Închide meniul

Cu cine se luptă David Popovici pentru aur. Finala probei de 200 de metri liber e LIVE pe Antena1 și în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 24 iulie 2023, 23:35

Reclamă
Cu cine se luptă David Popovici pentru aur. Finala probei de 200 de metri liber e LIVE pe Antena1 și în AntenaPLAY

Cu cine se luptă David Popovici pentru aur

David Popovici încearcă să-şi păstreze aurul mondial la 200 metri liber / Profimedia Images

Românul e principalul favorit în finala de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot de la Fukuoka. Iată cu cine se luptă David Popovici pentru aur. Finala va fi transmisă LIVE exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY marţi, 25 iulie, de la ora 14:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a obţinut în semifinale cel mai bun timp, 1:44:70. Americanul Luke Hobson a avut al doilea cel mai bun timp din semifinale, 1:44:87, al treilea timp de calificare în finală fiind stabilit de sud-coreeanul Hwang Sunwoo: 1:45:07.

Cu cine se luptă David Popovici pentru aur. Finala probei de 200 de metri liber e LIVE pe Antena1 și în AntenaPLAY

David Popovici este considerat marele favorit al finalei de 200 metri liber. Şi casele de pariuri îl creditează pe român de departe cu prima şansă de a cuceri un nou titlu mondial la 200 metri liber.

David Popovici este campionul mondial en-titre în probele de 200 şi 100 metri liber. La Fukuoka, David Popovici a devenit primul înotător din istorie care a coborât sub 1:45:00 de două ori în semifinalele Campionatelor Mondiale de Înot.

Chiar dacă a obţinut abia al treilea timp în semifinale, sud-coreeanul Hwang Sunwoo este considerat principalul contracandidat al lui David Popovici la aurul mondial. Acest lucru l-a recunoscut şi David Popovici, care a vorbit în termeni laudativi despre sud-coreean.

Reclamă

David Popovici îşi cunoaşte principalul rival pentru aur: „E mai mult decât un înotător”

E un tip foarte drăguț. Mai mult decât un înotător: este un tip foarte politicos și amabil”, a declarat David Popovici despre Hwang Sun-woo, potrivit eurosport.ro. „Suntem prieteni de când am înotat împreună. Și este, de asemenea, un concurent foarte aprig cu care abia aștept să concurez”, a punctat campionul mondial en-titre de la 100 şi 200 metri liber.

Am vrut să fiu primul în seria mea și să obțin un bilet aproape sigur pentru finală. Asta este ceea ce am făcut. Iar mâine, sper că va fi o cursă și mai curată. Mă interesează să mă simt bine și să fiu mulțumit de cursa mea”, a subliniat David Popovici. Întrebat dacă are încredere că-și va apăra medalia de aur, David Popovici a răspuns: „Da, sunt în regulă. Nu poți fi niciodată prea încrezător. Și este chiar un lucru rău să fii prea încrezător”.

Hwang Sun-woo, vicecampionul mondial de anul trecut!

Sud-coreeanul Hwang Sun-woo este vicecampion mondial la 200 de metri liber. El s-a clasat pe doi la Campionatele Mondiale de Înot de anul trecut. Aurul a fost câştigat de David Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici a încheiat finala de 200 metri liber anul trecut cu timpul de 1:43.21. Sud-coreeanul Sunwoo Hwang, clasat pe doi, a avut un timp de 1:44.47. Pe 3 a ieşit britanicul Tom Dean, campionul olimpic de la Tokyo, cu un timp de 1:44.98.

Hwang Sun-woo este, în afară de vicecampion mondial la 200 metri liber, campion mondial la această probă în bazin scurt (25 de metri). A cucerit titlul mondial la 200 metri liber în bazin scurt în 2022 şi 2021.

Luke Hobson, marea speranţă a înotului american

Luke Hobson, clasat cu al doilea timp în semifinalele de la 200 metri liber, este marea speranţă a înotului american.

Este campionul naţional al Statelor Unite în proba de 200 metri liber. Originar din Texas, el a câştigat campionatul naţional american şi în proba de 500 metri liber.

Americanul a obţinut cel de al doilea timp în semifinalele probei de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, după David Popovici.

Britanicul Tom Dean e campionul olimpic din proba de 200 metri liber!

Britanicul Tom Dean este deţinătorul titlului olimpic la Tokyo. David Popovici a concurat şi el în finala de 200 de metri liber de la JO Tokyo, pe care a încheiat-o pe locul 4. Avea doar 16 ani atunci.

Tom Dean a ieşit pe 3 anul trecut în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de Înot, după David Popovici şi sud-coreeanul Hwang Sun-woo.

Reclamă

În vârstă de 23 de ani acum, Tom Dean a cucerit la JO de la Tokyo medalia de aur şi în proba de ştafetă la 200 metri liber, cu echipa Marii Britanii.

Finala de la 200 de metri liber, cu David Popovici în prim-plan, e LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY!

Finala de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka e LIVE marţi, 25 iulie, de la ora 14:00, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

David Popovici, campionul mondial en-titre la 100 şi 200 metri liber, pleacă favorit în această probă. El va avea cel mai bun culoar, cu numărul 4, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale.

Toate probele de la CM de la Fukuoka pot fi revăzute aici: as.ro/fukuoka2023.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

 

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului 21:30 LIVE TEXTPSG – Borussia Dortmund 0-0. Prima finalistă a Ligii Campionilor se stabileşte la Paris 21:14 „A greșit!” Mihai Stoica, verdict despre ocazia irosită de Octavian Popescu în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 20:57 Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela „tricolorii” lui Edi Iordănescu 20:56 FotoGloria Buzău a promovat în Liga 1! Focuri de artificii la Buzău, după performanţa uriaşă! 20:35 Ce a spus Mihai Rotaru despre Gigi Becali, după ce Universitatea Craiova a învins-o cu 2-0 pe FCSB! 20:32 Ana Bogdan s-a calificat în turul 2 al turneului de la Roma! A învins-o pe Leylah Fernandez în două seturi 20:07 „Gesturi pentru prostălăi!” Robert Niță, derapaj șocant la adresa lui Bogdan Lobonț! A dat de pământ cu antrenorul de la Rapid Vezi toate știrile
Citește și