Închide meniul

Ion Ţiriac a răbufnit! Reacţie vehementă: „Eu pe asta n-o înghit”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 11 august 2022, 15:37

Ion Ţiriac a răbufnit! Reacţie vehementă: „Eu pe asta n-o înghit

Ion Ţiriac a răbufnit! Reacţie vehementă: "Eu pe asta n-o înghit"

Ion Ţiriac, în cadrul unui eveniment / Hepta

Ion Ţiriac a răbufnit după ce a văzut imaginile în care anumiţi jucători de naţionalitate maghiară s-au întors cu spatele atunci când li s-a cântat imnul pentru naţionala României. Un episod asemănător a avut loc şi la meciul de fotbal dintre Csikszereda și Sepsi, la nivel de juniori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scandalul a avut loc în luna mai, atunci când jucători ai naţionalei României, care evoluează la Miercurea Ciuc și Gheorghieni, au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de adversarii unguri.

Ion Ţiriac a răbufnit! Reacţie vehementă: „Eu pe asta n-o înghit”

„Pe mine știi ce mă deranjează? Că Federația Română de Hochei a ales o reprezentativă pentru Campionatul Mondial, iar acei jucători, când s-a cântat imnul României, s-au întors cu fundul! Această treabă se numea pe vremuri lezmajestate (n.r. – ofense aduse persoanei monarhului)!

Sau se numea crimă împotriva drapelului. Pe-asta n-o înghit! Nici Federația, nici ministerul, nici Comitetul Olimpic… nimeni n-a făcut nimic! Nu înțeleg treaba asta! (…) Dacă accepți să reprezinți țara asta, accepți toate regulile!

„Dom’le, eu cunosc zona aia (n.r. Covasna) puțin mai bine decât multă lume din diverse motive. Taică-meu s-a născut la Voșlobeni, unul dintre puținele sate de acolo cu majoritate de cetățeni români, de origine greacă, armeană. Dar de jur împrejur, erau toți cetățeni români de origine maghiară.

Reclamă

Noi, în echipa de hochei (sport pe care Ţiriac l-a practicat cu succes înaintea tenisului), eram jumătate-jumătate, dar în viața noastră n-am avut vreo fricțiune.

Pentru mine, în România trăiesc cetățeni români de diferite origini. Cei care nu vor să fie cetățeni români pleacă, e simplu în ziua de astăzi. Eu, pe domnul Viktor Orban nu-l cunosc personal, înțeleg că este un prim-ministru foarte, foarte activ și cu niște păreri foarte directe.

Că dumnealui dorește ca în Ungaria să fie cât mai mulți maghiari între ei, ăsta e prerogativul, dumnealui să fie sănătos. Nu am problema asta”, a spus Ţiriac, citat de gsp.ro.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Ion Ţiriac a răbufnit
  • Ce l-a deranjat pe miliardarul român

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:17 LIVE VIDEOLeicester – West Brom se joacă ACUM! Trei meciuri din Championship se văd azi în AntenaPLAY 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:04 Bari – Pisa LIVE VIDEO (15:00) în AntenaPLAY! Duel între George Pușcaș și Marius Marin în Serie B 13:00 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Antrenamentele au fost în AntenaPLAY 12:39 „E strigător la cer!” Florinel Coman, taxat după ce a ales să se transfere de la FCSB în Qatar 12:03 Fanii au luat cu asalt casele de bilete, înainte de FCSB – Rapid! Se va bate recordul de asistenţă din acest sezon 11:57 VIDEORed Bull a atins o bornă fabuloasă în Formula 1™, după ce Max Verstappen a obținut pole-position-ul în China Vezi toate știrile
Citește și