Închide meniul

Milionarul român care a ajuns șofer de tir! Situația uluitoare în care a ajuns, după ce și-a pierdut averea

Publicat: 5 aprilie 2024, 8:58

Reclamă
Milionarul român care a ajuns șofer de tir! Situația uluitoare în care a ajuns, după ce și-a pierdut averea

Milionarul român care a ajuns șofer de tir

Dumitru Mitu/ Libertatea

Milionarul român care a ajuns șofer de tir este Dumitru Mitu. Fostul fotbalist și-a pierdut întreaga avere, strânsă de-a lungul carierei sale în care a jucat în Liga Campionilor, și a ajuns într-o situație incredibilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dumitru Mitu, ajuns la 49 de ani, s-a retras în urmă cu opt ani din fotbal. Ultima echipă la care a evoluat a fost Șoimii Pancota, din ligile inferioare din România.

Milionarul român care a ajuns șofer de tir

Dumitru Mitu a jucat în Liga Campionilor alături de două echipe. Fostul mijlocaș a bifat prezențe în cea mai importantă competiție inter-cluburi alături de Dinamo Zagreb și Panathinaikos.

De-a lungul carierei, Dumitru Mitu a jucat pentru Farul, Brașov, UTA, Osijek, Dinamo Zagreb, Panathinaikos, Rijeka sau CFR Cluj, având șapte trofee în palmares: două titluri, două Cupe și trei Supercupe în Croația.

Este de menționat că în sezonul 2005-2006 a fost coechipier cu Luka Modric, starul de la Real Madrid, care a cucerit Balonul de Aur în 2018.

Reclamă

Alegerile proaste din viață l-au determinat însă pe Dumitru Mitu să-și piardă întreaga avere, deși la un moment dat ajunsese să aibă un salariu de 200.000 de euro pe sezon. În perioada în care evolua pentru echipe din ligile inferioare din România, fostul fotbalist a transmis că a ajuns șofer de tir.

Dumitru Mitu, la un pas să lase România pentru Croația

„Am fost șofer de tir într-o companie, apoi m-am certat cu patronul și am plecat. Apoi m-a sunat să mă întorc. Are și o echipă de fotbal și îl ajut să promoveze. Joc în fiecare săptămână în liga a cincea. Încă mai pot”, a declarat Dumitru Mitu, în urmă cu ceva timp, citat de newsweek.ro.

Dumitru Mitu a fost la un pas să evolueze în naționala Croației, dat fiind faptul că are dublă cetățenie. Deși a jucat la un nivel bun, fostul fotbalist nu a fost selecționat niciodată în naționala României, mărturisind că dacă ar fi avut de ales, ar fi ales cu siguranță să reprezinte Croația.

Reclamă 4 / 0/3

„Așa m-am simțit atunci, am obținut și cetățenia, până la urmă. Am pașaport românesc și croat. Am trăit zece ani în Croația și m-am simțit foarte bine. Nu m-au chemat în cele din urmă din Croația, dar dacă m-ar fi chemat, aș fi acceptat.

Aș fi ales atunci Croația 100 la sută, chiar dacă m-ar fi chemat și România. Toată lumea mă știa aici și cum sunt eu, iar la acea vreme nu aveam încredere în selecționerii români. Așa s-a întâmplat mereu la noi din 2000 până acum patru-cinci ani. Managerii își impuneau jucătorii pentru transferuri și de aceea România nu a fost nicăieri la marile competiții în tot acest timp”, a mai spus Dumitru Mitu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și