Închide meniul

Bilanţ tragic în Ucraina. Volodimir Zelenski a anunţat care este numărul real al deceselor după ce Vladimir Putin a declanşat războiul

Reclamă

Publicat: 12 martie 2022, 18:03

Bilanţ tragic în Ucraina. Volodimir Zelenski a anunţat care este numărul real al deceselor după ce Vladimir Putin a declanşat războiul

Volodimir Zelenski a anunţat care este numărul real al deceselor din Ucraina

Colaj Profimediaimages

Bilanţul anunţat de Zelenski este unul tragic. E un număr uriaş de militari ucraineni care au fost răpuşi pe front, unul dintre acesta fiind şi tânărul biatlonist Ievhen Malişev, 20 de ani, care efectua serviciul militar în ţara sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câţi soldaţi ucraineni au murit după războiul declanşat de Vladimir Putin

Numărul deceselor din tabăra noastră este mai mare de 1300 de soldaţi„, a declarat Volodimir Zelenski, potrivit sport.ua.

A apărut şi un bilanţ al ruşilor care şi-au pierdut viaţa după ce au invadat Ucraina. Potrivit The Kyiv Independent este vorba de peste 12.000 de persoane care au murit. Zelenski a spus că sunt cele mai mari pierderi suferite de armata rusă în ultimele decenii.

S-au înregistrat mai multe victime şi în lumea sportului, printre cei ucişi de bombardamentele ruşilor fiind şi tânărul biatlonist Yevgeny Malyshev (19 ani). Fostul său coechipier, Bogdan Tsymbal, s-a asuns într-un buncăr, alături de soţie şi de fiul său nou-născut.

Reclamă

Bogdan Tsymbal s-a ascuns într-un buncăr, alături de familie

La nici o lună după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing, Tsymbal (24 de ani) trece printr-un coşmar de nedescris. Sportivul născut în Sumî, un mic oraş din Ucraina situat la 30 de kilometri de graniţa cu Rusia, caută cu disperare soluţii pentru a scăpa cu viaţă. O imagine în care este surprins dormind alături de fiul său este răvăşitoare.

Noapte bună, Europa. Vise frumoase și confortabile să aveţi!„, a fost mesajul care a însoţit poza postată chiar pe contul oficial de Twitter al Parlamentului din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

Mesaj uluitor primit de Volodimir Zelenski în plin război cu Rusia

Alexander Povoroznyuk, preşedintele celor de la FC Inhulets Petrove, a avut un mesaj emoţionant pentru Volodimir Zelenski, cel care a devenit simbolul luptei pentru libertatea în Ucraina.

Oficialul echipei din prima ligă de fotbal din Ucraina i-a transmis preşedintelui că, deşi nu l-a votat în primul tur, e gata să îşi dea viaţa pentru Ucraina după ce l-a văzut pe Zelenski că a refuzat să plece din ţară şi a rămas să lupte.

Vreau să mă adresez preşedintelui nostru Vladimir Zelenski în acest moment. Vova, ‘bate-le și te vom ajuta’. Un președinte ca tine nu a fost niciodată și nu va fi niciodată.

Mare respect pentru că ai fost singurul care a reușit să unească oamenii. Nu v-am votat în primul tur, dar acum sunt gata să-mi dau viața pentru că ocup o asemenea funcție civilă. Mulțumesc. Glorie Ucrainei!„, a transmis acesta.

Câţi civili au încetat din viaţă de la începutul războiului

Numărul civililor care şi-au pierdut viaţa de la începutul invaziei Ucrainei, pe 24 februarie, a crescut la 579, potrivit unui bilanţ al Consiliului drepturilor omului al ONU, relatează DPA. Printre morţi se află 42 de copii şi tineri. În plus, au fost confirmate 10.002 de persoane rănite.

Vineri, bilanţul civililor ucişi în Ucraina de la începutul războiului era de 564. Consiliul înregistrează numai decesele pe care le poate confirma şi notează că bilanţul real probabil este mai mare, anunţă observatornews.ro.

Reclamă
Recomandări

Volodimir Zelenski a anunţat un bilanţ tragic

Numărul de soldaţi ucraineni care şi-au pierdut viaţa în cele 17 zile de război

  • Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae
  • Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!”
  • Cine va fi golgheterul Ligii 1?

    Vezi rezultatele

    Loading ... Loading ...
    Reclamă
    Citește și:
    Ultimele știri
    8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
    apr.
    23:37
    VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
    23
    apr.
    23:29
    „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
    23
    apr.
    23:19
    Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
    23
    apr.
    23:12
    „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
    23
    apr.
    23:01
    Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
    23
    apr.
    22:53
    AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
    23
    apr.
    22:50
    Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
    Vezi toate știrile
    Citește și