Închide meniul
Foto

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă primită de miliardarul Ion Ţiriac de la statul român. Decizia uluitoare luată de omul de afaceri

Reclamă

Antena Sport Publicat: 16 iulie 2022, 21:47

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă primită de miliardarul Ion Ţiriac de la statul român. Decizia uluitoare luată de omul de afaceri

Ion Ţiriac, dat de gol de verişoara sa

Ion Ţiriac a fost cel mai bogat român / Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta

S-a aflat ce se întâmplă cu pensia uriaşă primită de Ion Ţiriac. Omul de afaceri primeşte o sumă uriaşă, lună de lună, de la statul român. Chiar şi aşa, fostul mare jucător de tenis a luat o decizie uluitoare, cu care şi-a surprins apropiaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ţiriac a fost cel mai bogat român, dar averea lui a scăzut drastic în ultimele luni. Dacă la finalul anului trecut Forbes estima că are 1.7 miliarde de dolari, acum anunţă că ar avea 1.4 miliarde de dolari şi că a coborât pe locul 4. Daniel Dines (2.1 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.6 miliarde de dolari) şi Matei Zaharia (1.6 miliarde de dolari) ar avea mai mulţi bani şi ar fi pe podium.

Ce se întâmplă cu pensia uriaşă primită de miliardarul Ion Ţiriac de la statul român

În urmă cu doi ani, s-a aflat ce pensie uriaşă are Ion Ţiriac. Acesta încasează lunar aproximativ 12.000 de lei, o sumă mult peste media pensiilor din ţara noastră. Motivul pentru care miliardarul are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. În următorii 20 de ani, acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Totuşi, pensia lui Ion Ţiriac a rămas într-un cont al omului de afaceri, susţinea impact.ro. Fostul mare jucător de tenis nu şi-ar mai fi ridicat pensia din 1999. Toţi banii sunt viraţi de statul român într-un cont şi nu au fost folosiţi încă, ţinând cont de averea avută de Ţiriac.

Miliardarul român regretă totuşi că nu a avut o viaţă normală şi un program bine stabilit. Şi-ar fi dorit chiar să bată „recordul” lui Cristi Borcea, cel care are 9 copii cu 4 femei. Miliardarul ave de gând să aibă 20 de copii şi să fie românul implicat în sport cu cea mai numeroasă familie.

Reclamă

Visul neîmplinit al lui Ion Ţiriac, la 83 de ani

Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana Natalia, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Singurul lucru pe care totuși pot spune că îl regret este că nu mi-am putut face o familie adevărată. Să merg la serviciu la 8 dimineața, să termin la 17, să am 20 de copii care să alerge în jurul meu și așa mai departe. Pentru că eu am fost tot timpul cu mai puțin talent și cu mai multă muncă.

Am încercat întotdeauna să fiu un pic mai bun mâine decât azi. Și asta, la un moment dat, preia controlul asupra ta. Și asta înseamnă că nu îți poți împărți timpul„, a declarat, anul trecut, Ion Ţiriac.

Reclamă 4 / 0/3

Câţi bani a donat Ion Ţiriac în campania lui Codin Maticiuc

Codin Maticiuc a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru renovarea unei secţii de pediatrie la spitalul Fundeni. Miliardarul Ion Ţiriac şi-a respectat promisiunea şi a contribuit cu o sumă importantă.

Ajutați-mă să-l falimentez pe Ion Țiriac!” Este modul în care Maticiuc a dezvăluit ce promisiune nebună i-a fost făcută. Mai mult, fostul mare jucător de tenis a acceptat ca o imagine, în care apare el, să fie modificată. Ţiriac a fost „transformat” în om al străzii. A fost total de acord cu ideea, având o reacție incredibilă: ”no problem!”

La o lună distanţă, campania a ajuns la final. Ion Ţiriac a donat nu mai puţin de 100.000 de euro şi l-a anunţat pe Maticiuc că nu se va opri aici.

N-am cum să vă mulțumesc. Vouă, tuturor celor care v-ați alăturat luna asta la și ați dat sms pentru #spitalepublicedinbaniprivati. Fundației Ion Țiriac care a donat 100.000 de euro (deși suma din sms-uri a fost mai mică) și tot lor care au zis că dacă donatorii rămân alături de proiect ei mai dublează și-n altă lună.

Echipei de la Fundatia Metropolis care a muncit pe brânci. Lui Ion Ion, cel care a venit cu ideea asta de campanie. Voluntarilor care au făcut absolut tot, de la grafică la activări și muncă fizică. Sunt mândru că aici mă încadrez și eu în organizație. Tuturor ambasadorilor, vedetelor și prietenilor mei care au postat fără încetare ca lumea sa afle de noi.

Domnului Ion Țiriac personal pentru că ne-a îngăduit ca după ce că donează să-l mai și photoshopam în homeless și toate prostiile care mi-au trecut mie prin cap. Celor care dați de azi înainte sms la 8845 cu textul FACEM și celor care rămâneți abonați și care ne dați șansa ca aceeași fundație să ne dubleze iar, poate chiar anul acesta.

Nu am cum să vă mulțumesc. Nu am cum. Nu-mi găsesc cuvintele și asta e rar la mine. Am avut doar onoarea să vă amintesc în acest text„, a transmis Codin Maticiuc într-o postare pe Facebook.

Reclamă
Recomandări
  • Care este pensia lui Ion Ţiriac
  • Decizia luată de miliardarul român

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile Vezi toate știrile
Citește și