Închide meniul
Foto

Ion Ţiriac vrea să cumpere un castel din România cu o istorie tulburătoare! Cine este îngropat în curte şi cât trebuie să achite

Publicat: 31 mai 2024, 22:08

Reclamă
Ion Ţiriac vrea să cumpere un castel din România cu o istorie tulburătoare! Cine este îngropat în curte şi cât trebuie să achite

Ion Ţiriac vrea să cumpere un castel din România. Detalii incredibile

Ion Ţiriac, în timpul unui eveniment de lux / Profimediaimages

Ion Ţiriac surprinde şi tocmai s-a aflat că vrea să cumpere un castel din România cu o istorie tulburătoare. Miliardarul român şi-a manifestat interesul de a intra în posesia unei „bijuterii arhitecturale” din judeţul Arad, dar care are un trecut controversat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul mare jucător de tenis, care are o avere estimată la 2.1 miliarde de dolari, ar putea reuşi o tranzacţie total neaşteptată. A pus ochii pe Castelul din Căpâlnaş, care este amplasat la numai cinci kilometri de reşedinţa Regelui Mihai I de la Săvârşin.

Ion Ţiriac vrea să cumpere un castel din România. Detalii incredibile

Jurnaliştii de la glsa.ro au primit şi confirmări de la oficialităţi că Ion Ţiriac este dispus să plătească o sumă importantă în schimbul conacului care a fost construit între 1876 şi 1879.

Sperăm să vină un investitor, că am înțeles că vrea Țiriac și am înțeles că au mai scăzut prețul. Aici este un parc dendrologic, cu specii rare și se pot face multe. Și clădirea nu a fost lăsată în paragină, pentru că ea a fost întreținută”, a declarat primarul comunei Birchiş, Ioan Guţu, pentru sursa citată anterior.

Castelul i-a aparţinut familiei Mocioni şi este înconjurat de un domeniu de 80 de hectare. Situat la 90 de kilometri distanţă de municipiul Arad, acesta are o istorie zbuciumată, care a fost marcată de evenimente tragice.

Reclamă
Reclamă 4

Printre foştii proprietari ai castelului a fost fiica lui Therezia Mocioni, Ecaterina, cea care a fost căsătorită cu contele Eugen Jeno Teleki. Unul dintre copiii cuplului a murit la vârsta de 3 ani, în urma unui accident tragic. Jurnaliştii de la Glasul Aradului anunţă că micuţa a fost înmormântată chiar în curtea castelului. În acelaşi parc este şi mormântul contelui Teleki.

Actualii proprietari au scos la vânzare castelul şi întreg domeniul cu 1.1 milioane de euro. Nu au găsit încă cumpărător. Ion Ţiriac este acum dispus să facă o ofertă pentru castelul clasificat ca monument istoric de clasa A. Pentru a-i aduce modificări, „Ţiri” ar avea nevoie de aprobări de la Ministerul Culturii.

În zonă este şi castelul pe care îl construieşte George Ţucudean. Pe domeniul lui fostul fotbalist a existat și un castel, vandalizat de căutătorii de aur pe vremea imperiului Austro-Ungar! Au rămas câteva pietre din el, iar Țucudean îl va ridica din nou.

Reclamă

Imagini fabuloase cu apartamentul de peste 2.000 de metri pătraţi al lui Ion Ţiriac

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români. Ca orice miliardar care se respectă, Ion Ţiriac trăieşte într-un lux de nedescris. În trecut, au apărut imagini cu apartamentul său pe care îl are în Băneasa. Acesta are o suprafaţa de 2.460 de metri pătrați. (VEZI IMAGINI INCREDIBILE ÎN GALERIA FOTO).

În urmă cu câţiva ani, la Anuala de Arhitectură din Bucureşti, au apărat imagini cu apartamentul uriaş pe care îl deţine Ion Ţiriac. Conform celor de la libertatea.ro, baia apartamentului are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. De asemenea, patul lui Ion Ţiriac ar fi de 16 metri pătraţi şi care ar fi tapiţat cu piele de elefant. Ion Ţiriac are 3 copii.

Ion Țiriac a fost căsătorit o singură dată, cu Erika Braedt, dar căsnicia fostului mare jucător de tenis a rezistat numai doi ani. În momentul nunții, Ion avea 24 de ani, iar Erika era cu cinci ani mai tânără. Ioana şi Karim sunt copiii miliardarului român din relaţia cu Sophie Ayad.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:58

Carlos Alcaraz, eliminare surprinzătoare la Queen’s! Campionul en-titre de la Wimbledon va coborî în clasamentul ATP

17:27

Slovenia – Serbia 1-1. Gol la ultima fază, cu Istvan Kovacs la centru! Meci „nebun” la EURO 2024

17:20

Ana Bogdan merge la Jocurile Olimpice de la Paris! Mesajul emoţionant al româncei: „Primul pas spre acel vis a devenit realitate”

17:01

România – Belgia, la EURO 2024 | Nicolae Stanciu, lăudat de „diavolii roşii”! Cum a fost descris căpitanul „tricolorilor”

16:49

Andrei Rațiu, sărbătorit în cantonamentul echipei naționale! Cadoul primit de „Sonic”, care a împlinit 26 de ani

16:40

Carlos Sainz, anunţ despre viitorul său înaintea Marelui Premiu al Spaniei: „Nu vreau să mai aştept”

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!
Citește și