Închide meniul

Steaua, înfrângere dramatică în derby-ul cu Dinamo! „Alb-roșiii”, prima victorie în Ghencea după 8 ani

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 26 august 2022, 23:08

Steaua, înfrângere dramatică în derby-ul cu Dinamo! „Alb-roșiii, prima victorie în Ghencea după 8 ani

Steaua, învinsă după opt ani de Dinamo în Ghencea

Jucătorii Stelei și ai lui Dinamo, în timpul unui meci / Hepta

Dinamo a câștigat dramatic derby-ul cu Steaua, chiar în Ghencea, în etapa a treia din play-off-ul Ligii Naționale de rugby.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CS Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 28-27 (15-17), vineri seara, chiar pe Stadionul Steaua, într-un derby de tradiţie al sportului românesc.

Steaua, înfrângere dramatică în Ghencea cu Dinamo, la rugby

Dinamo a câştigat graţie unui eseu reuşit în min. 75 de Florian Ciocoiu, în timp ce Steaua s-a consolat cu punctul bonus defensiv.

Ovidiu Cojocaru (Dinamo) a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului.

Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare nu mai câştigase de opt ani în Ghencea.

Reclamă

Dinamo este lider, cu 9 puncte, urmată de Steaua, 7 puncte, CSM Ştiinţa Baia Mare, 5 puncte, şi SCM USV Timişoara, 4 puncte.

Sâmbătă va avea loc celălalt meci al etapei, CSM Ştiinţa Baia Mare – SCM USV Timişoara (Arena Zimbrilor – Baia Mare, ora 11:00).

Agerpres

Reclamă 4 / 0/3

România s-a calificat la Cupa Mondială de Rugby din 2023

România s-a calificat la Cupa Mondială de Rugby din 2023. O comisie independentă de apel a menţinut decizia de descalificare a echipei Spaniei de la turneul final, a anunţat, luni, World Rugby, fapt sinonim cu calificarea directă a „stejarilor” la competiţia din Franţa.

În urma apelului depus de Federaţia Spaniolă de Rugby (FER), comisia independentă de apel a menţinut decizia originală a Comisiei independente de judecată, legată de încălcarea regulilor de eligibilitate a jucătorilor în timpul procesului de calificare la Cupa Mondială din 2023, luată pe 5 mai.

Spania a fost găsită vinovată că l-a aliniat pe Gavin van den Berg în două meciuri de calificare la CM 2023, deşi acesta nu era eligibil. Sancţiunea comisiei a fost de a amenda federaţia spaniolă şi de penalizare cu puncte, rezultând că Spania nu mai este calificată pentru CM 2023.

Comisia independentă de apel a fost compusă din preşedintele Wang Shao Ing, Adam Casselden şi John Langford (fost jucător australian).

Federaţia spaniolă trebuia să demonstreze în apel că decizia Comisiei de judecată a fost greşită, că este în interesul justiţiei ca decizia să fie schimbată sau că sancţiunea impusă a fost excesivă sau greşită din principiu.

Alin Petrache: „Suntem bucuroși să revenim la Cupa Mondială!”

„Suntem bucuroși că România a revenit la Cupa Mondială de Rugby și este în acest moment singura națională masculină a țării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor pentru că ei au dus echipa România într-o poziție calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franța la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obținut prin muncă. Eforturile au fost uriașe și trebuie să le mulțumim jucătorilor, antrenorilor și tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani.
Situațiile nu au fost cele mai bune în această campanie de calificare. Dacă vă reamintiți am început în 2021 antrenându-ne prin malluri și fără un teren clar de antrenament și de meci, cu întârzieri bugetare, multă birocrație și puțină predictibilitate, cu Federația amendată că nu a putut juca pe Arcul de Triumf meciurile de anul trecut, cu pandemie și cu o schimbare a generațiilor.

Tocmai de aceea este importantă această calificare. Revenind la Cupa Mondială, vom evolua într-o grupă extrem de grea cu campioana mondială Africa de Sud, Irlanda, Scoția și probabil Tonga, iar obiectivul nostru este de a obține cel puțin o victorie. Avem nevoie de susținere din partea tuturor, urmează o perioadă lungă de pregătire în care echipa națională are nevoie de liniște, de stabilitate, de cele mai bune condiții. Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf va fi baza centrală a pregătirii Stejarilor pentru Cupa Mondială„, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal în tribune: ce au scandat fanii moldovenilor 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor Vezi toate știrile
Citește și