Închide meniul

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român. Are o casă de vacanță de două milioane de dolari și o avere uriașă

Reclamă

Antena Sport Publicat: 30 martie 2023, 9:26 / Actualizat: 19 aprilie 2023, 20:15

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român. Nadia Comăneci are o pensie uriașă, raportată la nivelul pensiilor din România. ”Zeița de la Montreal” primește lunar de la statul român 13.149 de lei. În prezent, fosta mare gimnastă locuiește în Statele Unite, împreună cu soțul ei, Bart Conner, și de fiul lor, Dylan Paul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aproximativ 2.800 de dolari încasează lunar Nadia Comăneci (61 de ani) de la statutul român, pentru meritele sportive deosebite. Nadia a intrat în istoria sportului românesc și mondial în 1976, la Montreal, când a reușit să obțină prima notă de 10 la Jocurile Olimpice. Per total, marea noastră campioană a câștigat 5 medalii olimpice de aur, la Jocurile Olimpice din 1976 și 1980.

Ce pensie ia Nadia Comăneci de la statul român

„Zeița de la Montreal” a fugit din România pe 27 noiembrie 1989, cu o lună înainte de Revoluție. Fosta mare sportivă trăiește în Norman, un orășel de lângă Cleveland, capitala statului Ohio. Acolo, cei doi locuiesc într-o casă de 310 metri pătrați, estimată la 400.000 de euro, susține cancan.ro.

Sursa citată anunță că Nadia are o avere estimată la 25 de milioane de dolari, iar vila spectaculoasă este unul dintre bunurile de suflet. Construită în 1992, locuința are 4 dormitoare, 4 băi și o piscină. Bart și Nadia au și o casă de vacanță în California, estimată la 2 milioane de dolari.

„Comoara” pe care Nadia Comăneci a ținut-o ascunsă peste 45 de ani

Nadia Comăneci, una dintre cele mai importante sportive din istorie, a scos de la naftalină o imagine cu „comoara” pe care o deține de aproape 50 de ani.

Reclamă

Nadia Comăneci a fost cuprinsă de nostalgie în primele zile din 2022. „Zeița de la Montreal” a postat pe contul de Instagram o fotografie cu „păpușa Nadia”, o jucărie foarte cunoscută în România pe vremea comunismului. „Mica mea bucățică de istorie!”, a scris Nadia Comăneci, alături de imaginea cu celebra păpușă.

În 1976, fabrica „Arădeanca” a început să producă o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci, potrivit adevărul.ro. Era anul în care gimnasta de 14 ani tocmai se transformase în „Zeița de la Montreal”, după Jocurile Olimpice din acel an. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și