Închide meniul

Stefanos Tsitsipas, eliminat încă din primul tur de la US Open 2024! Un nou turneu ratat pentru grec la New York

Alex Masgras Publicat: 27 august 2024, 23:33

Reclamă
Stefanos Tsitsipas, eliminat încă din primul tur de la US Open 2024! Un nou turneu ratat pentru grec la New York

Stefanos Tsitsipas, eliminat încă din primul tur de la US Open 2024! Un nou turneu ratat pentru grec la New York

Stefanos Tsitsipas, în timpul meciului cu Thanasi Kokkinakis din primul tur de la US Open 2024 / Profimedia

Stefanos Tsitsipas a fost eliminat încă din primul tur de la US Open 2024 de Thanasi Kokkinakis. Ocupantul numărului 11 ATP în acest moment, grecul a avut parte, din nou, de o aventură foarte scurtă la Flushing Meadows.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australianul Thanasi Kokkinakis, ocupantul locului 86 ATP, s-a calificat în turul secund după un meci de aproape patru ore. El s-a impus în faţa grecului cu 7-6(5), 4-6, 6-3, 7-5, după 3 ore şi 55 de minute.

Stefanos Tsitsipas, eliminat încă din primul tur de la US Open 2024! Un nou turneu ratat pentru grec la New York

Kokkinakis a început perfect meciul, cu un break, dar grecul a reuşit să restabilească egalitatea la 4 şi să trimită setul la tiebreak. Acolo, australianul nu a ratat startul şi s-a distanţat rapid la 4-0 şi 6-1. După ce Tsitsipas a salvat patru mingi de set, Kokkinakis şi-a trecut în cele din urmă primul set în cont.

Setul secund a început cu două break-uri, după care Tsitsipas a reuşit să rupă echilibrul la 4-4. În cele din urmă a restabilit egalitatea după ce a câştigat setul cu 6-4.

În seturile 3 şi 4, Thanasi Kokkinakis a reuşit să se impună în momentele importante, reşind să câştige câte un game pe serviciul adversarului. În ambele dăţi, game-ul imediat următor i-a adus setul şi, în cele din urmă, victoria.

Reclamă
Reclamă

Aceasta a fost doar a doua confruntare dintre cei doi. Prima a avut loc în 2021, la Australian Open, atunci când Tsitsipas s-a impus în cinci seturi.

Pentru Tsitsipas, turneul de la US Open rămâne cel mai slab turneu de Grand Slam al său. În cele şapte prezenţe, grecul nu a reuşit niciodată să treacă de turul al treilea, în care a ajuns în 2020 şi 2021. Nici Thanasi Kokkinakis nu are un parcurs mai bun la Flushing Meadows. Este doar a doua oară când australianul ajunge în turul secund la New York. El a mai reuşit acest lucru în 2019.

Reclamă

Pentru un loc în turul 3, Thanasi Kokkinakis îl va întâlni pe portughezul Nuno Borges, locul 34 ATP. El l-a învins în turul inaugural pe argentinianul Federico Coria, locul 79 ATP, scor 6-2, 6-4, 6-1, după o oră şi 42 de minute de joc.

O nouă surpriză la US Open 2024! Semifinalistul din 2021 a fost eliminat încă din primul tur de la New York

A avut loc o nouă surpriză la US Open 2024! După ce Holger Rune a fost eliminat încă din turul inaugural, în prima zi de concurs de la Flushing Meadows, a doua zi a turneului de la New York a venit cu o nouă surpriză.

Felix Auger-Aliassime, semifinalist la US Open în 2021 şi ocupantul locului 19 în clasamentul ATP, a fost eliminat încă din primul tur al ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Canadianul l-a întâlnit în turul inaugural de la Flushing Meadows pe cehul Jakub Mensik, jucător care ocupă în acest moment locul 65 în ierarhia ATP, la numai 18 ani.

Chiar dacă Felix Auger-Aliassime pornea ca favorit în duelul de la US Open, Mensik a reuşit să producă surpriza. El s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-2, după 2 ore şi 8 minute de joc.

Canadianul a reuşit break-ul încă din primul game al partidei, dar nu i-a mai reuşit nimic de atunci. Cehul a controlat partida de la un capăt la altul şi se pregăteşte de meciul din turul secund.

US Open este un turneu care este pe placul lui Mensik, în condiţiile în care anul trecut a ajuns până în turul 3 la New York, la prima participare la un turneu de Grand Slam. De atunci, el a mai participat doar la Australian Open şi la Wimbledon. Doar la Melbourne a mai reuşit să treacă un tur, în timp ce la Londra a fost eliminat încă din primul meci.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:28

EXCLUSIV„E bărbat, să iasă de sub umbra tatălui!” Alex Bourceanu, sfat preţios pentru Ianis Hagi. Cere „ruptura” de Gică Hagi

23:24

Basarab Panduru, uluit de noua faţă a lui Dinamo: „Îmi place!”. Cei trei jucători remarcaţi de fostul jucător al Stelei

22:53

Ianis Hagi a venit cu lămuriri după ce a refuzat-o pe Rapid: „Vreau să fiu clar!”. Mesaj categoric pentru şefii lui Rangers

22:22

Joao Cancelo a fost prezentat de Al Hilal! Salariul fabulos pe care portughezul îl va avea în Arabia Saudită

22:12

EXCLUSIVHelmut Duckadam l-a „citit” pe Gigi Becali şi ştie ce i se pregăteşte lui Vlad Chiricheş la FCSB: „Patronul îl va forţa!”

21:55

O nouă surpriză la US Open 2024! Semifinalistul din 2021 a fost eliminat încă din primul tur de la New York

1 FotoAdi Vasile se pregăteşte de nuntă! Cât de frumoasă este Delia, tânăra care l-a dat peste cap pe fostul antrenor al CSM-ului 2 „Nu e ce zice Rangers, e ce zic eu!” Gică Hagi, anunţ despre viitorul lui Ianis Hagi! Mesaj categoric al „Regelui” 3 Denis Alibec, prima reacție după UTA Arad – Farul 1-1! Mesaj direct despre echipa națională 4 Mircea Rednic şi-a făcut praf jucătorii, după ce Farul a egalat UTA în prelungiri: „Tragi de timp, ai cârcei!” 5 Ilie Dumitrescu a auzit că Ianis Hagi a refuzat-o pe Rapid și a venit cu un sfat important! Mesaj direct pentru fiul „Regelui” 6 Gică Hagi a răbufnit după UTA – Farul 1-1: „E penalty clar, s-a văzut din tribună. Cine sunt eu să cer explicaţii?”
Citește și