Închide meniul

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz s-au calificat în turul 2 de la US Open! Pe cine au învins

Alex Ioniță Publicat: 28 august 2024, 10:36

Reclamă
Jannik Sinner și Carlos Alcaraz s-au calificat în turul 2 de la US Open! Pe cine au învins

Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, victorii în primul tur de la US Open. Cu cine se vor duela, după calificarea în turul 2.

Profimedia

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz s-au calificat în turul 2 de la US Open! Tenismanul italian, numărul unu mondial, a obținut calificarea în turul secund după ce l-a învins în patru seturi, 2-6, 6-2, 6-1, 6-2, pe americanul Mackenzie McDonald, marţi după-amiază la Flushing Meadows.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner, care a cucerit în luna ianuarie primul său trofeu majore, la Australian Open, a sosit la New York după ce a obţinut al treilea său titlu de categoria Masters 1.000 la Cincinnati (Ohio), iar marţi a obţinut a 49-a sa victorie în 54 de meciuri disputate de la debutul sezonului 2024.

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz s-au calificat în turul 2 de la US Open!

Italianul, aflat în centrul unei controverse după ce a fost exonerat în urma a două controale antidoping pozitive în luna martie, va înfrunta în meciul următor tot un reprezentant al Statelor Unite, Alex Michelsen, care a câştigat în trei seturi, 6-1, 7-5, 6-3, duelul cu compatriotul său Eliot Spizzirri, notează agerpres.ro.

Spaniolul Carlos Alcaraz, favoritul numărul trei al Grand Slam-ului newyorkez, a debutat la rândul său cu dreptul, impunându-se cu 6-2, 4-6, 6-3, 6-1 în faţa australianului Li Tu, ocupantul locului 186 în clasamentul ATP.

Alcaraz, campion la Roland Garros şi Wimbledon în acest an, a obţinut victoria după 2 ore şi 42 de minute de joc, iar în turul secund îl va avea ca adversar pe olandezul Botic van de Zandschulp (74 ATP).

Reclamă
Reclamă

Li Tu (28 ani), fostă speranţă a tenisului australian, a renunţat la cariera sa în sportul alb la 18 ani, dezgustat de rigoarea necesară pentru a ajunge în vârf, înainte de a reveni în circuit şase ani mai târziu, precizează AFP.

Stefanos Tsitsipas, eliminat încă din primul tur de la US Open 2024!

Stefanos Tsitsipas a fost eliminat încă din primul tur de la US Open 2024 de Thanasi Kokkinakis. Ocupantul numărului 11 ATP în acest moment, grecul a avut parte, din nou, de o aventură foarte scurtă la Flushing Meadows.

Australianul Thanasi Kokkinakis, ocupantul locului 86 ATP, s-a calificat în turul secund după un meci de aproape patru ore. El s-a impus în faţa grecului cu 7-6(5), 4-6, 6-3, 7-5, după 3 ore şi 55 de minute.

Reclamă

Kokkinakis a început perfect meciul, cu un break, dar grecul a reuşit să restabilească egalitatea la 4 şi să trimită setul la tiebreak. Acolo, australianul nu a ratat startul şi s-a distanţat rapid la 4-0 şi 6-1. După ce Tsitsipas a salvat patru mingi de set, Kokkinakis şi-a trecut în cele din urmă primul set în cont.

Setul secund a început cu două break-uri, după care Tsitsipas a reuşit să rupă echilibrul la 4-4. În cele din urmă a restabilit egalitatea după ce a câştigat setul cu 6-4.

În seturile 3 şi 4, Thanasi Kokkinakis a reuşit să se impună în momentele importante, reşind să câştige câte un game pe serviciul adversarului. În ambele dăţi, game-ul imediat următor i-a adus setul şi, în cele din urmă, victoria.

Aceasta a fost doar a doua confruntare dintre cei doi. Prima a avut loc în 2021, la Australian Open, atunci când Tsitsipas s-a impus în cinci seturi.

Pentru un loc în turul 3, Thanasi Kokkinakis îl va întâlni pe portughezul Nuno Borges, locul 34 ATP. El l-a învins în turul inaugural pe argentinianul Federico Coria, locul 79 ATP, scor 6-2, 6-4, 6-1, după o oră şi 42 de minute de joc.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

Se ştiu toate echipele din grupa principală Champions League. Care este noul format şi cum arată urnele

23:19

VideoHelmut Duckadam nu îi dă nicio şansă lui Florin Niţă să revină naţionala României. Anunţ ferm despre strategia lui Mircea Lucescu

23:13

Meci nebun pentru Florin Niţă în Al Hilal – Damac 3-2! Românul a gafat, la debut, sub ochii lui Cosmin Contra

22:16

FCSB – LASK Linz LIVE TEXT (21:30). Campioana României luptă pentru calificarea în grupa Europa League. Echipele probabile

21:10

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2 de la US Open în proba de dublu! Victorie categorică la Flushing Meadows

20:53

FC Voluntari – Dinamo 0-1. „Câinii” s-au calificat în grupele Cupei României. Cătălin Cîrjan a marcat unicul gol al partidei.

1 FotoMarius Constantin s-a căsătorit cu „Perla Banatului”! Imagini de la cununia civilă 2 FotoIon Ţiriac a sunat-o pe o medaliată olimpică de la Paris şi i-a cerut maşina înapoi! Motivul deciziei miliardarului român 3 FotoGigi Becali, implicat într-un alt accident! Imagini cu incidentul rutier 4 FotoReacţia lui Gigi Becali, după ce şi-a făcut din nou praf bolidul de 500.000 de euro: „A intrat în mine”. Ce a zis despre accident 5 „E aglomeraţie mare” Vestea pe care le-a dat-o Mihai Stoica fanilor FCSB-ului înainte de returul roş-albaştrilor cu LASK Linz 6 Unde se vede meciul FCSB – LASK Linz
Citește și