Închide meniul
UPDATE

Zi de aur pentru canotajul românesc! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au triumfat în proba de dublu vâsle, la Campionatul European

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2023, 15:10

Zi de aur pentru canotajul românesc! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au triumfat în proba de dublu vâsle, la Campionatul European

Zi de aur pentru canotajul românesc!

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au triumfat în proba de dublu vâsle / Profimediaimages

Zi de aur pentru canotajul românesc. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au triumfat în proba de dublu vâsle şi au adus României a patra medalie de aur de la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bodnar şi Radiş, campioanele olimpice en titre, au început mai greu şi după 500 de metri se aflau pe locul al treilea, iar după 1.500 erau pe locul secund, dar la aproape două secunde de echipajul lituanian. Româncele s-au impus cu timpul de 06 min 40 sec 83/100, urmate de Lituania (Donata Karaliene, Dovile Rimkute), 06 min 41 sec 18/100, şi de Olanda (Roos De Jong, Laila Youssifou), 06 min 45 sec 98/100.

Zi de aur pentru canotajul românesc

Update 15.00: O nouă medalie de aur! Într-o cursă dominată de la cap la coadă, barca de 8+1 feminină a României a obţinut a cincea medalie de aur pentru tricolori la Campionatele Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Ultima Finală a Campionatului European 2023 vine cu o medalie de AUR. pentru România, în proba de 8+1 feminin (W8+). Echipajul a fost compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria-Ştefania Petreanu.

Sportivele noastre au dominat cursa de azi încă de la început şi au ajuns la linia de finish cu un timp de 06:01.55, anunţă news.ro.

Reclamă

ştirea iniţială…

La dublu rame masculin, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan s-au clasat pe locul 5 în Finala A, cu timpul de 06 min 28 sec 64/100. La dublu rame feminin, România a obţinut al 17-a titlu european consecutiv, câştigând aurul fiecare la fiecare ediţie din 2007.

Bilanţul României la Europenele de la Bled este acum de patru medalii de aur şi una de argint. Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a câştigat aurul, iar argintul a fost obţinut în proba masculină de 8+1 (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu). Duminică, Ionela Cozmiuc a câştigat aurul în proba de schif simplu categorie uşoară, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au devenit campioane europene la dublu rame feminin, iar Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au adus o nouă medalie de aur, la dublu vâsle feminin.

Reclamă 4 / 0/3

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, va mai evolua în finala feminină de la 8+1, anunţă agerpres.ro.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Ionela Cozmiuc a stabilit un nou record continental

Sportiva română Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur, duminică, în proba de schif simplu categorie uşoară din cadrul Campionatelor Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

Cozmiuc, care se afla pe locul al treilea după 500 de metri, a recuperat formidabil şi s-a impus cu timpul de 07 min 32 sec 43/100, devansând-o cu mai bine de două secunde pe grecoaica Evangelia Anastasiadou (07:35.14). Podiumul a fost completat de Kristyna Neuhortova (Cehia), în 07 min 40 sec 29/100.

Ionela Cozmiuc, o nouă medalie de AUR 🥇 la Campionatul European 2023, după o finală spectaculoasă a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x). Felicitări!

Sportiva noastră a încheiat cursa din Finala A cu un timp foarte bun de 07:32.43, stabilind un nou record european„, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
Vezi toate știrile
Citește și