Închide meniul

(P) Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off

Reclamă

Antena Sport Publicat: 12 ianuarie 2023, 11:58 / Actualizat: 7 februarie 2024, 19:15

(P) Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off

Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off

Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off

Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off. Dacă în cursul lunilor trecute era mai dificil să avem o imagine corectă a clasamentului în prima ligă a campionatului național de fotbal al României, acum toate meciurile restante au fost deja jucate. Fiecare echipă are 21 de partide disputate, etapa cu numărul 22 fiind programată să înceapă pe data de 21 ianuarie 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu mai sunt multe etape de jucat, așadar lupta va fi tot mai aprigă, fiecare echipă dorind să își valideze obiectivul, acolo unde mai este posibil.

Clasamentul Ligii 1 la început de 2023 și perspectivele pentru play-off

Prima poziție în clasament este ocupată de Farul Constanța, care a fost lider în mare parte din timp. Poziția este însă una relativă, căci CFR Cluj, campioana din ultimii 5 ani în Liga 1, a avansat tot mai mult și s-a apropiat la un singur punct de echipa lui Gheorghe Hagi. Ținând cont de calitatea jocului de-a lungul celor 21 de etape disputate, ambele formații au arătat că sunt capabile de performanță. Se poate spune că, având 45 și respectiv 44 de puncte acumulate, Farul Constanța și CFR Cluj nu mai au emoții cu privire la calificarea în play-off.

Pe locurile 3, 4 și 5, avem echipe la egalitate de puncte. Este vorba despre FCSB, Rapid București și CSU Craiova, fiecare cu câte 38 de puncte. Și aceste echipe par să aibă asigurat locul în play-off, însă nu sunt excluse surprizele. Pasionații de scoruri live GetsBet au putut urmări de-a lungul etapelor de până acum evoluții foarte diferite ale echipelor mai sus menționate.

Spre exemplu, dacă Rapid a început foarte bine și a surprins prin victorii consecutive, FCSB a avut un start neașteptat de slab, considerându-se la un moment dat că are mai multe șanse de a se încadra pe locuri de play-out la finalul sezonului regular 2022 – 2023. Lucrurile s-au schimbat însă: FCSB a recuperat în ultimele etape, în timp ce Rapid a făcut mulți pași greșiți, pierzând clasarea pe podium. În ceea ce privește CSU Craiova, formația olteană a avut un parcurs destul de constant.

Reclamă

Bătălia pentru play-off

Locul 6 în Liga 1 este ocupat de Sepsi OSK, cu 32 de puncte. Urmează, sub linia de play-off, Petrolul Ploiești, cu 30 de puncte. Cele două echipe păstrează cu siguranță șanse pentru a se clasa între primele 6, dar nu sunt singurele care râvnesc la aceste poziții. Oricând pot surprinde pozitiv ocupantele locurilor 8, 9, 10 și 11 din acest moment: Voluntari (26 de puncte), Hermannstadt (24 de puncte), U Craiova 1948 (23 de puncte) și FC Argeș (23 de puncte).

Un subiect aparte este reprezentat de clasarea echipei din Sibiu. Hermannstadt a evoluat foarte bine pe teren și a acumulat, de fapt, 33 de puncte, ceea ce ar fi clasat-o pe locul 6, eligibil de play-off, mai sus decât Sepsi. Spre finalul lunii Decembrie 2022, Comisia pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) a decis penalizarea cu 9 puncte a clubului FC Hermannstadt, din cauza problemelor financiare. Este vorba despre datorii acumulate pe durata sezonului, fiind cunoscut faptul că există probleme la club cu plata salariilor jucătorilor și a altor datorii.

Formația din Sibiu este însă în reorganizare și a anunțat că va lupta pe toate căile legale pentru a-și recupera punctele pierdute în urma deciziei comisiei FRF. Marius Măldărășanu, antrenorul echipei, este optimist cu privire la recuperarea punctelor pierdute în acest fel.

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul Ligii 1 este completat de Chindia Târgoviște (locul 12, cu 21 de puncte), FC Botoșani (locul 13, tot cu 21 de puncte), U Cluj (locul 14, cu 19 puncte), UTA Arad (locul 15, de asemenea cu 19 puncte) și Mioveni (locul 16, cu doar 9 puncte). Despre aceste echipe, se poate spune că au șanse practic inexistente la play-off în acest sezon, dacă nu apar surprize imense.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și