Închide meniul

Surpriză uriaşă pentru David Popovici! „Regele Natației”, faţă în faţă cu legendarul Jim Montgomery, americanul căruia i-a egalat recordul

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 iunie 2022, 21:51

Surpriză uriaşă pentru David Popovici! Regele Natației”, faţă în faţă cu legendarul Jim Montgomery, americanul căruia i-a egalat recordul

David Popovici, gest uriaş

David Popovici, la festivitatea de premiere de la Campionatele Mondiale din Budapesta / Profimedia

Surpriză uriaşă pentru David Popovici! „Regele Natației” poate sta faţă în faţă cu Jim Montgomery, americanul căruia i-a egalat recordul la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scris istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Surpriză uriaşă pentru David Popovici: poate sta faţă în faţă cu marele Jim Montgomery

Silviu Anastase, conducătorul delegației României la Mondialele de la Budapesta, a anunţat că David Popovici are şanse mari să stea faţă în faţă cu legendarul Jim Montgomery.

”Am un prieten foarte bun în Statele Unite ale Americii, pe Robert Pinter. Deja am vorbit cu el pentru că vrem să-l aducem în România pe Jim Montgomery, cel care, acum 49 de ani, a reușit și el să devină campion mondial atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, în același Campionat Mondial.

Când vorbim de David Popovici, e corect să-l pomenim și pe Adrian Rădulescu, primul și singurul antrenor al său, de când avea 9 ani. Vedem că atunci când visurile sunt comune, ele se îndeplinesc”, a declarat Silviu Anastase, la Radio Gold FM.

Reclamă

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă. Șefa Federației Române de Canotaj l-a cunoscut pe campionul mondial la Jocurile Olimpice de anul trecut. Tânărul de 17 ani a lăsat-o mască pe marea campioană când i-a povestit programul său spartan.

”David este un talent, clar. Dumnezeu l-a hărăzit cu talentul ăsta, dar nu e suficient, chiar muncește foarte mult. Anul trecut, la Jocurile Olimpice am stat la masă la prânz cu el și cu antrenorul, în satul olimpic. L-am întrebat ce face, ce clasă este și așa mai departe. Este elev la cel mai bun liceu. Este un copil foarte inteligent, vorbește frumos, respectuos.

Deci, are o educație, ‘jos pălăria’ pentru părinți, pentru modul în care l-au crescut și educat. Este un copil cu un psihic incredibil, are emoții, dar știe atât de bine să și le gestioneze, că mie nu-mi vine să cred. Am făcut și eu sport la cel mai înalt nivel. Știu cum e să ai emoții. Știu cum arată emoțiile de la Europene, de la Campionatele Mondiale și cele de la Jocurile Olimpice.

Reclamă 4 / 0/3

‘Mă scol dis de dimineață, mănânc, fac pauză între masă și antrenament. Merg și îmi fac antrenamentul. Vin, apoi mă duc la școală. Vin de la școală, și când am timp fac două antrenamente pe zi. Și fac și sport, fac sport pregătire suplimentară. Câte 3-4 ore pe zi, uneori chiar și 6 ore’.

I-am spus: ‘Bravo ție, că ai atâta ambiție. Ești un model de sportiv de performanță pentru noi toți. La 17 ani să ai atâta ambiție, e mare lucru’. Bravo și antrenorilor care l-au descoperit și care l-au șlefuit. Are o armată în jurul lui acum, altfel nu poți să ajungi la nivelul acesta. Și Federația îi este alături, că tot ce trebuie e clar că nu avem nici jumătate din ce ar trebui să aibă un sportiv de înaltă performanță”, a declarat pentru Elisabeta Lipă, potrivit fanatik.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! Vezi toate știrile
Citește și