Închide meniul
Foto

Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: „Românul ăsta mare şi prost”

Publicat: 16 iunie 2024, 9:04

Reclamă
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: „Românul ăsta mare şi prost”

Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil

Ilie Năstase, în timpul unei conferinţe de presă / Hepta

Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil în trecut. Fostul mare tenismen român a fost prezent şi el la demonstrativul dintre Steffi Graf / Andre Agassi – Andrei Pavel / Simona Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ilie Năstase a stat în lojă, alături de bunul său prieten Ion Ţiriac. A fost spectacol total la Cluj. Şi căpitanul nejucător al echipei României de Billie Jean King Cup, fostul tenismen Horia Tecău, a intrat la un moment dat în teren şi a jucat alături de Halep contra lui Graf şi Agassi.

Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: „Românul ăsta mare şi prost”

Andre Agassi l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase în autobiografia lui, intitulată „Open”. Agassi a povestit un episod în care a fost implicat cu Ilie Năstase, pe când americanul era doar un copil.

Tatăl lui Andre Agassi, Mike, care era pasionat şi a făcut tot ce a depins de el ca fiul său să ajungă un mare tenismen, căuta jucători profesionişti care să schimbe mingi cu băiatul lui.

Unii sunt mai dispuși decât alții. Borg pare să nu-și fi dorit nimic mai mult decât asta. Connors vrea în mod evident să spună nu, dar nu poate, pentru că tatăl meu e racordul lui (n.r. – tatăl lui Andre Agassi se ocupa de rachetele lui Jimmy Connors). Ilie Năstase încearcă să spun nu, dar tatăl meu se preface că nu-l aude.

Reclamă
Reclamă 4

Năstase și cu mine schimbăm câteva mingi, iar Wendi (n.r: prietena lui Andre Agassi) se uită din dreptul fileului. Eu sunt nervos. Năstase e evident plictisit – până o vede pe Wendi.

– Hei, spune, asta e prietena ta, Snoopy? Chestia asta drăguță e prietena ta?

Îmi vine să-i dau una în nas românului ăstuia mare și prost”

Mă opresc. Mă uit fix la Ilie Năstase. Îmi vine să-i dau una în nas românului ăstuia mare și prost, chiar dacă are cu jumătate de metru și patruzeci și cinci de kilograme mai mult decât mine. E suficient de rău că-mi zice Snoopy (n.r.: personaj de desen animat, reprezentând un câine din rasa beagle), dar își mai permite să vorbească atât de lipsit de respect despre Wendi.

Reclamă

S-a strâns o mulțime, cel puțin două sute de oameni. Năstase începe să joace pentru mulțime, spunându-mi iarăși și iarăși Snoopy, necăjindu-mă cu Wendi. Și eu care credeam că tatăl meu e necruțător.

În cele din urmă, aș vrea să am curajul să spun: ‘Domnule Năstase, mă faceți de râs, vă rog să vă opriți’. Dar tot ce pot să fac este să lovesc mai tare. Să lovesc mai tare. Apoi Năstase mai face o glumiță despre Wendi și asta a fost, nu mai suport. Îmi arunc racheta și plec de pe teren. ‘Să te ia naiba, Năstase’.

Tatăl meu se holbează cu gura deschisă. Nu e furios, nu e stânjenit – nu e capabil de stânjeneală și își recunoaște propriile gene când le vede în acțiune. Nu cred să-l mai fi văzut vreodată atât de mândru”, povestea Andre Agassi în cartea sa, „Open”.

Ilie Năstase: „Nu sunt de acord cu ceea ce a făcut Agassi”

Andre Agassi s-a destăinuit în cartea în care l-a jignit pe Ilie Năstase în legătură cu mai multe aspecte controversate ale carierei lui. Unul dintre acestea ar fi chiar faptul că s-a drogat cu cocaină.

Destăinuirile lui Agassi au creat o vâlvă uriaşă în presă. Cartea s-a vândut într-un număr uriaş de exemplare. Ilie Năstase nu a comentat că a fost jignit de Agassi, însă a criticat dezvăluirea americanului, că s-a drogat cu cocaină.

Agassi a scăpat ieftin după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină. A minţit într-o scrisoare că a băut apă după cineva din staff-ul lui şi a scăpat de suspendare.

Nu sunt de acord cu ceea ce-a făcut Agassi. Trebuia s-o spună atunci când a făcut-o, nu acum. E o situație negativă pentru tenis. Nu e drept ca el să dezvăluie lucrurile astea după ce s-a retras. A câștigat atâtea turnee și a recunoscut abia după. Dacă eram în locul celor de la ITF, i-aș fi retras toate trofeele. Dacă e la fel ca Armstrong? E un sportiv care a furat. E ușor să recunoști după. Nu e corect ceea ce-a făcut Agassi. Păcat, pentru că mi-a plăcut cum a jucat, dar dacă furi nu ești un campion”, declara Ilie Năstase după dezvăluirea americanului.

Andre Agassi are o avere estimată la 175 de milioane de dolari. Fostul tenismen deţine o şcoală privată. Din premiile din tenis, Agassi a adunat peste 31 de milioane de dolari. Steffi Graf are, la rândul ei, o avere de 145 de milioane de dolari.

 

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:46

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene! A spulberat recordul din 2024, la 200 de metri liber

12:06

„Eroul” Ungariei vrea să joace cu România în optimi la EURO 2024: „Preferăm cu ei decât cu Portugalia”

11:55

Neamţul Daniel Siebert arbitrează România – Slovacia de la EURO 2024. Istvan Kovacs, delegat la Cehia – Turcia

11:28

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă, în topul WTA. Simona Halep a urcat 5 locuri

11:12

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

10:31

Etapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Austriei e live în AntenaPLAY, în perioada 28-30 iunie

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR 6 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY
Citește și