Închide meniul

Ion Țiriac a ieșit falit din cazino. Incredibil cum a putut să piardă toți banii: „O avere pentru alții!”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 august 2022, 8:57

Ion Țiriac a ieșit falit din cazino. Incredibil cum a putut să piardă toți banii: „O avere pentru alții!

Întâmplare uluitoare cu Ion Țiriac

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac a pierdut toți banii pe care îi avea la el la ruletă, într-un cazino din Puerto Rico, undeva pe la mijlocul anilor ’60. Miliardarul român, care nu deținea atunci imperiul din prezent, și-a forțat norocul și a ieșit în pierdere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac e cunoscut pentru încăpățânarea sa și maniera în care merge mai departe cu ideile sale, indiferent de situație. Așa a procedat și în 1968, într-un cazino din San Juan, Puerto Rico, însă s-a ales cu buzunarele goale.

Ion Țiriac a pierdut toți banii la un cazino, la ruletă

Fostul mare tenismen a pariat toți banii pe care îi avea la el, aproximativ 600 de dolari, la ruletă. Doar că nu a făcut-o în orice fel. A mizat de 13 ori pe numărul 13, dar „s-a ars” de fiecare dată.

„În 1968, cel mai bun an al său, Ion Țiriac a câștigat 5.000 de dolari din premii. La mijlocul anilor ’60 a mers la mesele de joc din San Juan și a pierdut toți banii din buzunar prin pariul pe 13 negru de 13 ori la rând. Erau 600 de dolari, mărunțiș pentru Michael Jordan, dar o avere pentru alții”, au dezvăluit jurnaliștii de la New York Times.

Între timp, Ion Țiriac a devenit unul dintre cei mai bogați români din istorie. S-a înscris printre miliardari și deține un imperiu în afaceri, în mai multe domenii.

Reclamă

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale în 2022. Cel puţin asta susţin cei de la Forbes, care au venit cu noi detalii despre câţi bani ar avea, în acest moment, fostul mare jucător de tenis.

Miliardarul român a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai bogat român. La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante şi a suferit o cădere abruptă. A ajuns astfel să aibă de două ori mai puţini bani decât Daniel Dines, cel care are, potrivit estimărilor, 2.9 miliarde de dolari.

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari. După 3 luni de conflict armat în Ucraina, a ajuns la 1.5 miliarde de dolari! Sursa citată anterior a făcut o nouă actualizare, astfel că fostul sportiv ar avea acum 1.4 miliarde de dolari.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, în decurs de mai puţin de un an, din averea lui Ţiriac s-au „evaporat” nu mai puţin de 300 de milioane de dolari. Suma este semnificativă! Poate fi şi unul dintre motivele pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani îşi vinde bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii.

Doi dintre copiii lui Ion Țiriac nu sunt trecuți în „testament”

Nu toți copiii lui Țiriac vor moșteni o parte din bogății. Ion Țiriac are trei copii oficiali. Primul, Ion Ion, în vârstă de 45 de ani, e rezultatul mariajului cu Mikette von Issenberg. Ceilalți doi, Karim și Ioana, de 26 și 24 de ani, sunt făcuți cu clebera jurnalistă egipteană Sophie Ayad.

Țiriac a decis să înființeze o fundație pentru a servi ca testament, „Puma Foundation”. Dintre copiii miliardarului, doar Ion Ion apare în consiliul de directori ai fundației. Pe lângă Ion Ion, ceilalți membri ai consiliului director sunt: Klaus Mangold, Nicolai Mindrila, avocatul lui Țiriac, și Rodica Țiriac, sora tenismenului.

Puma Foundation este o fundație pentru clauza de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac.

Toți ceilalți care aparem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă. Acolo se vă împarți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Tiriac”, a spus avocatul și omul de încredere a lui Țiriac, Nicolai Mindrila, potrivit Rise Project.

 

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 16:48 Lamia – PAOK 0-0 este acum în AntenaPLAY. Răzvan Lucescu luptă pentru titlu, în Grecia. Meci cu miză uriaşă! 16:43 Cum i s-au mărit şansele lui Alexandru Mitriţă să fie convocat la EURO 2024, după accidentarea lui Olimpiu Moruţan 16:37 „O discuţie foarte toxică!” Dan Şucu, anunţ ferm despre revenirea lui Marius Şumudică la Rapid 16:36 Farul – Rapid LIVE TEXT (19:00). Duel de foc la Ovidiu pentru un loc în cupele europene. Echipe probabile 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 24 aprilie 2024 15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” Vezi toate știrile
Citește și