Închide meniul

(P) Cele mai tari momente petrecute în istoria Campionatului European

Reclamă

Publicat: 8 iulie 2021, 17:56

(P) Cele mai tari momente petrecute în istoria Campionatului European

Profimedia

Totodată, această competiție oferă pariorilor șansa de a profita de cele mai bune cote la pariuri sportive folosind site-urile de pariuri online (spre exemplu EURO 2020 NetBet). 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De-a lungul timpului, la Campionatul European de Fotbal s-au întâmplat evenimente care au marcat istoria. Pentru o mai bună înțelegere a importanței acestei competiții, ți-am pregătit un articol care îți va prezenta tot ce trebuie să știi despre cele mai tari momente petrecute în istoria Campionatului European. 

Prima Ediție a Campionatului European de Fotbal

În anul 1960, această competiție s-a desfășurat pentru prima dată. Totuși, denumirea oficială a fost de Cupa Europeană a Națiunilor. Aceasta a adus laolaltă nu mai puțin de 17 loturi naționale care s-au luptat pentru titlu. Uniunea Sovietică este cea care a câștigat această primă ediție a Campionatului European de Fotbal, învingând Iugoslavia în finala desfășurată la Paris. 

Moneda norocoasă a Italiei

În anul 1968, Italia se confrunta cu Uniunea Sovietică în semifinala competiției. După cele 90 de minute regulamentare de joc, rezultatul era unul de egalitate, așa că arbitrul a decis prelungirea timpului de joc. Totuși, după alte 30 de minute de joc, cele două echipe erau în continuare la egalitate, așa că s-a luat decizia de a stabili câștigătorul meciului folosind o monedă. Căpitanul lotului Italiei a ales pajura, învingând astfel Uniunea Sovietică.

Golul de Aur 

La Campionatul European de Fotbal din anul 1996, Germania și Republica Cehă s-au luptat pentru titlul de Cea mai bună echipă de fotbal din lume. Conform planificării, Bierhoff nu trebuia să facă parte din lotul inițial al Germaniei. Totuși, din cauza unor probleme administrative, acesta a fost chemat să joace, marcând golul decisiv în minutul 95 al partidei. Acesta a adus victoria și implicit Cupa Campionatului în Germania, devenind astfel noul căpitan al echipei naționale. Scorul final al partidei a fost de 2 la 1 în favoarea Germaniei. 

Reclamă

Finala anului 2000

La fel ca în cazul finalei din 1996, finala Campionatului European de Fotbal a fost una controversată. Franța s-a confruntat cu Italia pe stadionul De Kuip din Olanda, ajungând în prelungiri. În minutul 13 de prelungiri, Franța a marcat golul de aur, care i-a adus victoria și implicit titlul de campioană. Scorul final a fost de 2-1 în favoarea Franței. 

Țara cu cele mai multe titluri

Așa cum era de așteptat, Germania este țara care a câștigat de cele mai multe ori Campionatul European de Fotbal. Aceasta are nu mai puțin de 3 titluri (1972, 1980, 1996). Alte țări care au un număr important de victorii pe parcursul Campionatului European sunt:

Campionatul European de Fotbal este una din cele mai populare competiții sportive vizionate la nivel internațional. De-a lungul timpului, acesta a fost transmis pe majoritatea posturilor TV din fiecare țară, inclusiv pe canale consacrate, precum TVR, TV5 și BBC. 

Reclamă 4 / 0/3

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și