Închide meniul

George Copos, investiţie de 60 de milioane de euro, în România! „Este o bijuterie”

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2023, 14:05 / Actualizat: 22 iunie 2023, 20:26

Reclamă
George Copos, investiţie de 60 de milioane de euro, în România! „Este o bijuterie

George Copos, investiţie de 60 de milioane de euro, în România

George Copos, în timpul unui eveniment / Hepta

George Copos a făcut o investiţie de 60 de milioane de euro, în România. Este vorba despre Ana Tower, construcţie care a durat doi ani. Proiectul este certificat LEED Platinum Green.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Clădirea are 1.300 de metri pătraţi cu spaţii comerciale şi mai mult de 400 de locuri de parcare, susţine zf.ro. Clădirea are 25 de etaje şi 51.000 metri pătraţi.

George Copos, investiţie de 60 de milioane de euro, în România

„În ultimii ani am realizat lucruri de care sunt mândru, ca antreprenor. Două dintre investiţiile pe care le-am finalizat sunt demne a fi amintite. Am construit turnul de birouri Ana Tower, care este o bijuterie, nu numai din punct de vedere estetic.

Cu cele 25 de etaje ale sale şi cu cei 51.000 mp utilizabili (birouri, parcare pe 4 niveluri, din care 3 subterane, restaurante etc.) imobilul este un reper al arhitecturii moderne a României. Eleganta clădire este construită din materiale naturale şi nobile (piatră şi lemn, în principal) şi este dotată cu cele mai moderne echipamente, fiind o clădire „verde”, certificată LEED Platinum, pe scurt, un exemplu de frumuseţe şi de funcţionalitate.

După ce am finalizat Ana Tower m-am dedicat aproape în întregime restaurării operei de artă arhitectonică numită hotelul Athenee Palace, o clădire inaugurată în 1914 şi care a fost martoră la aproape toate evenimentele majore ale României din ultimii 109 ani.

Reclamă

George Copos: Sunt român şi investesc în România

Investiţia Ana Hotels, în valoare de peste 40 de milioane de euro, s-a derulat în faze succesive, acum aflându-se în cea finală. În prezent hotelul este operat de marele lanţ hotelier InterContinental şi funcţionează sub numele de InterContinental Athenee Palace.

Sunt satisfăcut de faptul că am putut să redau Capitalei una din marile sale valori arhitecturale, perfect re-pusă în valoare. Rămân credincios devizei mele: „Sunt român şi investesc în România”, a spus Copos, pentru agerpres.ro.

Afacerea cu care George Copos a dat lovitura în România

Fostul patron al Rapidului a reuşit să facă un profit uriaş cu una dintre companiile la care a pus bazele în urmă cu mai bine de două decenii. Cifra de afaceri este una spectaculoasă.

Reclamă 4 / 0/3

Copos are o companie hotelieră cu care a reuşit un adevărat „tun” financiar. Potrivit zf.ro, aceasta a ajuns la afaceri de 160 de milioane de lei anul trecut, având o creştere de 83% faţă de 2021. Reprezintă unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa hotelieră din România şi se pregăteşte de venituri record. În acest an, reprezentanţii companiei estimează că se va depăşi pragul de 207 milioane de lei.

„Cele mai mari provocări pentru acest an sunt modificările legislative, care determină o predictabilitate scăzută pentru mediul de afaceri, creşterea valorilor preţurilor la materialele de construcţii, creşterea dobânzilor la credite bancare, coroborate şi cu întârzieri în eliberarea autorizaţiilor de construire, duc la amânarea investiţiilor„, au declarat oficialii companiei, pentru sursa citată anterior.

Compania deţinută de George Copos deţine două hoteluri de lux în Bucureşti, trei în Poiana Braşov şi unul în Eforie Nord.

George Copos are, potrivit ultimelor estimări, o avere de aproximativ 200 de milioane de euro. Omul de afaceri a anunţat că, la Rapid, a cheltuit aproximativ 30 de milioane de euro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:00 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 1-0. Daniel Popa a deschis scorul cu un şut la colţul lung 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 LIVE VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Dragoman – Batra ACUM, în AntenaPLAY 19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și