Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac a uluit pe toată lumea cu achiziţia pe care a făcut-o: „Cel mai bogat om din cimitir”

Publicat: 8 octombrie 2023, 18:54 / Actualizat: 8 octombrie 2023, 20:24

Reclamă
Ion Ţiriac a uluit pe toată lumea cu achiziţia pe care a făcut-o: „Cel mai bogat om din cimitir”

Ion Ţiriac a uluit pe toată lumea cu achiziţia pe care a făcut-o

Ion Ţiriac / Hepta

Ion Ţiriac este cel mai bogat român, cu o avere estimată de Forbes la circa 2 miliarde de dolari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Al doilea cel mai bogat român este Dragoş Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, cu o avere estimată de Forbes la 1,7 milioane de dolari. Fratele acestuia, Adrian Pavăl, şi el patron Dedeman, are o avere de 1,1 milioane de dolari.

Ion Ţiriac a uluit pe toată lumea cu achiziţia pe care a făcut-o: „Cel mai bogat om din cimitir”

Ion Ţiriac a achiziţionat de-a lungul timpului numeroase maşini de lux şi avioane private. Colecţia de maşini a lui Ţiriac este evaluată la circa 100 de milioane de euro.

Cel mai bogat român deţine şi o companie aeriană privată. Recent, Ion Ţiriac a cumpărat un avion Bombardier de tip Global 6000, care costă 28 de milioane de euro. Ţiriac Air mai deţinea un avion Global 6000 produs de Bombardier. Compania aeriană deţinută de Ion Ţiriac mai are în flotă un avion Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Ei bine, Ion Ţiriac a avut grijă să se ocupe şi de locul în care va fi înmormântat. Afaceristul a plătit 80.000 de euro pentru 18 cripte în cimitirul Bellu. Astfel, Ion Ţiriac a făcut o achiziţie uluitoare: s-a asigurat că va fi înmormântat în cimitirul din România cu cele mai multe personalităţi şi, mai mult, s-a asigurat că şi urmaşii lui vor fi înmormântaţi acolo.

Reclamă

În cimitirul Bellu sunt îngropaţi, printre alţii, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Ion Luca Caragiale, Toma Caragiu, Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Ilinca Tomoroveanu, Ion Dolănescu, Valeriu Sterian şi multe alte personalităţi.

Un loc de veci în cimitirul Bellu ar costa 28.000 de euro, dar Ion Ţiriac a plătit de trei ori mai mult.

„Voi fi cel mai bogat om din cimitir”

Ion Ţiriac declara în urmă cu câţiva ani că va fi, cel mai probabil, cel mai bogat om din cimitir. În cimitirul Bellu mai este îngropat fostul om de afaceri Dinu Patriciu, care a avut la un moment dat o avere estimată la circa 3 miliarde dolari, dar care la momentul decesului avea o avere estimată la „numai” 260 de milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

O să vedeți care este valoarea exactă a averii mele atunci când o să îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea să fac altceva. Să las unei fundații tot!”, declara Ion Ţiriac în urmă cu mai mult timp.

Ilie Năstase a mărturisit că Ion Ţiriac i-a propus să fie înmormântaţi împreună!

Ilie Năstase a povestit, cu umor, că Ion Ţiriac i-a propus să fie înmormântaţi împreună în cimitirul Bellu.

Sunt încă foarte puternic, am o super energie, vă spun eu că mai trăiesc mult și bine. Eu mă gândesc în ce vacanțe mai merg, nu mi-am făcut vreodată probleme de testamente, moșteniri.

Nici măcar la copiii mei nu m-am gândit din acest punct de vedere pentru că le-am asigurat tot ceea ce au nevoie, nu le lipsește nimic.

M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Și eu i-am spus că nu am așa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta.

A zis că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleu (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ‘Te invit la mine!’.

M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ‘Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!’”, declara Ilie Năstase pentru playsport.ro.

Reclamă

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și