Închide meniul

(P) Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează?

Reclamă

Publicat: 9 iunie 2023, 13:44 / Actualizat: 12 iunie 2023, 14:54

Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează? Echipamentele profesionale au dus vânătoarea la un alt nivel. Acum, vânătorii au avantajul tehnologiei, pentru a vâna în siguranță, în confort și pentru a merge direct la țintă. Unul dintre aceste echipamente care sunt de folos în viață unui vânător începător sau a unuia experimentat este camera cu termoviziune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează?

Camerele cu termoviziune sunt dispozitive electronice care utilizează tehnologia termică pentru a vizualiza și măsura radiația termică emisă de diverse corpuri și suprafețe. O astfel de tehnologie este capabilă să detecteze și să traducă în imagini, variațiile de temperatură ale obiectelor și ființelor din mediul înconjurător. Aceste camere sunt prevăzute, de regulă, cu un senzor termic sau un detector, ce transformă radiația termică într-o imagine, ale cărei variații de culori și de intensitate diferă în funcție de nivelurile de temperatură.

Cum funcționează o cameră cu termoviziune?

Termoviziunea, care se mai numește și termografie, este un proces prin care se înregistrează, se procesează și se vizualizează radiația infraroșie într-o imagine vizibilă. Aceste procese se realizează prin intermediul unei camere termice, care captează undele electromagnetice emise de corpuri.

Ceea ce este foarte important la o cameră termoviziune vânătoare este că măsoară temperatura de la distanță, fără să existe o apropiere între cameră și țintă.

Spre deosebire de o cameră obișnuită, camerele cu termoviziune redau imaginile în culori diferite. Spre exemplu, în imaginea termică temperaturile scăzute sunt redate prin albastru-violet, iar cele ridicate prin culoarea roșie, dar pot exista și nuanțe de negru, gri, alb, în funcție de modelul camerei și de diverse situații.

Reclamă

Camerele de acest tip funcționează foarte bine pe timp de zi și de noapte. Ele nu au însă nevoie de lumină pentru a produce imagini clare, pentru că termoviziunea transformă exclusiv razele infraroșii în imagini, raze care, de regulă, nu sunt vizibile ochiului uman. De aceea, aceste camere sunt cele mai eficiente în cazurile în care sunt mari diferențe de temperatură.

Vânătorii care sunt în căutarea unui produs performant, profesional și eficient pot consulta oferta MaxLife de camere de noapte de la producători renumiți în domeniu precum: Hikmicro, Pulsar,  Zeiss, ATN, Liemke.

Avantajele camerelor cu termoviziune pentru vânători

În cazul partidelor de vânătoare, camerele de noapte cu termoviziune sunt o opțiune excelentă, din mai multe motive:

Reclamă 4 / 0/3

· Detectarea animalelor în condiții de vizibilitate redusă – Pentru că termoviziunea poate detecta căldura emisă de corpul animalelor, acestea pot fi identificate mai ușor în întuneric sau în condiții de vizibilitate redusă.

· Siguranța personală – Camerele cu termoviziune sporesc gradul de siguranță a vânătorilor, pentru că pot detecta animalele periculoase din preajma lor și alte amenințări din mediul ambiant, evitându-se astfel accidentele nedorite, care pot pune în pericol viața omului.

· Localizare precisă a animalelor – Termoviziunea oferă o imagine precisă a temperaturilor corporale emise de animale. În acest fel, vânătorii pot evalua distanța, dar și mișcarea și direcția animalelor, permițându-le să se apropie strategic de ele și să le captureze.

· Urmărirea ușoară a animalelor rănite – O astfel de camera de noapte de la MaxLife poate fi utilă și în urmărirea și găsirea animalelor rănite. În acest fel, este minimizata suferința animalelor și este facilitată o partidă de vânătoare etică și responsabilă.

Termoviziunea este o tehnologie din ce în ce mai utilizată în partidele de vânătoare, dar și în alte domenii, precum securitate și supraveghere, construcții, armata, agricultură, transport și navigație, medicină și diagnostic medical. În cazul vânătorii, aceste camere sunt esențiale pentru că pot fi folosite pe timp de noapte, pentru depistarea, urmărirea și capturarea animalelor sălbatice, dar și pentru siguranța vânătorului.

Recomandări

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
22
apr.
23:54
FotoBucurie nebună după ce Inter a câștigat titlul în Serie A! Nerazzurri au depășit-o pe AC Milan la campionate câștigate
22
apr.
23:41
AC Milan – Inter 1-2! Inter a câștigat titlul în Serie A după ce și-a răpus marea rivală în „Derby della Madonnina”
22
apr.
23:27
EXCLUSIV„Trenul ar trebui să se mai oprească!” Ciprian Marica, avertisment pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl cere la EURO 2024!
22
apr.
23:10
„Normal că m-aș întoarce!” Dan Petrescu a cerut o revenire de senzație la CFR Cluj, iar jucătorul a reacționat imediat!
22
apr.
22:52
Florin Prunea, reproș pentru Victor Angelescu pe „tema Marius Șumudică”! Ce i-a spus acționarului minoritar de la Rapid
22
apr.
22:44
Visul de Champions League al lui Gigi Becali, spulberat deja de Iosif Rotariu: „Lotul FCSB-ului este subţire valoric şi numeric!”
22
apr.
22:29
„Și calul aleargă!” Mircea Rednic sare cu prime și are un plan „diabolic”, pentru a-i păstra pe jucătorii împrumutați de la Rapid
22
apr.
22:16
Bernadette Szocs luptă cu cele mai bune jucătoare de tenis de masă la Saudi Smash 2024 (1-11 mai, AntenaPLAY)
Vezi toate știrile
Citește și