Închide meniul

Pep Guardiola, în extaz după Manchester City – Real Madrid 4-0: „Am trăit un an cu o durere de stomac!”. Jucătorul remarcat după calificarea în finala Champions League

Iulian Focșăneanu Publicat: 18 mai 2023, 1:00

Pep Guardiola, în extaz după Manchester City – Real Madrid 4-0: „Am trăit un an cu o durere de stomac!. Jucătorul remarcat după calificarea în finala Champions League

Pep Guardiola, prima reacţie după Manchester City - Real Madrid 4-0

Pep Guardiola s-a bucurat în faţa lui Carlo Ancelotti / Profimediaimages

  • Manchester City – Real Madrid 4-0
  • Ce a declarat Pep Guardiola după calificarea în finala Champions League

Pep Guardiola este în extaz după Manchester City – Real Madrid, scor 4-0, din returul semifinalelor UEFA Champions League. „Cetăţenii” au obţinut o victorie magistrală şi s-au calificat în finală. Se vor lupta pentru marele trofeu cu Inter, care a eliminat-o pe rivala AC Milan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Guardiola a devenit al treilea antrenor care reuşeşte la 100 de victorii în Liga Campionilor. Numai Carlo Ancelotti (107) şi Alex Ferguson (102) au mai atins o astfel de bornă. Pentru Guardiola este cu atât mai important că a ajuns la această cifră după o victorie spectaculoasă obţinută chiar împotriva lui Ancelotti.

Reclamă

Pep Guardiola, în extaz după Manchester City – Real Madrid 4-0

Pep Guardiola este în faţa trofeului care îi lipseşte pe banca „cetăţenilor”. Câştigător al competiţiei stelelor cu Barcelona (2009, 2011), antrenorul spaniol poate repeta performanţa şi cu gruparea de pe Etihad.

Te aştepţi mereu să joci bine, dar nu mă aşteptam la această superioritate. Am trăit un an cu o durere de stomac, după acea eliminare (n.r. din semifinalele ediţiei de anul trecut a Ligii Campionilor), dar acum am avut o energie fantastică şi am făcut un joc cu mare intensitate.

Reclamă

Am fost foarte buni, am avut energia potrivită, după atâta durere. Anul trecut, în prima manșă, dacă am fi marcat, așa cum spunea Kroos, șase sau șapte goluri, nu s-ar fi supărat nimeni. Acasă ne simțim puternici, am marcat împotriva lui Arsenal, Madrid, Bayern…

Rodri, ce an a avut. Fără el nu am fi fost aici. Toată lumea vorbește despre Haaland, dar Rodri a devenit cel mai bun mijlocaș din lume. Nu știu dacă există unul mai bun decât el. Prezența lui este foarte importantă, suntem foarte fericiți„, a declarat Pep Guardiola, potrivit marca.com.

City i-a administrat lui Real Madrid cea mai grea înfrângere suferită, în deplasare, în acest format al Ligii Campionilor. „Galacticii” au mai pierdut cu 0-4 numai cu Liverpool, în 2009, în returul optimilor de finală.

Reclamă 4 / 0/3

Realul rămâne doar cu recordul lui Carlo Ancelotti, care a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor – 191. Ancelotti l-a depăşit pe Alex Ferguson, care are 190 de partide.

Manchester City, victorie istorică în faţa lui Real Madrid

Semifinala de la Manchester a început cu o intervenţie spectaculoasă a lui Courtois în faţa lui Haaland şi a continuat cu o a doua intervenţie a portarului belgian în faţa atacantului oaspeţilor, în minutul 21. Primul gol al meciului a venit în minutul 23, când Bernardo Silva a înscris din pasa lui De Bruyne, după ce Courtois reuşise o paradă senzaţională la Haaland. Real Madrid a replicat prin bara lui Kroos, din minutul 35, însă golul a căzut în cealaltă poartă. Bernardo Silva a înscris pentru 2-0 în minutul 37, cu o lovitură de cap, şi „cetăţenii” erau deja în finală.

În repriza secundă madrilenii au încercat să pună mai multă presiune pe gazde, dar aproape de gol au fost tot jucătorii lui Guardiola, în minutul 73, când Courtois a salvat un alt şut al lui Haaland, deviindu-l în bară.

În minutul 76 gazdele au înscris al treilea gol tranşând calificarea în favoarea lor: a fost o lovitură liberă executată de De Bruyne, iar Eder Militao a înscris în propria poartă.

