Închide meniul

Ce a putut să facă Ion Ţiriac cu pensia uriaşă primită de la statul român. Suma pe care o încasează de peste 20 de ani

Antena Sport Publicat: 28 septembrie 2022, 13:52

Ce a putut să facă Ion Ţiriac cu pensia uriaşă primită de la statul român. Suma pe care o încasează de peste 20 de ani

Ion Țiriac

Ion Ţiriac. în cadrul unui eveniment / Hepta

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, banii intră într-un cont al lui Ion Ţiriac şi rămân acolo, fără să fi fost vreodată accesaţi de omul de afaceri de 83 de ani. Practic, Ţiriac nu şi-a mai ridicat pensia din 1999.

Ce a putut să facă Ion Ţiriac cu pensia uriaşă primită de la statul român

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani, a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel, scire fanatik.ro.

Reclamă

Pe de altă parte, Ion Ţiriac are o cheltuială de 100.000 de euro în fiecare lună, doar pentru a putea folosi cele trei avioane pe care le-a cumpărat de-a lungul timpului. Costurile de întreţinere şi salariile pentru angajaţi ajung la această sumă.

Conform playsport.ro, costurile de aterizare sunt de 300 de euro pe aeroportul Otopeni, 100 euro pe aeroportul Băneasa, 600 de euro pe aeroportul din Cluj și 50 de euro pe cel din Iași.

Reclamă

Pentru asigurarea celor trei aeronave, Ion Ţiriac plăteşte anual 1.500.000 de euro. „Vedeta” este aeronava Bombardier G5000, o adevărată bijuterie şi care l-a costat pe Ion Ţiriac 30 de milioane de euro.

„Sunt singurul om din lume care deține asta”. Ion Țiriac are cu ce se lăuda

Al patrulea cel mai bogat român, potrivit topului actualizat al Forbes, are o colecție spectaculoasă. Cu o avere de 1.4 miliarde de dolari, fostul mare jucător de tenis a investit o sumă uriașă pentru colecția sa de mașini.

Ion Țiriac a ajuns la aproximativ 400 de mașini, iar în galeria pe care o deține în Otopeni are expuse peste 150. „Perla coroanei”, după cum recunoaște omul de afaceri, este modelul Rolls-Royce Phantom IV, care i-a aparținut chiar și sultanului Aga Kahn.

Reclamă 4 / 0/3

„(Reporter: Mai știți colecția de mașini cât numără? Câte mașini aveți în momentul de față și care e cea mai valoroasă?) Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite”, a spus Ion Țiriac pentru antena3.ro.

„Bijuteria” spectaculoasă a miliardarului român are ca an de fabricație 1950. Este cel mai exclusivist model construit de Rolls Royce. Țiriac a dezvăluit că nu ar fi dispus să vândă modelul Phantom IV nici măcar pentru 7 milioane de euro.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:33 Mircea Rednic, maestrul schimbărilor la UTA! Inspiraţia incredibilă a „Puriului”, în „thriller-ul” cu Voluntari 19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu 18:38 „Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB 18:34 Sergio Perez a vorbit despre presiunea uriaşă de la Red Bull: „E un motiv pentru care mulţi piloţi nu au supravieţuit aici” 18:30 „Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului 18:06 Petrolul Ploieşti – FCU Craiova LIVE TEXT (20:30). Se anunţă un duel încins pe Ilie Oană! Echipele de start 17:53 „Poate destabiliza clasamentul WTA!” Americanii, convinşi să Simona Halep poate reveni în top 17:25 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie 17:23 EXCLUSIVLaszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1