Închide meniul

David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka! Nici Michael Phelps sau Paul Biedermann nu au putut realiza asta!

Bogdan Stănescu Publicat: 24 iulie 2023, 18:25 / Actualizat: 24 iulie 2023, 23:26

Reclamă
David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka! Nici Michael Phelps sau Paul Biedermann nu au putut realiza asta!

David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka!

David Popovici, după o cursă / Profimedia Images

David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka! Românul a devenit primul înotător din istorie care a coborât sub 1:45:00 de două ori în semifinalele Campionatelor Mondiale de Înot. Competiţia de la Fukuoka e LIVE exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a încheiat semifinalele de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp, 1:44:70. Luke Hobson, din SUA, a avut al doilea cel mai bun timp din semifinale, 1:44:87, urmat de 1:45:07, timp înregistrat de Hwang Sunwoo (Coreea de Sud).

David Popovici a intrat în istorie la Fukuoka!

David Popovici a înotat prima lungime de bazin în semifinale cu 24,07 secunde, cu mai puţin de 5 zecimi sub timpul pe care l-a înregistrat germanul Paul Biedermann atunci când a stabilit recordul mondial al probei, 1:42,00.

Potrivit eurosport.ro, doar doi înotători au mai coborât sub 1:45:00 în semifinalele probei de 200 metri liber de la Campionatele Mondiale. Primul a fost Paul Biedermann în 2009, atunci când a scos 1:43:65, iar al doilea a fost australianul Clyde Lewis, în 2019, acesta obţinând timpul de 1:44.90.

Ian Thorpe, Michael Phelps sau Sun Yang, dubli campioni mondiali la această probă, nu au coborât niciodată sub 1:45:00 într-o semifinală de Campionat Mondial.

Reclamă

David Popovici, reacţie fabuloasă după cursa de 200 liber: „Nu cumva să fiu atât de tâmpit”

David Popovici a avut o reacţie fabuloasă după cursa de 200 metri liber. Campionul mondial en-titre din probele de 200 şi 100 metri liber s-a calificat în finala de la 200 metri liber cu cel mai bun timp.

Singurele mele dorințe erau să-mi iasă bazinele, proba așa cum am calculat-o. Îmi doream să mă calific primul. Uite că de data asta aveam și un obiectiv pentru a-mi asigura cumva calificare. Am vrut să termin primul seria pentru a știi că voi intra oricum

M-am simțit bine, n-a fost ușor niciodată, nu-i ușor. De dimineață, când terminasem proba, era un bazin de relaxare unde o să mă duc și acum curând. Și m-am întâlnit câțiva competitori și ziceau e ușor, ușor, nu, nu, chiar nu e ușor.

Reclamă 4 / 0/3

De dimineața am înotat mai încet a 2-a jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic ca să nu cumva să fiu atât tâmpit încât să nu mă calific.

Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european. Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și și sportul se vede”, a spus David Popovici, pentru gsp.ro.

Finala de la 200 de metri liber, cu David Popovici în prim-plan, e LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY!

Finala de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka e LIVE marţi, 25 iulie, de la ora 14:00, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

David Popovici, campionul mondial en-titre la 100 şi 200 metri liber, pleacă favorit în această probă. El va avea cel mai bun culoar, cu numărul 4, după ce a obţinut cel mai bun timp din semifinale.

Toate probele de la CM de la Fukuoka pot fi revăzute aici: as.ro/fukuoka2023.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:06 „Merită un suc!” Romario Benzar, reacție nervoasă după ce Abdallah a revenit pe teren la Dinamo 14:52 Cele două „finale” ale lui Răzvan Lucescu şi PAOK pentru titlul din Grecia sunt exclusiv în AntenaPLAY 14:16 Sorana Cîrstea a fost eliminată în optimi la Roma! Meciul a fost întrerupt timp de 40 de minute 14:06 (P) O lună până la startul EURO 2024: Tot ce trebuie să știi înaintea turneului continental 13:51 Marius Șumudică e gata să o antreneze gratis pe Rapid: „Să demonstrez ce pot face cu căpriorii!” Ce ofertă uriașă a refuzat 13:35 UPDATEPrimii jucători de bază care au plecat de la FC U Craiova după retrogradare! Anunţul oficial făcut de olteni 13:18 Momente incredibile la meciul Soranei Cîrstea de la Roma! Partida a fost întreruptă, după ce doi protestatari au intrat pe teren 13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian Vezi toate știrile
Citește și