Închide meniul

5 performanţe de neuitat la finalul unui 2020 de uitat! De la calificarea României U21 la Euro, la victoria răsunătoare a lui Benny Adegbuyi

Antena Sport Publicat: 31 decembrie 2020, 17:52 / Actualizat: 11 mai 2021, 18:30

5 performanţe de neuitat la finalul unui 2020 de uitat! De la calificarea României U21 la Euro, la victoria răsunătoare a lui Benny Adegbuyi

Colaj Profimedia

5 performanţe ale sportului românesc

  • 2020 a fost un an "bântuit" de pandemia de coronavirus
  • Performanţe spectaculoase în sportul românesc

Mai jos, puteţi vedea cinci performanţe de reţinut ale sportivilor din România. Gimnastica românească a revenit la loc de seamă, Benny Adegbuyi ne-a făcut un frumos cadou de Crăciun, iar tricolorii mici au obţinut o nouă calificare. CFR a rămas campioana României, iar Marius Şumudică, Răzvan Lucescu şi Cosmin Olăroiu fac furori "afară".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele cinci performanţe ale anului 2020 pentru sportul românesc

1. Selecţionata U21 a României a demonstrat că Euro 2019 nu a fost o întâmplare. Condusă de Mirel Rădoi şi apoi de Adrian Mutu, naţionala a obţinut a doua calificare consecutivă la un campionat european.

Dacă în 2019, tricolorii mici au atins semifinalele, misiunea lor va fi una şi mai grea, în 2021. Au nimerit în Grupa A, alături de gazda Ungaria, Germania şi Olanda. 

Reclamă

Benny Adebguyi l-a făcut K.O pe celebrul Badr Hari

2. Benny Adegbuyi a oferit una din cele mai mari surprize ale sfârşitului de an. Românul l-a învins pe celebrul Badr Hari, iar victoria lui a făcut înconjurul lumii. 

Adegbuyi i-a spart nasul lui Badr Hari, cel care era favoritul tuturor înaintea galei Glory 76, din Olanda. ”În ianuarie fac 36 de ani. Nu m-am gândit când mă voi retrage. Nu vreau să continui până la 40 de ani. Planul meu este să devin cel mai bun luptător din lume, să devin o legendă, cum este Badr Hari, să mă țină minte toată lumea, să zică:

Reclamă

”Uite, domne, românul ăsta a fost cel mai bun”. Sunt pe punctul de a realiza asta. Îmi doresc foarte tare să câștig centura. Vreau să mai lupt 2-3 ani, până aproape de 40”, a declarat Benny, în exclusivitate la AS.ro LIVE.

Gimnastica, din nou la înălţime

3. Gimnastele din România au strălucit din nou şi ne-au împodobit bradul cu medalii de aur. Şi trebuie să ţinem minte acest nume: Ana Bărbosu. Junioarea noastră a obţinut 6 medalii de aur la Campionatul European, la toate probleme la care a participat. 

La senioare, Larisa Iordache ne-a adus aminte că este o mare campioană. S-a întors de la Mersin cu patru medalii, două de aur şi două de argint. Până şi Zeiţa de la Montreal, Nadia Comăneci, a fost impresionată de perfoamanţa ei. "Felicitări", a scris Nadia Comăneci pe contul de Instagram, lângă un simbol cu steagul României şi o poză cu Larisa Iordache pe podium.

Reclamă 4 / 0/3

Şumudică – Lucescu – Olăroiu, tripleta de aur

4. Trei antrenori români au demonstrat din nou că pot ajunge în campionatele de top ale Europei. Cosmin Olăroiu, Răzvan Lucescu şi Marius Şumudică fac furori în afara ţării. 

Şumudică a fost desemnat antrenorul anului, în Turcia, după ce a adus-o pe Gaziantep pe locul 4, la două puncte de liderul Galatasaray. Şumi are o singură înfrângere în acest sezon şi l-a "bătut" pe celebrul Fatih Terim.

Cosmin Olăroiu a scris istorie în China după ce a luat titlul cu Jiangsu Suning. El a fost aproape de dublă, fiind învins însă în finala Cupei Chinei. 

Răzvan Lucescu nu a lăsat ştacheta prea jos după ce anul trecut a câştigat Liga Campionilor Asiei. Alături de Al-Hilal, el şi-a adjudecat şi campionatul şi Cupa Regelui, în 2020. 

CFR Cluj, de 3 ori campioana României

5. CFR Cluj a fost condusă de Dan Petrescu spre al treilea titlu consecutiv în Liga 1. Finalul stagiunii trecute a fost unul nebun, decis de finala din Bănie, în care ardelenii au bătut Craiova, în ultima etapă. 

A urmat o nouă calificare în grupele Europa League, din care feroviarii nu au reuşit să se califice, fiind eliminaţi dramatic de Young Boys. La finalul turului, CFR e pe 3, la 3 puncte de liderul FCSB şi echipa merge bine şi după venirea lui Edi Iordănescu, în locul lui Dan Petrescu. 

Să sperăm că 2021 ne va aduce fanii înapoi pe stadioane, dar şi că performanţele sportului românesc vor fi cel puţin la fel de importante ca acelea menţionate mai sus. 

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul
Liga 1 • 10:10
„Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”