Închide meniul
NEWS ALERT

Wimbledon 2022 | OFICIAL! Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 20 aprilie 2022, 17:50

Wimbledon 2022 | OFICIAL! Daniil Medvedev şi Aryna Sabalenka, OUT de la Wimbledon! Jucătorii ruși și bieloruși au fost interziși

Jucătorii din Rusia şi Belarus nu pot participa la Wimbleodn

Profimediaimages

Wimbledon 2022. Jucătorii ruşi vor fi interzişi la următorul turneu de la Wimbledon, din cauza războiului din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 17.50: Este oficial! Jucătorii din Rusia şi din Belarus nu vor putea juca la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

All England Lawn Tennis Club (AELTC) a transmis că are responsabilitatea de a „limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile”, anunţă bbc.com.

Ţinând cont de circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină orice beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruşi”, se arată într-un comunicat al AELTC.

Reclamă

Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice […] Acest lucru este inacceptabil”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, cu scurt timp înainte de anunţul oficial făcut de organizatorii de la Wimbledon.

Ştirea iniţială…

Potrivit New York Times şi site-ul Sportico, organizatorii de la Wimbledon vor decide să excludă jucătorii de naţionalitate rusă şi belarusă de la următorul lor turneu (27 iunie-10 iulie). Aceasta ar fi o consecinţă a invaziei Ucrainei, condusă încă din 24 februarie, de Rusia, căreia Belarus este aliat.

Reclamă 4 / 0/3

Wimbledon 2022 | Daniil Medvedev, OUT de la Wimbledon?

Această decizie i-ar priva pe câţiva jucători înalţi clasaţi în ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andreyi Rublev, care ocupă locul opt sau Anastasia Pavliucenkova, clasată pe locul 15. în WTA, precum şi bielorusele Arina Sabalenka (nr. 4 mondial) şi Victoria Azarenka (nr. 18).

La începutul lunii aprilie, All England Lawn Tennis Club, care organizează Wimbledon, a declarat că este în discuţii cu guvernul britanic dacă vor participa sau nu jucători ruşi şi belarusi.

Elina Svitolina nu își revine. Vedeta, devastată după ce Rusia a invadat Ucraina

Războiul început de Rusia în Ucraina a schimbat mii de vieți. Elina Svitolina, una dintre cele mai bogate ucainence, e distrusă psihic. Vedeta are coșmaruri din cauza invaziei lui Vladimir Putin.

„A fost foarte greu să mă concentrez. Este dificil din punct de vedere psihologic să ieși pe teren. Am încercat să fiu curajoasă și să înfrunt această provocare, dar cu siguranță nu sunt sută la sută pregătită. Am vorbit cu ceilalți jucători ai noștri din Indian Wells și Miami și știu că se confruntă cu același lucru.

Tot ce se întâmplă în Ucraina este foarte, foarte trist. În fiecare oră vedem știri de peste tot. Le poate vedea oricine. Este foarte dureros pentru țara mea. Mă gândesc constant cum să ajut poporul ucrainean.

Prima săptămână a fost foarte grea. Am coșmaruri în fiecare noapte. Este cu adevărat groaznic. Este puțin mai ușor acum pentru că te obișnuiești. O persoană se obișnuiește cu tot. Dar pot spune, cu siguranță, că aceasta este cea mai proastă perioadă din viața mea”, a spus Elina Svitolina, care va participa și ea la Wimbledon 2022.

Reclamă

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și