Închide meniul
Foto

Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival

Publicat: 12 iunie 2024, 17:02

Reclamă
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival

Schimbări uriașe in topul celor mai bogaţi români

Forbes a dezvăluit ce avere are Ion Ţiriac / Profimediaimages

Au apărut schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români, iar Ion Ţiriac este din nou pe primul loc în clasamentul Forbes. Fostul mare jucător de tenis, care are o avere uriaşă, a profitat de problemele cu care se confruntă „rivalul” său din top, Daniel Dineş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a luat decizii radicale în ultimii ani şi a cedat „bijuteriile coroanei”. A renunțat la diviziile de leasing financiar care îi purtau numele, turneul de tenis de la Madrid şi o competiţie de golf din Spania. În 2015 renunța şi la 45% dintre acțiunile băncii care îi poartă numele pentru aproximativ 700 de milioane de euro.

Schimbări uriașe in topul celor mai bogaţi români

Omul de afaceri a vândut şi mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro. Toate aceste tranzacţii l-au propulsat în topul celor mai bogaţi români, iar averea lui aproape s-a dublat în decurs de patru ani.

În această lună a venit şi confirmarea specialiştilor de la Forbes. Aceştia anunţă că Ion Ţiriac tocmai a revenit pe primul loc în clasamentul general al averilor românilor, cu un total de 2.1 miliarde de dolari.

În schimb, averea lui Daniel Dineş s-a „prăbuşit”. Dacă la începutul anului 2024 era estimată la 2.7 miliarde de dolari, acum a ajuns la 1.4 miliarde de dolari. Acţiunile firmei fondate de Dineş, UiPath, au suferit o cădere de 30% la finalul lunii mai. A fost momentul în care antreprenorul român a decis să revină în funcţia de CEO.

Reclamă
Reclamă 4

Daniel Dineş a ajuns de pe primul loc în topul bogaţilor României pe ultima treaptă a podiumului. Locul secund este ocupat de Dragoş Pavăl, cel care are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul: „Am 33 de copii”

Ajuns la 85 de ani, Ion Ţiriac şi-a făcut deja testamentul. Omul de afaceri a dezvăluit că şi-a pus totul în ordine. În urmă cu ceva vreme, el anunţa cum va fi împărţită averea lui.

Reclamă

Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă”, le-a declarat Ion Țiriac jurnaliștilor italieni de la rosario3.com.

Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, mai adăuga omul de afaceri român.

Ion Ţiriac are 3 copii: Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac. Miliardarul le mărturisea jurnaliştilor italieni că, deşi are 3 copii legitimi, consideră că are, în total, 33 de copii şi că îşi va împărţi averea în 33 de părţi legale.

„Voi fi cel mai bogat om din cimitir”

Ion Ţiriac declara în urmă cu câţiva ani că va fi, cel mai probabil, cel mai bogat om din cimitir. În cimitirul Bellu mai este îngropat fostul om de afaceri Dinu Patriciu, care a avut la un moment dat o avere estimată la circa 3 miliarde dolari, dar care la momentul decesului avea o avere estimată la „numai” 260 de milioane de euro.

O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!”, declara Ion Ţiriac.

Cine crezi că va deveni selecţionerul României după plecarea lui Edi Iordănescu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:19

Secretarul general al ONU, apel către un armistiţiu în toate conflictele armate, pe timpul Jocurilor Olimpice: „Să depună armele”

19:31

Două reveniri în primul 11 al FCSB-ului, pentru meciul cu Maccabi Tel Aviv! Helmut Duckadam, reacţie imediată: „Surpriză!”

19:08

Ciprian Marica, convins că Gică Hagi trebuie să fie numit la naţionala României: „Este momentul să accepte o nouă provocare!”

19:07

„Toată lumea l-a făcut praf” Marius Şumudică e impresionat de un jucător al FCSB-ului: „Unul dintre cei mai buni”

19:04

Mattia Binotto revine în Formula 1! Cu ce echipă s-a înţeles fostul şef de la Ferrari

19:00

FCSB – Maccabi Tel Aviv LIVE TEXT, ora 20:30. Campioana României are meci tare în Ghencea. Echipele de start

1 FotoFotografie de colecţie cu Gică şi Ianis Hagi, pe ringul de dans! Elena Hagi a postat totul: „Ne-am distrat!” 2 FotoScoţienii anunţă că Ianis Hagi s-a înţeles că noua echipă: „Este clar!” Salariul uriaş pe care îl va avea 3 Oţelul – Farul 0-0! Gică Hagi rămâne fără victorie în noul sezon! Gol anulat pentru constănţeni 4 Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial? Verdictul experţilor înaintea Jocurilor Olimpice 5 Tragerea la sorţi a turului 3 preliminar Europa League. FCSB şi Corvinul Hunedoara şi-au aflat posibilele adversare 6 Lando Norris a dezvăluit la ce s-a gândit când a primit ordinele de echipă în Ungaria: „Uneori trebuie să fii egoist”
Citește și