Închide meniul

(P) Champions League 2021 – 2022: Analiza grupelor și favoritele competiției

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 septembrie 2021, 13:48

(P) Champions League 2021 – 2022: Analiza grupelor și favoritele competiției

Champions League 2021 - 2022: Analiza grupelor și favoritele competiției

Faza grupelor Champions League din acest sezon va opune echipe de top în dueluri demne de o finală. 32 de echipe, reprezentând 15 țări, au fost repartizate în cele 8 grupe. Țările cu cele mai multe reprezentante în grupe sunt Spania cu 5 (Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla și Villarreal – calificată din postura de câștigătoare a Europa League) și cu câte 4 echipe Anglia (Manchester City, Liverpool, Chelsea și Manchester United), Germania (Bayern Munchen, RB Leipzig, Borussia Dortmund și Wolfsburg) și Italia (Inter Milan, Juventus, AC Milan și Atalanta). Portugalia are trei echipe (Porto, Benfica și Sporting Lisabona) în timp ce Franța doar două (campioana Lille și PSG), la fel ca și Ucraina (Sahtior Donetk și Dinamo Kiev). Restul țărilor care au câte o reprezentantă în grupele Champions League sunt: Rusia (Zenit), Belgia (Club Brugge), Olanda (Ajax), Turcia (Beșiktaș), Elveția (Young Boys Berna), Suedia (Malmo), Austria (RB Salzburg) și Republica Moldova (Sheriff Tiraspol).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primele două clasate din fiecare grupă se va califica mai departe în optimile de finală, în timp ce ocupanta locului trei își va continua traseul european în Europa League, amintește Betromania.com.

Analiza grupelor Champions League

Grupa A

Prima grupă opune față în față primele două favorite la câștigarea competiției, Manchester City și PSG. La principalele case pariuri online, cele două echipe au cote între 5,00 – 5,50. Este de așteptat ca cele două echipe să se califice la pas, chiar dacă RB Leipzig va încerca să le pună probleme. Nemții sunt favoriți însă la ocuparea locului 3, care le va asigura calificarea în grupele Europa League.

Reclamă

Grupa B

Denumită de specialiști și „grupa morții”, în grupa B se anunță dueluri incendiare pentru calificare. Campioana Spaniei, Atletico Madrid și Liverpool pornesc cu prima șansă, însă italienii de la AC Milan și portughezii de la Porto sunt capabile de meciuri mari și le pot elimina din Champions League pe cele două favorite.

Grupa C

Reclamă 4 / 0/3

În grupa C se vor întâlni patru echipe de valoare apropiată. Totuși, Borussia Dortmund este favorită în ocuparea unuia dintre primele două locuri. Pentru celălalt loc care asigură calificarea în optimi se vor lupta Sporting, Ajax și Besiktas, primele două fiind mai bine cotate decât turcii.

Grupa D

Aflată în premieră în grupele Champions League, Sheriff Tiraspol va da piept cu coloșii de la Real Madrid și Inter Milan, în încercarea de a nu se face de râs. Campioana Italiei și spaniolii de la Real Madrid trebuie să se califice la pas din această grupă. În același timp, este de așteptat ca ucrainienii de la Șahtior să ocupe poziția a treia în grupă.

Grupa E

Duelul dintre Barcelona și Bayern ar trebui să fie unul de răsunet, însă ținând cont că spaniolii sunt în căutarea unei formule de joc fără Messi, este de așteptat ca nemții să câștige ambele dueluri. Să nu uităm și că în ultimul meci, disputat în sferturile de finală ale ediției precedente, bavarezii s-au impus cu un neverosimil 8-2.
Cu toate acestea, catalanii sunt favoriți pentru poziția secundă, care asigură calificarea în optimi. Rămâne de văzut care echipă, dintre Benfica sau Dinamo Kiev, va reuși să obțină poziția a treia.

Grupa F

După ce s-au întâlnit în finala Europa League a sezonului precedent, Villarreal și Manchester United se vor duela acum în grupele Champions League. Deși este o grupă imprevizibilă, specialiștii mizează pe o calificare în optimi a englezilor, alături de Atalanta sau Villarreal.

Reclamă

Grupa G

În această grupă toate echipele emit pretenții pentru calificarea în optimi. Cu toate acestea, Sevilla are un mic avantaj conferit și de experiența acumulată în competițiile internaționale în ultimii ani. Campioana Franței, Lille și Wolfsburg sunt văzute ca și oponente pentru locul secund în grupă.

Grupa H

Câștigătoarea en-titre, Chelsea, a fost repartizată alături de Juventus, Zenit și Malmo. Englezii și italienii sunt favoriți cerți pentru ocuparea primelor două locuri, în timp ce Zenit pentru poziția a treia.

Favoriți Champions League 2021 – 2022

Patru dintre primele 8 favorite ale acestui sezon Champions League sunt echipe din Premier League. Cu toate acestea, specialiștii o dau ca favorită principală, cu o cotă de 5,0, pe PSG. Manchester City o urmează îndeaproape cu 5,25, în timp ce Bayern Munchen și câștigătoare ediției precedente, Chelsea au primit cota 9,00.

Urmează Liverpool și Manchester United cu cote de 11,00, respectiv 12,00. Echipele din LaLiga sunt doar pe locurile 7-8, Real Madrid primind o cotă de 15,00, în timp ce Barcelona 24,00. Aceste cote pot suferi modificări, deoarece fiecare casa de pariuri are propriile cote. Cu toate acestea, principalele siteuri de pariuri fotbal păstrează ordinea prezentată mai sus.

Recomandări
  • Analiza Champions League 2021-2022
  • Care sunt favoritele la câştigarea trofeului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:20 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Chinei! Cursa e duminică (10:00) pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și