Închide meniul
Foto

Ilie Năstase, declarații controversate despre conflictul din Ucraina: „Nu este războiul meu, al României!”. L-a ironizat pe Zelenski

Reclamă

Publicat: 4 mai 2022, 14:36

Ilie Năstase, declarații controversate despre conflictul din Ucraina: „Nu este războiul meu, al României!”. L-a ironizat pe Zelenski

Ilie Năstase, fascinat de noul campion de la Wimbledon

Ilie Năstase, în costumul de general / Profimediaimages

Ilie Năstase a avut o reacție extrem de controversată în cea de-a 70-a zi de război din Ucraina. Fostul mare jucător de tenis, care este și general-maior cu două stele al Armatei Române, a surprins și a declarat că nu este de acord cu faptul că țara noastră trimite arme în Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 75 de ani, Năstase a ținut să asigure că nu este de acord cu războiul declanșat de Vladimir Putin. Totuși, a fost ironic la adresa lui Volodimir Zelenski.

Ilie Năstase, declarații controversate despre războiul din Ucraina

Ilie Năstase a făcut declarații controversate. I-a arătat cu degetul chiar și pe conducătorii NATO.

Nu este războiul meu, al României. Cineva a spus ca nu e pregătită armata română de război. E pregătită, dar nu pentru un război cu Rusia, ci cu o țară mică.

De ce vorbim noi mai mult decât Ungaria? De ce ne dam noi mari? Acum şase luni Ucraina spunea că nu recunoaște limba română în rândul românilor din Ucraina. Ştiaţi că a fost împotriva noastră să intrăm în NATO?

Reclamă

Condamn Rusia pentru războiul ăsta, dar nu sunt de acord ca noi să ne băgăm în faţă acolo, să ne ducem peste băiatul ală, care a fost actor. Suntem şi noi cineva.

Aţi văzut câte miliarde a primit Ucraina? Noi ce am primit de la SUA? Nu am primit nimic. A trebuit sa ne platim si rachetele. Suntem foarte importanţi în NATO, suntem cei mai importanţi după SUA„, a declarat Ilie Năstase pentru romaniatv.net.

”Nasty” a precizat, luna trecută, că a ajutat mai mulți refugiați care au trecuct granița în România. A cazat 10 ucraineni în apartamentul său de la Mamaia.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul lider ATP a vorbit și despre decizia luată de organizatorii de la Wimbledon, care au luat decizia ca jucătorii ruși și bieloruși să fie interziși din cauza conflictului armat inițiat de Vladimir Putin.

Este o mare greșeală. Nu e vina lor, oamenii nu au nicio vina. Politicienii sunt de vină„, a spus Năstase.

Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Această decizie va ține departe de turneul de Grand Slam mai mulți jucători de top din clasamentele ATP şi WTA: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andreyi Rublev, care ocupă locul opt sau Anastasia Pavliucenkova, clasată pe locul 15. în WTA, precum şi bielorusele Arina Sabalenka (nr. 4 mondial) şi Victoria Azarenka (nr. 18).

Reclamă
Recomandări
  • Ilie Năstase, declarații controversate despre războiul din Ucraina
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român Vezi toate știrile
Citește și