Umilinţa oaspeţilor a fost completă în minutul 90+1, când doi dintre jucători proaspăt intraţi pe teren la City au conclucrat pentru a stabili scorul final. Julian Alvarez i-a pasat lui Foden, acesta i-a retrimis în careu şi argentinianul a marcat pentru 4-0.

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Ruben Dias, Akanji – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Foden 84), Ilkay Gundogan (Mahrez 79), Grealish – Haaland (Julian Alvarez 89). ANTRENOR Josep Guardiola

REAL MADRID: Courtois – Dani Carvajal (Lucas Vazquez 80), Eder Militao, Alaba, Camavinga (Tchouameni 80) – Valverde, Kroos (Marco Asensio 70), Modric (Rudiger 63) – Rodrygo (Dani Ceballos 81), Benzema, Vinicius. ANTRENOR: Carlo Ancelotti

Reclamă

Manchester City – Inter, finala UEFA Champions League 2023

Manchester City – Inter este finala UEFA Champions League 2023. Starurile lui Pep Guardiola au eliminat-o pe Real Madrid şi vor juca cu trofeul pe masă pe stadionul Ataturk din Istanbul. „Cetăţenii” pot deveni, în premieră, campionii Europei pe 10 iunie.

La o zi după ce Inter a învins-o pe rivala AC Milan şi s-a calificat în prima finală după 13 ani, s-a aflat şi numele echipei cu care se vor duela nerazzurri. Manchester City a învins-o categoric chiar pe deţinătoarea trofeului şi cea mai titrată echipă din competiţie, Real Madrid, şi a obţinut biletele pentru cel mai aşteptat meci al anului.

Chiar dacă a ratat din toate poziţiile cu Real Madrid, Haaland poate încununa sezonul de vis cu un gol în finala cu Inter. Este pe punctul de a primi şi trofeul de golgheter al Ligii Campionilor. Are 12 reuşite în această ediţie şi a mai scos din cursă un rival, pe Vinicius Junior (7). Niciun jucător de la Inter nu îi poate ameninţa primul loc.

Manchester City a mai jucat o finală, în 2021. A fost învinsă, pe Dragao, de Chelsea. Singurul gol a fost marcat de Havertz, în minutul 42.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15
apr.
23:55
Cristiano Bergodi, criză de nervi după Rapid – Sepsi 0-1! Întrebarea care l-a scos din minţi: „Nu mă înveţi tu fotbal!”
15
apr.
23:29
Dan Şucu a anunţat o decizie radicală la Rapid după a patra înfrângere la rând în play-off a giuleştenilor!
15
apr.
23:17
Cristiano Bergodi, anunţ despre plecarea de la Rapid, după înfrângerea cu Sepsi: „Cel mai greu moment!”
15
apr.
23:16
Reacţia lui Paul Iacob, după ce suporterii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi: „Noi suntem principalii responsabili”!
15
apr.
22:52
Reacţia lui Marius Ştefănescu după ce a fost înjurat de fanii Rapidului! Mesajul către suporterii giuleşteni
15
apr.
22:43
Fanii de la Rapid i-au cerut demisia lui Cristiano Bergodi! Numele lui Marius Şumudică, scandat în Giuleşti
15
apr.
22:21
Florinel Coman, sfătuit să nu se grăbească să plece de la FCSB! Când ar putea prinde un transfer de vis
15
apr.
22:20
FotoRapid – Sepsi 0-1. Debeljuh a dat lovitura în prelungirile partidei! Fanii giuleşteni i-au cerut demisia lui Bergodi
15
apr.
21:44
„Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
15
apr.
21:19
FotoFanii Rapidului, reacţie vehementă după ce au văzut spectacolul pirotehnic de la Leverkusen! Mesaje dure de protest
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland
Fotbal extern • 12 apr., 19:17
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland! Antrenorul de la Real Madrid a dat cărțile pe față
Gianni Infantino a recunoscut există probleme de rasism în fotbal
Fotbal extern • 12 apr., 10:22
Gianni Infantino a recunoscut că există probleme de rasism în fotbal: „Sunt probleme de rasism în fotbal!”
Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid - Manchester City 3-3!
Liga Campionilor • 10 apr., 13:36
„E inutil, a fost cel mai slab de pe teren” Erling Haaland, atacat devastator după Real Madrid – Manchester City 3-3!
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat
Liga Campionilor • 10 apr., 8:34
Gestul uluitor al lui Vinicius la adresa lui Carlo Ancelotti, după ce antrenorul italian l-a schimbat: „E lipsă de respect”
Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City
Liga Campionilor • 10 apr., 8:28
„E un dezavantaj!” Carlo Ancelotti a vorbit despre problemele de la Real Madrid, după 3-3 cu Manchester City