Închide meniul

Ion Ţiriac, dezvăluiri despre marea sa pasiune. „Comoara” pe care o are miliardarul: „Asta e cea mai valoroasă”

Reclamă

Publicat: 29 august 2022, 9:24

Ion Ţiriac, dezvăluiri despre marea sa pasiune. „Comoara pe care o are miliardarul: „Asta e cea mai valoroasă

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi romani

Hepta

Ion Ţiriac, dezvăluiri despre marea sa pasiune. Miliardarul român are o colecţie impresionantă de maşini de lux, iar miliardarul a dat detalii despre aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Ţiriac a vorbit despre numărul maşinilor pe care îl are în colecţia sa, dar şi care este cea mai valoroasă maşină.

Ion Ţiriac, dezvăluiri despre marea sa pasiune. „Comoara” pe care o are miliardarul

Cred că sunt undeva între 350-400 de mașini. Cea mai valoroasă probabil că este totuși acest Rolls-Royce Phantom IV, care a câştigat cel mai mare concurs de mașini clasice de epocă în Statele Unite„, a spus Ion Ţiriac pentru antena3.ro.

Ion Țiriac șochează: „Acesta e singurul lux pe care mi-l permit!”

Miliardarul Ion Țiriac are o avere uriașă, care îl propulsează pe locul 4 în clasamentul Forbes al celor mai bogați români. Fostul jucător de tenis are aproximativ 1.4 miliarde de dolari și este depășit numai de Daniel Dines (1.9 miliarde de dolari), Ion Stoica (1.6 miliarde de dolari) și Matei Zaharia (1.6 miliarde de dolari). Chiar și așa, Ion Țiriac șochează și anunță că este un singur lux pe care și-l permite.

Omul de afaceri este pilot și a înființat încă din 1997 o companie aviatică. Flota proprie deține trei aeronave și un elicopter. Țiriac a dezvăluit că această pasiune vine la „pachet” cu costuri pe măsură.

Reclamă

Vorbind de avioane, e singurul lux care mi-l permit în lumea şi fără de care n-aș putea să fiu astăzi în Italia, poimâine în Germania, pe urmă mă duc în Spania. Ăsta e singurul lux, că cu bicicleta nu pot să mă duc, trotinete cu motor nu erau pe vremea mea, așa că nici cu aia nu știu cum să umblu„, a declarat Ion Țiriac pentru antena3.ro.

Țiriac a împlinit 83 de ani în luna mai. Vârsta nu îl împiedică să stea la manșa avioanelor pe care le deține.

Săptămâna trecută (n.r. când a pilotat ultima dată). Eu le pilotez pe toate ale mele și pilotez mai mult decât un pilot la TAROM.

Reclamă 4 / 0/3

Am încercat să zbor cu 2-3 odată și imposibil, vă spun. Şi, atunci, am avioane care nu sunt ale mele, sunt ale companiei. Dar eu în general zbor cu ăsta mai mare, că îmi place mai mult. Am unul care e numai pentru Africa, care este extraordinar, ca aterizează pe orice, pe terenul de fotbal, unde vrei„, a mai spus fostul mare jucător de tenis.

Cristi Borcea a încercat să-l convingă pe Ion Țiriac să investească la Dinamo

Cristi Borcea a încercat să îl convingă pe Ion Țiriac să „sacrifice” 20 de milioane de euro. Fostul patron al clubului din Ștefan cel Mare anunță că nu a avut câștig de cauză și a spus că nu se pune problema ca miliardarul român să investească la Dinamo.

Cristi Borcea e de părere că Dinamo ar avea nevoie de 20 de milioane de euro să revină pe linia de plutire. Suma este una uriaşă chiar şi pentru miliardarul român.

Mai mult, Cristi Borcea a dezvăluit că a purtat mai multe discuţii cu Ion Ţiriac pentru a-i propune să investească la Dinamo. Răspunsul miliardarului a fost unul negativ.

Nu e nimeni atât de puternic în România să poată să sacrifice 15-20 de milioane de euro. (n.r. Nici Țiriac?) Nu se bagă. (n.r. Ați avut discuții cu el?) Am avut, foarte multe. Nea Ion… Ceea ce face, face foarte bine. Îl atrage fotbalul”, a dezvăluit Cristi Borcea pentru prosport.ro.

Averea lui Ion Ţiriac a luat-o la vale

Miliardarul român a fost, o lungă perioadă de timp, cel mai bogat român. La finalul anului 2021, Țiriac a avut un maxim istoric de 1.7 miliarde de dolari. De atunci, averea lui a tot suferit modificări importante şi a suferit o cădere abruptă.

Pe 9 aprilie, averea lui Ion Țiriac era estimată la 1.6 miliarde de dolari, potrivit Forbes! Acum a fost făcută o nouă actualizare, astfel că fostul sportiv ar avea aproximativ 1.4 miliarde de dolari.

Reclamă

Astfel, în decurs de mai puţin de un an, din averea lui Ţiriac s-au „evaporat” nu mai puţin de 300 de milioane de dolari. Suma este semnificativă! Poate fi şi unul dintre motivele pentru care omul de afaceri în vârstă de 83 de ani îşi vinde bucată cu bucată imperiul construit în ultimele decenii.

Țiriac a vândut în ultimii ani și mai multe terenuri, companii și participații la firme, în schimbul cărora ar fi încasat 1.2 miliarde de euro, anunță evz.ro.

Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid, deşi i-a promis unicei sale fiice, Natalia Ioana, că nu va face acest lucru. Miliardarul român a explicat, într-un interviu acordat presei din Spania, de ce a făcut acest gest. Ar fi luat decizia drastică chiar din cauza copiilor săi.

Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou”, a spus Ion Ţiriac într-un interviu acordat celor de la claytenis.com.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:37 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 1-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și