Închide meniul

(P) Finala Champions League 2023 Istanbul – tot ce trebuie să știi

Reclamă

Antena Sport Publicat: 22 mai 2023, 15:54 / Actualizat: 29 mai 2023, 19:00

Finala UEFA Champions League din 2023 este programată pe data de 10 iunie, la Istanbul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala UEFA Champions League din 2023, la Istanbul

Ataturk Olympic Stadium va găzdui ultimul act al ediției cu numărul 68 (31 de la redenumirea competiției). Inițial, Wembley trebuia să găzduiască finala UCL din 2023, însă din pricina pandemiei de COVID-19, calculele au fost date peste cap. Finala a fost redistribuită către Munchen, dar apoi s-a revenit asupra deciziei – iar nemții vor găzdui ultimul act în 2025.

Peste 70.000 de suporteri vor fi pe Ataturk

Finala dintre Manchester City și Inter Milano va fi găzduită de un stadion ce poate găzdui puțin peste 70.000 de spectatori. Cu siguranță fanii italieni, cei englezi dar și cei neutri vor umple până la refuz arena. Conform site-urilor de pariuri sportive fotbal City este favorită clară în finala de pe 10 iunie. Reprezentanta fotbalului britanic are o cotă de 1.40 pentru a se impune în timpul regulamentar și 1.20 pentru a câștiga trofeul (inclusiv prelungiri sau lovituri de departajare). De partea cealaltă, gruparea italiană este cotată cu 4.40 pentru ridicarea trofeului. Victoria în 90 de minute a primit o cotă de 7.00.

Ataturk Olympic Stadium a fost deschis oficial acum mai bine de două decenii – pe data de 31 iulie 2002. Atunci a avut loc meciul Galatasaray vs. Olympiacos, unde a fost stabilit și recordul de asistență. Nu mai puțin de 79.414 de spectatori au asistat la duelul dintre cele două grupări de tradiție din Turcia respectiv Grecia. În mod normal, oficialitățile au declarat capacitatea arenei de 74.753 de oameni.

Reclamă

Acest stadion a găzduit în 2005 celebra finală dintre Liverpool și AC Milan, atunci când cormoranii au revenit de la 3-0 la pauză și s-au impus la loviturile de departajare. Maldini și Crespo punctau pentru milanezi, în timp ce Gerrard, Smicer și Alonso marcau pentru britanici. Coincidență sau nu, duelul va fi din nou unul între Anglia și Italia.

Manchester City, în formă maximă

Băieții lui Pep Guardiola au apăsat la maximum pedala de accelerație în ultimele luni. Manchester City a prins-o din urmă pe Arsenal și i-a suflat titlul cu o etapă înainte de final. Oficial, Haaland & co. sunt campionii Angliei – după etapa din weekend. Șeicii nu se mulțumesc cu puțin, iar acum sunt cu gândul la finala UEFA Champions League. Nu trebuie să uităm nici de finala Cupei Angliei, acolo unde Manchester City o va întâlni pe rivala locală Manchester United.

Reclamă 4 / 0/3

În semifinale, fanii au avut emoții după manșa tur de pe Santiago Bernabeu, acolo unde Real Madrid a părut echipa mai bună. Remiza cu scorul de 1-1 însă a fost pură întâmplare, deoarece britanicii și-au demolat adversara o săptămâna mai târziu. Bernardo Silva a făcut șah mat defensiva Los Blancos în prima repriză, atunci când a marcat de două ori. Akanji a eliminat orice urmă de îndoială în minutul 76, iar Julian Alvarez a închis tabela pe Etihad Stadium, marcând pentru 4-0 în minutul 90+1.

Real nu a fost prima victima de renume a cetățenilor în actuala stagiune de Champions League. În sferturile de finală, Haaland & co. au trecut de Bayern Munchen după un 3-0 pe Etihad și un 1-1 pe Allianz Arena. Scenariul s-a repetat și în optimi, contra celor de la RB Leipzig. Manșa tur din Germania s-a încheiat indecis, după o remiză cu scorul de 1-1. În returul din Anglia, Leipzig a încasat nu mai puțin de 7 goluri!

Inter are doar istoria de partea sa

Fanii celor de la Inter nu au prea multe motive de optimism înainte de finala de la Istanbul. Singurul capitol la care italienii sunt superiori – este istoria. Echipa lui Simone Inzaghi a reușit să câștige de 3 ori trofeul UEFA Champions League, ultima oară cu Cristian Chivu în teren. De partea cealaltă, Manchester City nu a cunoscut încă gloria europeană, ajungând în finală prima oară în 2021. Atunci, Chelsea a învins-o pe City cu scorul de 1-0.

Traseul în fazele eliminatorii a fost mult mai accesibil pentru Lautaro Martinez & co. Inter a întâlnit-o pe FC Porto în optimile de finală, pe care a eliminat-o cu 1-0 la general. Apoi, italienii au trecut de un alt grand portughez – Benfica. După un 2-0 în deplasare, Inter și Benfica au remizat pe Giuseppe Meazza, scor 3-3.
A urmat un Derby della Madonnina cu repetiție în semifinale. Inter a fost echipa net superioară în ambele manșe. În tur, Edin Dzeko și Mkhitaryan au punctat în victoria cu scorul de 2-0. Lautaro Martinez a fost omul decisiv în retur, atunci când a înscris unicul gol – în minutul 74.

Cotele pot suferi modificări.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și