Închide meniul
Foto

Ion Țiriac a pierdut o sumă uriașă! Legătura neștiută cu unii dintre cei mai bogați români

Publicat: 26 iunie 2024, 8:51

Reclamă
Ion Țiriac a pierdut o sumă uriașă! Legătura neștiută cu unii dintre cei mai bogați români

Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment / Hepta

Ion Țiriac a pierdut o sumă uriașă, în 2023. Miliardarul român a înregistrat un profit în scădere, în ceea ce privește una dintre companiile sale, anume cea aeriană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, și pe lângă colecția de mașini impresionantă, deține și o companie aeriană, care îi poartă numele. Pe aceasta, miliardarul român a fondat-o în urmă cu nu mai puțin de 27 de ani.

Ion Țiriac a pierdut o sumă uriașă

În 2023, compania aeriană a lui Ion Țiriac, care îi poartă și numele, a înregistrat un profit de 31,37 milioane de lei. Această sumă, deși uriașă, este într-o ușoară scădere față de precedentul an, atunci când s-a înregistrat un profit de 31,71 de milioane de lei, notează economica.net.

Compania aeriană a lui Ion Țiriac deține o flotă formată din cinci avioane. Unul dintre cele cinci avioane este deținut de frații Pavăl, cei cu care Ion Țiriac s-a „luptat”, de-a lungul timpului, pentru titlul de cel mai bogat român.

Sursa menționată anterior notează faptul că Ion Țiriac ar fi pierdut în 2023, față de 2022, suma de nu mai puțin de șapte milioane de lei. Compania aeriană a miliardarului român are în total 33 de angajați.

Reclamă
Reclamă

Miliardarul care a înregistrat cel mai mare profit, la compania sa aeriană, este Tarek El Feki. Acesta deține compania de avioane de lux, avioane folosite de președintele României, în deplasările oficiale.

Schimbări uriașe in topul celor mai bogaţi români

Au apărut schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români, iar Ion Ţiriac este din nou pe primul loc în clasamentul Forbes. Fostul mare jucător de tenis, care are o avere uriaşă, a profitat de problemele cu care se confruntă „rivalul” său din top, Daniel Dineş.

Ion Ţiriac a luat decizii radicale în ultimii ani şi a cedat „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, turneul de tenis de la Madrid şi o competiţie de golf din Spania. În 2015 renunța şi la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Reclamă

Omul de afaceri a vândut şi mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro. Toate aceste tranzacţii l-au propulsat în topul celor mai bogaţi români, iar averea lui aproape s-a dublat în decurs de patru ani.

În această lună a venit şi confirmarea specialiştilor de la Forbes. Aceştia anunţă că Ion Ţiriac tocmai a revenit pe primul loc în clasamentul general al averilor românilor, cu un total de 2.1 miliarde de dolari.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:04 28 sept.

„Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru

23:55

VIDEOEstoril – Sporting 0-3.Victorii pe linie pentru campioana en-titre. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

23:42

EXCLUSIVDetalii din interiorul familiei despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Înclin să cred că acolo va merge să antreneze”

23:40

Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – FC Botoşani 2-2: „Golurile au venit pe greşeli personale!” Ce a spus Kopic

23:10

VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY

22:45

Dinamo – Botoşani 2-2. Echipa lui Kopic a ratat dramatic victoria, după ce a condus cu 2-0

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea 6 Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria
Citește și