Close

„Comoara” pe care Nadia Comăneci a ținut-o ascunsă peste 45 de ani. Totul a fost făcut public, chiar la începutul noului an

De Alexandru Ivan
Publicat: 6 ianuarie 2022, 17:36

Nadia Comăneci, una dintre cele mai importante sportive din istorie, a scos de la naftalină o imagine cu "comoara" pe care o deține de aproape 50 de ani.

Reclamă
Comoara pe care Nadia Comăneci a ținut-o ascunsă peste 45 de ani

Profimedia

Nadia Comăneci a fost cuprinsă de nostalgie în primele zile din 2022. „Zeița de la Montreal” a postat pe contul de Instagram o fotografie cu „păpușa Nadia”, o jucărie foarte cunoscută în România pe vremea comunismului.

Reclamă

Comoara pe care Nadia Comăneci o deține de peste 45 de ani

„Mica mea bucățică de istorie!”, a scris Nadia Comăneci, alături de imaginea cu celebra păpușă.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Nadia Comaneci (@comaneci10)

În 1976, fabrica „Arădeanca” a început să producă o păpuşă personalizată, dedicată Nadiei Comăneci, potrivit adevărul.ro. Era anul în care gimnasta de 14 ani tocmai se transformase în „Zeița de la Montreal”, după Jocurile Olimpice din acel an. Aceasta a fost prima și singura astfel de jucărie din România, pe vremea comunismului. Păpușa a fost fabricată pe baza unui corp comun, cu o faţă uşor modificată, dar care nu semăna foarte mult cu Nadia la vârsta de 14 ani.

Citește și:

Nadia Comăneci, emoţionată până la lacrimi. „Mi-e dor de voi, de România”

Legendara Nadia Comăneci nu ratează niciun moment să trimite mesaje de felicitare către românii din ţară. Stabilită departe de ţară, în SUA, campioana noastră de nota 10 a fost extrem de emoţionată după un mesaj apărut pe o importantă clădire din Bucureşti. Nadia Comăneci a fost emoţionată până la lacrimi de mesajul afişat către românii din Diaspora. L-a distribuit imediat şi a trimis cele mai calde urări de sărbători către toţi românii din ţară.

Am primit de la un prieten din România aceasta postare. Este din curtea Palatului CEC din București, unde recent s-a aprins acest mesaj de dor pentru romanii plecati departe. M-am emotionat pentru că știu că recent s-a aprins un mesaj similar, in limba romana, pe o cladire simbol din Chicago. Acolo scria mare ”MI-E DOR DE TINE”, iar acesta pare să fie răspunsul.

Multumesc in numele romanilor de aici, din America pentru implicare. Iar pentru cei din România, mergeți sa o vedeti si faceti-ne cu mana de acolo. Da, ne este dor de voi, de Romania!”, este mesajul Nadiei Comăneci de final de an, de pe Instagram.

Reclamă
Citește și:

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:10 Atanas Trică, reacţie savuroasă după ce a debutat la CSA Steaua împotriva tatălui său: „Mă întreba cum stau la cornere. Nu am dat din casă!” 22:34 Eugen Trică, după ce fiul său a debutat la CSA Steaua împotriva sa: „Mi-a fost frică atunci când a intrat! Mă gândeam: ‘Mă, tocmai mie să îmi dea gol?!'” 22:30 Fostul rapidist Ovidiu Herea, replică pentru ultrașii CSA Steaua: „Înjurăturile lor m-au motivat!” 22:10 Scandal în Ghencea! Un fan a sărit în teren pentru a se duce la fostul rapidist Ovidiu Herea 21:50 CSA Steaua – Metaloglobus 1-1. Start fals pentru echipa lui Daniel Oprița în noul sezon. Chipirliu a ratat un penalty în prelungiri 21:37 Mesajul transmis de Laszlo Balint după ce a fost demis de la Universitatea Craiova: „Dacă eșuezi, să nu renunți niciodată!” 21:28 Gigi Becali a anunţat când revine pe stadion: „Eu nu vin decât atunci! Fără nicio emoţie, la spectacol!” 20:52 FotoUmilința suferită de nepotul lui Gigi Becali și soția lui însărcinată: „Suntem ultima nație din Europa!” 20:32 FotoUltraşii CSA Steaua, revoltă în Ghencea la meciul cu Metaloglobus: „Demisia!” Gestul extrem al fanilor 20:08 FotoPrimele imagini cu Mirel Rădoi la antrenamentul Universităţii Craiova
Pe același subiect
Cristian Tudor Popescu
Alte Sporturi • 23 iun., 12:45
Cristian Tudor Popescu, uluit de performanţele lui David Popovici: „O floare superbă răsărită într-un teren deşertic”
David Popovici, dublu campion mondial
Alte Sporturi • 23 iun., 10:52
Preparatorul fizic al lui David Popovici, cuvinte uriaşe despre noul fenomen din nataţie: „Se pregăteşte doar să câştige”
David Popovici, campion mondial
Alte Sporturi • 23 iun., 9:05
Camelia Potec, după succesul istoric al lui David Popovici: „Nu primeşte o pungă de bani”
Close