri ale lor pe săptămână, măsurăm talia şi gâtul, la fel, e o aplicaţie US Navy în care noi vedem evolutia lor corporală„, a mai spus Daniel Carpo.

Reclamă
Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:17

LIVE TEXTPAOK – FCSB 0-1! Bîrligea, gol după o cursă excelentă a lui Olaru. Târnovanu, paradă colosală

23:08

Mihai Lixandru a urlat de durere pe gazon în PAOK – FCSB şi a fost luat cu targa. A fost schimbat cu Edjouma

22:57

Ce stă în spatele gestului uriaş făcut de David Popovici pentru 11 copii cu dizabilităţi: „Mi-e jenă doar să înot”

22:50

Ștefan Târnovanu a „salvat-o” pe FCSB în prima repriză a meciului cu PAOK! L-a blocat pe Taison cu o paradă uriașă

22:38

RFS – Galatasaray 2-2! Rezultat uriaș pentru echipa pe care FCSB o învingea cu 4-1! Letonii au revenit de la 0-2

22:22

FotoAdrian Şut şi-a spart nasul în PAOK Salonic – FCSB! Lovitură în plină figură primită de mijlocaşul român

1 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!” 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și